x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Gazeta Sporturilor dezvăluie cum a scumpit Videanu Arena Naţională din pix

Gazeta Sporturilor dezvăluie cum a scumpit Videanu Arena Naţională din pix

01 Feb 2016   •   12:38
Gazeta Sporturilor dezvăluie cum a scumpit Videanu Arena Naţională din pix

Fostul primar general Adriean Videanu a scumpit din pix Arena Naţională.

Printr-o adresă din 28 noiembrie 2007, despre care nimeni nu a știut, Primăria Capitalei a cerut constructorului stadion cu acoperiș retractabil deși nu era aprobată mărirea de preț cu 20 de milioane de euro! În dosarul Stadionului Național, procurorii au în față cea mai avansată reprezentare a intereselor germane în România: colosul mondial în construcții Max Bogl. „Nimeni nu e deasupra legii”, dar, pînă acum, companiile multinaționale n-au plătit serios în nici un dosar cercetat de procurori * Șeful Max Bogl România a plecat vineri în Germania să-și înștințeze șefii că DNA a deschis un dosar, anunță Cătălin Tolontan, în Gazeta Sporturilor.

Pe 28 noiembrie 2007, Aurora Abas, director executiv adjunct în direcția de investiții a Primăriei Capitalei, anunță consorțiul Max Bogl – Astaldi: „Vă transmitem acceptul nostru privind realizarea proiectului de reabilitare și modernizare a Stadionului Național Lia Manoliu – Acoperiș retractabil”.

Este exact stadionul care avea să fie inaugurat în noiembrie 2011, cu partida amicală de gală România – Franța, o suprapunere fericită de destin cu meciul care va deschide la vară, la Paris, Campionatul European.

În acel moment, noiembrie 2007, bucureștenii, prin aleșii lor, votaseră un stadion de 411 milioane de lei, nu unul de 500 de milioane, numai acoperișul retractabil adăugat prin act adițional costînd peste 20 de milioane de euro!

Citeşte continuarea anchetei, pe GSP.ro.

×
Subiecte în articol: Adriean videanu primar general