x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Andreea Vass, pe post de victimă

Andreea Vass, pe post de victimă

de Dan Constantin    |    23 Iun 2011   •   14:39
Andreea Vass, pe post de victimă

Primim de la Andreea Vass o replica:
Informatiile transmise de catre Trustul Intact, atat prin articolul din Jurnalul National Andreea Vass isi "toarna" mama la ANI, cat si din preluarea acestuia pe stirile Antena 3, sunt calomnioase.

Astfel, NU este conflict de interese si, pe cale de consecinta, nu mi-am "turnat' ori "bagat la apa' propria mama. Faptul ca firma parintilor mei a castigat doua licitatii nu este infractiune – vezi textul articolului 253 ind. 1 din Codul penal.

Mama mea NU a luat parte la decizia administrativa referitoare la aceste licitatii nici direct, nici indirect. Licitatiile au fost pentru doua contracte, unul de 10.230 lei si celalalt in valoare de 10.890 lei, adica sub 3000 euro fiecare. Aceste licitatii au avut loc pe baza plicurilor inchise. Plicurile au fost deschise de catre comisia de licitatie in fata tuturor firmelor participante la licitatie. Mama mea nu a facut parte din comisia de licitatie tocmai pentru a nu fi in conflict de interese. Pretul cel mai mic a dat castigatorul licitatiei si nu s-a facut niciun act aditional. Astfel, comuna a economisit 7000 lei la o scoala, respectiv 8000 lei la cealalta scoala.

Justitia a validat aceasta licitatie prin respingerea contestatiilor sicanatorii ca fiind neintemeiate, informatiile publice aflandu-se aici:
● http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspxidInstitutie=84&d=ODQwMDAwMDAwMDAyNjAxOA**

Este nepermis ca, avand surse publice si facile de documentare, sa publicati asemenea minciuni, mai ales sub semnatura redactorului sef al dumneavoastra.

Manipularea este cu atat mai evidenta cu cat Antena 3, in preluarea sa de la colegul de Trust - de la dumneavoastra – a scos ghilimelele din titlu, prezentandu-ma ca pe o turnatoare a propriei mame, mojicie greu de trecut cu vederea.

Intr-adevar, ma deranjeaza atacarea familiei mele prin publicarea informatiilor calomnioase referitoare la activitatea surorii mele, despre care ati afirmat ca a facut afaceri cu statul - desi nu a facut - si nici nu ati dezmintit informatia, prin atacarea sotului meu cu insinuari perfide si, acum, prin atacarea parintilor mei.

Cu parintii mei ati epuizat toate persoanele majore din familia mea, astfel ca, daca veti continua campania ilegala de denigrare, va trebui sa inventati ceva despre fiica mea de 11 luni, pentru a nu rata sansa de a imi persecuta toata familia.

Articolele mincinoase sunt aici:
● http://www.jurnalul.ro/special/anchete/andreea-vass-isi-toarna-mama-la-ani-vezi-ce-a-scris-582458.html
● http://www.antena3.ro/romania/consilierul-personal-al-lui-boc-andreea-vass-isi-toarna-propria-mama-la-ani-128937.html
Andreea PAUL (VASS)

Raspunsul autorului:
Doamna Andreea Maria Paul, fosta Vass, se victimizeaza in replica trimisa redactiei. Ocoleste insa fondul problemei, adica starea de incompatibilitate a mamei domniei sale, care fiind consilier local al comunei Bobota si administrator al firmei "mavas g&m', a incheiat un contract pentru lucrari la scoli din comuna respectiva. Legea este destul de limpede, asa incit citam din paragraful care intereseaza cazul. Jurnalul National a invitat insa ANI sa se pronunte, starea de incompatibilitate putind sa fie sanctionata de prefect cu pierderea mandatului de consilier local pentru Marioara Vass. Asta e problema, domna consilier al primului ministru si presedinte interimar al organizatiei de femei PDL Salaj.

"Conform Legii 161/2003, articolul 90, consilierii locali care au functia de presedinte, vicepresedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor ori alte functii de conducere, precum si calitatea de actionar sau asociat la societatile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unitati administrativ-teritoriale nu pot incheia contracte comerciale de prestari de servicii, de executare de lucrari, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritatile administratiei publice locale din care fac parte, cu institutiile sau regiile autonome de interes local aflate in subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judetean respectiv ori cu societatile comerciale infiintate de consiliile locale sau consiliile judetene respective.

Incalcarea dispozitiei de mai sus atrage incetarea de drept a mandatului de ales local la data incheierii contractelor.'

×