x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Ginerică Radu Pricop, plătit de naş’ Cârstoiu pentru asistenţă. Legături contractuale legale în interiorul unui cerc de interese al clanului Băsescu, care put

Ginerică Radu Pricop, plătit de naş’ Cârstoiu pentru asistenţă. Legături contractuale legale în interiorul unui cerc de interese al clanului Băsescu, care put

de Gabi Golea    |    03 Aug 2014   •   18:15
Ginerică Radu Pricop, plătit de naş’ Cârstoiu pentru asistenţă. Legături contractuale legale în interiorul unui cerc de interese al clanului Băsescu, care put
Sursa foto: www.jurnaluldearges.ro

În 2010, Radu Pricop nu era un străin pentru familia prezidenţială. El îşi câştigase galoanele de fidelitate apărând-o pe mezina clanului Băsescu în procesele împotriva unor publicaţii. EBa era bănuită în 2007 de ziarişti răuvoitori că ar fi consumat droguri, ceea ce pârâţii nu au putut demonstra. Radu Pricop, avocat, şi fiu de fost senator PSD de Suceava, şi-a dus clienta la IML, şi pe baza certificatului medical, în faţa instanţei a dovedit că EBa era limpede la cap. A câştigat atunci primii bani pentru partea vătămată – despăgubiri de 1 leu.

Procesele i-au deschis larg uşa spre familia extinsă Băsescu. Era prieten cu Bogdan Ionescu, cunoscut în Dorobanţi sub numele nefericit de Sida, ajuns soţul mezinei. A devenit apropiat al Ioanei Băsescu, cealaltă fată a preşedintelui, mereu cu ghinion în dragoste dar cu noroc la bani. Pricop a ajuns în 2010 într-o relaţie instituţională cu un alt apropiat al familiei Băsescu. Doctorul Cătălin Cârstoiu, fiul unui fruntaş politic din Argeş, fusese năşit de Traian Băsescu. Cătălin Cârstoiu este de ani buni managerul Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti. De la acest spital, Pricop şi asociatul lui, Banu, obţin, prin achiziţie directă, un contract de asistenţă juridică. Valoarea lunară era de 32.000 de lei. Casa de avocatură s-a spetit cu munca la Urgenţă pentru câteva luni. Facturile emise de spital au fost plătite şi ele în regim de urgenţă.

Pricop a obţinut în judeţul de baştină al doctorului Cârstoiu, prin hotărâri ale instanţelor începând din anul 2009, mult mai mulţi bani decât mărunţişul de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, facturat în 2010. Când vânezi şi obţii, după o evaluare controversată, 10 milioane de euro despăgubiri pentru o proprietate care nici măcar nu a avut legătura cu familia Pricop, poţi să faci “şmotru” la spitalul condus de naşul preşedintelui, şi fiul prefectului de Argeş.

Necazul lui Pricop este că după intrarea în clanul Băseştilor ghinioanele se ţin lanţ. Retrocedarea de la Topoloveni a ajuns dosar penal pentru “Pricop&Banu”; probleme au apărut şi la o altă retrocedare făcută împreună cu naşul de cununie Samson, primarul din Azuga. Ioana Băsescu, soţia recentă a lui Pricop, are şi ea necazuri cu tarlalele din Nana. Să nu mai vorbim de unchiul Mircea Băsescu, arestat de cursă lungă după încuscrirea cu Bercea Mondial.

În acest context sumbru, contractul lui Pricop cu Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este o amintire a vremurilor când dormea mai liniştit, pe bani mai puţini, dar cinstiţi.





×