x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Bendei&Mitică de la Ligă riscă între 2 şi 12 ani de închisoare

Bendei&Mitică de la Ligă riscă între 2 şi 12 ani de închisoare

de Gabi Golea    |    03 Noi 2013   •   20:15
Bendei&Mitică de la Ligă riscă între 2 şi 12 ani de închisoare

În urma cercetărilor efectuate de ANAF, Ioan Bendei şi Mitică Dragomir sunt suspectaţi că ar fi comis infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani. Pentru cele două infracţiuni, ambii riscă să fie condamnaţi la o pedeapsă cuprinsă între 2 şi 12 ani de închisoare.

Neregulile constatate au rezultat în urma controalelor efectuate la începutul anului de reprezentanţii Ministerului de Finanţe. Cei doi sunt acuzaţi că ar fi prejudiciat bugetul statului şi că au făcut mai multe nereguli referitoare la veniturile şi cheltuielile societăţilor S.C. BODU SRL şi RCS&RDS.

Ca urmare a celor constatate, reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală au formulat în luna mai 2013 o sesizare penală la DNA împotriva lui Dragomir Dumitru (în calitate de acţionar unic SC BODU SRL) şi Bendei Ioan (administrator RCS&RDS) solicitând procurorilor continuarea cercetărilor începute în ceea ce-i priveşte pe cei doi.
Alţi inculpaţi în dosar sunt Bădiţă Florin Bogdan, fostul şofer de la LPF al lui Dragomir şi  administrator SC BODU SRL şi Bogdan-Dumitru Dragomir, fiul lui Dumitru Dragomir şi administrator al SC Bodu SRL.

Plângerea, repartizată iniţial Secţiei a II-a din cadrul DNA cu nr. 886/112/2013 pe 3 iunie, a ajuns   prin dispoziţia unuia dintre procurorii şefi, în atenţia Secţiei I. La fel de interesant este şi faptul că acelaşi dosar, după ce a ajuns la Secţia I, i s-a schimbat numărul din 164/P/2013 în 163/P/2013. Până acum sursele nu pot preciza care este stadiul sesizării şi dacă DNA a tratat-o cu aceeaşi celeritate...

Rămâne de văzut când DNA va hotărî să-i cheme la audieri şi ce alte informaţii se regăsesc în nota de constatare a ANAF care a stat la baza sesizării penale.
Mitică Dragomir a făcut deja potecă la DNA pentru numeroase alte  dosare care dau măsura “palmaresului” fără glorie al afacerilor pe spatele fotbalului.

Contractul de asociere dintre BODU SRL şi RCS&RDS a devenit public în integralitate încă din 30 mai, deşi conţinutul lui era bănuit de lumea fotbalului, logic, după avantajele de care se bucura firma de cablu din partea lui Mitică Dragomir. “Asocierea” era de notorietate publică, lipsea doar documentul pe baza căruia să se susţină bănuielile.
Garda Financiară a descoperit legătura de interese şi a sesizat DNA la sfârşitul luni mai a.c. Potrivit unor informaţii în interiorul Ministerului Finanţelor Publice, acţiunea de desfiinţare a Gărzii Financiare a fost un pretext pentru DNA să întârzie răspunsul către instituţia care a sesizat posibilul act de corupţie.

×
Subiecte în articol: ioan bendei dumitru dragomir acuzatii dna