x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Cine a falsificat semnătura Elodiei?

Cine a falsificat semnătura Elodiei?

de Adriana Oprea-Popescu    |    05 Mar 2013   •   13:25
 Cine a falsificat semnătura Elodiei?

La primul termen al procesului în care Cristian Cioacă este judecat pentru uciderea soţiei sale şi tranşarea cadavrului acesteia, avocata lui, Maria Vasii, a prezentat instanţei dovezi că Elodia ar putea fi în viaţă. Apărătoarea lui Cioacă a făcut referire, printre altele, şi la o cerere de amânare a unui proces în care Elodia era avocat, cerere depusă în data de 6 septembrie 2007 la Judecătoria Braşov. “Solicit amânarea judecăţii cauzei şi acordarea unui nou termen de judecată deoarece, din motive de sănătate, nu mă voi putea prezenta în faţa instanţei de judecată în vederea reprezentării intereselor clientei mele”, e menţionat în documentul pe care avocata lui Cioacă susţine că Elodia l-ar fi semnat personal. Actul poartă parafa de avocat a dispărutei, peste care e caligrafiată, drept semnătură, însemnarea “E M Ghi”. Adică, Elodia Marilena Ghinescu, numele întreg al dispărutei.  

Semnătura reală

La dosarul cauzei există o declaraţie dată anchetatorilor de Emilia N., martoră care, la acea vreme, era asistenta Elodiei. Ea recunoaşte că cererea de amânare a fost redactată de ea, pe laptotul Elodiei, rămas în cabinetul de avocatură, la solicitarea lui Cristian Cioacă. Astăzi, avocata lui Cristian Cioacă îi pune la îndoială Emiliei N. declaraţiile şi credibilitatea, susţinând că actul cu pricina, atâta vreme cât nu a fost demonstrat că e un fals, reprezintă o dovadă că la data de 6 septembrie 2007 Elodia trăia şi... semna cereri de amânare.

Poate fi semnătura de pe acest document a Elodiei Ghinescu?! În 2004, lucru mai puţin ştiut, Elodia Ghinescu şi-a depus candidatura, din partea unui partid, la alegerile locale, pentru funcţia de consilier în Consiliul local al Municipiului Braşov. “Jurnalul Naţional” a intrat în posesia documentului olograf pe care Elodia l-a depus, în primăvara lui 2004, la Biroul Electoral, o “declaraţie de acceptare a candidaturii”. Indubitabil, declaraţia e scrisă de mâna Elodiei şi poartă semnătura ei. În comparaţie cu această semnătură, inscripţia de pe cererea de amânare depusă la Judecătoria Braşov în septembrie 2007 este un fals grosolan, care n-ar avea nevoie nici măcar de-o expertiză grafologică pentru a fi dovedit.

Cine a falsificat semnătura Elodiei? Şi care au fost motivele reale pentru care Cristian Cioacă s-a îngrijit să-i motiveze Elodiei, imediat după dispariţia ei, absenţele în instanţă?  



×