x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Ce afacere nouă “învârte” partenerul de dosar al soțului Ioanei Băsescu

Ce afacere nouă “învârte” partenerul de dosar al soțului Ioanei Băsescu

de Ion Alexandru    |    26 Ian 2018   •   11:10
Ce afacere nouă “învârte” partenerul de dosar al soțului Ioanei Băsescu

Sergiu Lucinschi, fiul ex-președintelui Republicii Moldova, judecat, împreună cu Radu Pricop, soțul Ioanei Băsescu, și-a deschis firmă de cosmetice alături de celebra Viktorija Blochina, fosta iubită a lui Victor Pițurcă. Lituanianca, despre care presa mondenă afirmă că se află într-o relație amoroasă cu Lucinschi, este protagonista mai multor dosare de executare siltă intentate de mai multe companii, printre care și o firmă a omului de afaceri Viorel Cataramă.  În noiembrie, anul trecut, Sergiu Lucinschi a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj, procesul aflându-se, în prezent, în apel, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

La 11 noiembrie 2016, Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București dispunea autorizarea constituirii, înmatricularea și înregistrarea SC Victoria Beauty Cosmetics SRL, societate cu domeniul principal de activitate “comerțul cu amănuntul al produselor cosmetice și de parfumerie în magazine specializate”.

Firma, cu sediul într-un apartament de bloc din Sectorul 1, a fost înființată cu un capital social de 200 de lei, din care 150 de lei reprezintă participare străină. Fondatorii companiei, în număr de trei, sunt cetățeanul moldovean Victor Podarilov, cetățeanca lituaniancă Viktorija Blochina, cu domiciliul în București, și Sergiu Lucinschi, domiciliat în orașul Voluntari, județul Ilfov.

Prima asociată, celebra Viktorija Blochina

SC Victoria Beauty Cosmetics SRL este administrată de către lituanianca Viktorija Blochina, aceasta din urmă fiind nimeni alta decât fosta iubită a ex-antrenorului echipei naționale de fotbal, Victor Pițurcă. Viktorija nu se află la prima afacere de acest gen în România. Potrivit datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, partenera de business a lui Sergiu Lucinschi deține, încă din anul 2002, o companie pe nume SC Kavalino Style SRL, care se ocupă cu activități de înfrumusețare, alături de o anume Andreea Iasmina Vasilescu și de Milena Alexandra Buchholzer, aceasta din urmă fiind născută la Sibiu, dar domiciliată în Germania, la Frankfurt.

În 2004, Viktorija Blochina a intrat și în acționariatul altei companii de profil, Kavaa 92 Impex SRL, alături de Rodica, Ion și Floarea Cernea. În același an, lituanianca a mai fondat un coafor și salon de înfrumusețare, pe nume SC Bella Viktoria SRL. Zece ani mai târziu, în 2014, Blochina a preluat jumătate din acțiunile companiei SC BW Drink Distribution SRL București.

Presa mondenă a scris faptul că Viktorija Blochina, fostă balerină la un local din București, se află, în prezent, într-o relație cu însuşi Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, jurnaliștii vorbind chiar despre o iminentă căsătorie.

Executată silit în mai multe procese

În 2012, Viktorija Blochina a fost acționată în judecată, la trei instanțe diferite din București, de către Asociația de Proprietari City Center Residence, pentru o datorie de 17.854,10 lei. La 12 iunie, 18 iunie și 21 iunie 2012, Judecătoriile Sectoarelor 1, 2 și 3 au admis cererea creditoarei și a Biroului Executorilor Judecătorești Dorina Gonț, Lucian Gonț şi Marian Panait, dispunând executarea silită a debitoarei pe raza celor trei unităi administrativ-teritoriale. Ulterior, executorii judecătorești au scos la licitație, pentru suma de 628.175 de lei, un apartament  cu trei camere, pe care lituanianca îl deținea în Capitală, pentru recuperarea sumei datorate și a cheltuielilor de judecată, în sumă de 5.668,22 de lei.

Viktorija Blochina a mai fost executată silit, în 2014, la cererea companiei Igna Imob SRL, Judecătoria Sectorului 3 admițând cererea, fără cale de atac.

