x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Amorul la romani

Amorul la romani

19 Apr 2004   •   00:00

Chiar daca romanii nu prea apar in topurile legate de sex, ei au invins cu amorul toate regimurile. Istoria soaptelor fierbinti. Locuri de pierzanie ale Crailor de Bucuresti. Bordeluri vechi si noi. Agentii matrimoniale de pe vremuri. Sexualitatea lui Carol al II-lea. Decalogul amorului cu Ernest Maftei. Amorul tovarasesc. Filme sexy si literatura fierbinte. Lipelile pe Internet. Toate acestea demonstreaza ca, de-a lungul timpului, romanilor nu le-a pierit nici o clipa cheful de a face dragoste.


Un popor iubaret

Amorul romanilor? Ceva ametitor, care te urmareste, obsesiv, il alungi, se intoarce, il chemi, se duce, te loveste in moalele capului cand nu te astepti. Rade de tine, razi de el. Iti este prieten, iesi cu el la brat pe strada. Iti devine dusman, vrei sa uiti ca exista.

Uneori se naste timid, traieste suav si moare in anonimat. Cand are ceva mai mult curaj, dat de disperare, se arunca pe caldara m si aceasta ofranda primeste o recunoastere simpla: o stire, undeva intr- un colt de ziar. Alteori se naste iute, ca o flacara; se zvarcoleste, patimeste, iese cu strigaturi, despartiri, lacrimi, impacari. Curge pe apa cea neagra a Dambovitei. Ajunge in mijlocul mahalalei si devine hilar. Si daca nu este in mahala, pastreaza parfumul chiar daca isi rupe lanturile in alcovul unui palat sau in patul unui politician.

Din cele mai vechi timpuri, iuteala sangelui latin nu i-a lasat pe romani linistiti. S-a ajuns pana acolo incat vizitatorii straini plecau uimiti si cu strambaturi de nas, ducand vestea cu ei: "ce popor depravat!"

Ce popor iubaret! Caci amorul i-a ajutat pe romani sa suporte si saracia, si interdict iile nebunesti inventate de mai-marii tarii. Ce interdict ii?! Amorul s-a razbunat! "Mai-marii" i-au cazut in genunchi, invinsi. Are legile lui, pe care legile omenesti nu le pot subjuga. Romanilor le place amorul! Si cel din mahalaua Curtea Veche, si cel de la Crucea de Piatra, si cel mai nou, de pe Internet. Si, mai ales, cel linistit, de acasa, trait pe-ndelete.

Se spune ca romanii sunt pudici. Pudici, dar dupa perdea tin viu aprinsa flacara Amorului!

In paginile urmatoare veti citi totul despre amorul la romani.

CARMEN ANGHEL


CONTINUARE: Ce timpuri, ce oameni, ce moravuri

×
Subiecte în articol: special amor