Un alt conflict în instanță al asociatei și partenerei de viață a lui Sergiu Lucinschi a fost cel intentat, în 2015, la Curtea de Apel București, de SC Care Zone Medical SRL și de Viorel Cataramă. În 26 iunie 2015, instanţa a admis cererea de chemare în judecată și a obligat-o pe Blochina să plătească suma de 14.900 de euro. La apel, în 16 noiembrie 2016, Blochina a mai fost obligată să achite alte 2.000 de lei, reprezentând daune morale și cheltuieli de judecată.

Al doilea partener, important personaj la Chișinău

Al doilea asociat al lui Lucinschi și Blochinei din firma de comercializare a produselor cosmetice, înființată la sfârșitul anului 2014, este fiul unui fost demnitar de la Chișinău, din timpul preşedinţiei tatălui lui Sergiu Lucinschi, pe probleme de aviație civilă. Născut în 1975, la Chișinău, Victor Podarilov deține, din 2006, o societate cu același sediu în care funcționează și SC Victoria Beauty Cosmetics SRL. Este vorba despre SC Nugamed SRL, societate care se ocupă cu comerțul cu amănuntul prin magazine specializate cu produse farmaceutice și medicale, al cărui capital social este împărțit cu un alt cetățean născut la Chișinău, Eugeniu Sinița.

Familia lui Victor Podarilov deține, potrivit presei de peste Prut, mai multe afaceri controversate în Republica Moldova. În prezent, Podarilov are domiciliul la Sofia, în Bulgaria, dar locuiește, de facto, la București. În 2015, împreună cu un cetățean lituanian pe nume Dmytro Korcevschyi, Victor Podarilov a înființat o companie care se ocupă cu activități de învățămâmt, cu denumirea SC IT Steps Studyng SRL.

În noiembrie 2016, când, alături de Sergiu Lucinschi și Viktorija Blochina, a înființat compania de cosmetice și parfumerie, Victor Podarilov a înmatriculat, la București, SC Romfly Cargo Services SRL. Partener în această companie a fost un cetățean britanic, Walsh John Antony, iar activitatea ar fi trebuit să fie cea de transporturi aeriene de pasageri. Podarilov fusese chiar numit administrator al acestei societăți. Numai că firma a funcționat fix șapte luni, până în data de 2 iunie 2017, când a fost dizolvată voluntar.

Pricop, achitat. Lucinschi, trei ani cu suspendare

Sergiu Lucinschi și Radu Petru Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, au fost trimiși în judecată de DNA pentru șantaj, trafic de influenţă, fals în declarații și complicitate la săvârșirea de infracțiuni. Procurorii precizează în rechizitoriu că, în perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, beneficiind de complicitatea lui Radu Pricop, a exercitat asupra omului de afaceri Alexandru Horpos, acțiuni de constrângere, pentru a-l determina să-i remită suma de 4 milioane de euro, nedatorată de acesta din urmă. Lucinschi i-ar fi promis omului de afaceri că va depune diligențele necesare, astfel încât să fie schimbată încadrarea juridică a tuturor faptelor care faceau obiectul plângerii formulate la DIICOT, într-o infracțiune pentru care, la retragerea plângerii prealabile, ancheta încetează. Ulterior, Lucinschi a pretins că are influență asupra procurorului DIICOT Remus Jurj. La care Alexandru Horpos avea în lucru deschise ma multe dosare.

În noiembrie 2017, Curtea de Apel București a dispus achitarea lui Radu Petru Pricop pentru toate capetele de acuzare. Sergiu Lucinschi a primit o condamnare cu suspendare de trei ani închisoare și a fost obligat la plata către denunțător a sumei de 53.000 de euro. Sentința a fost atacată de DNA cu apel, la Înalta Curte. Dosarul are următorul termen de judecată în 28 februarie.

În 2012, asociata lui Lucinschi a fost executată silit de o asociaţie de proprietari pentru 4.000 de euro. În 2014, a fost obligată să plătească unei firme a lui Viorel Cataramă peste 15.000 de euro.

 

×
Subiecte în articol: sergiu lucinschi afaceri