x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Lupta contra incendiilor costă RA-APPS aproape 400.000 de lei

Lupta contra incendiilor costă RA-APPS aproape 400.000 de lei

de Ion Alexandru    |    08 Iun 2018   •   14:26
Lupta contra incendiilor costă RA-APPS aproape 400.000 de lei

RA-APPS, regia guvernamentală care administrează imobilele de protocol, a angajat, recent, o companie privată care să presteze servicii de consultanţă în protecţia contra incendiior și a exploziilor, inclusiv pentru elaborarea planurilor de evacuare în caz de incendiu. Această consultanţă vizează  60 de imobile de protocol din București și complexul turistic “Doina”, din staţiunea Neptun. Printre obiectivele în cauză se regăsesc sediile Fundaţiei Europene Titulescu și al formaţiunii politice ALDE.

Aproape 400.000 de lei va cheltui RA-APPS pentru servicii de consultanţă în vederea protecţiei și controlului contra incendiilor și a exploziilor, pentru întcmirea planurilor de intervenţie și de evacuare în caz de incendiu și pentru organizarea apărării împotriva incendiilor pentru 60 de imobile din Capitală, aflate în adminisrarea Regiei, dar și pentru trei imobile din staţiunea Neptun, judeţul Constanţa. Achiziţia acestor servicii a fost făcută prin licitaţie publică, iar contractul a fost atribuit, în zilele de 25 mai, respectiv 5 iunie, companiei bucureștene Photovoltiac Solutions SRL, care și-a adjudecat, astfel, ambele loturi.

Pentru consultanţa prestată la nivelul imobilelor RA-APPS din Capitală, Photovoltaic Solutions SRL va încasa 326.040,23 de lei cu TVA inclus, iar pentru imobilele din judeţul Constanţa, Regia va achita aceleiași firme suma de 45.189,25 lei cu TVA. În total, această afacere va costa bugetul de stat 371.229,48 lei cu TVA inclus.

Ce clădiri de protocol sunt vizate

Serviciile contractate vizează realizarea de studii și analize, planuri de acţiune concrete pentru îmbunătăţirea sistemului intern de monitorizare, control și management al intervenţiei la incendiu și identificarea punctelor slabe în managementul intern al administrării clădirilor vizate. Este vorba despre 60 de imobile din Capitală, cu o suprafaţă totală de 148.099,13 metri pătraţi, pe lista aceasta aflându-se și clădirile situate în Bulevardul Kiseleff nr. 47 și 57, unde funcţionează sediile Fundaţiei Europene Titulescu și ALDE, dar și imobilul din Bulevardul Primăverii nr. 22, unde funcţionează Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Alte imobile din București vizate de acest contract sunt reședinţe de protocol din Bulevardul Constantin Prezan nr. 2A, Strada Pușkin nr. 5 sau strada Moliere nr. 6-8.

Pe Litoral, contractul încheiat de RA-APPS vizează exclusiv complexul turistic Doina, aflat în patrimoniul Regiei din anul 2000, compus din Hotel Doina, Restaurant Doina, Centrul Internaţional de Conferinţe Doina și Policlinica Doina. Suprafaţa acestui complex este de 20.199 metri pătraţi.

Firma selectată, nouă pe piaţa contractelor guvernamentale

Firma care și-a adjudecat loturile aferente acestui contract, SC Photovoltaic Systems SRL, a reușit să “bată” alte două companii concurente înscrise la licitaţie. Potrivit informaţiilor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), compania a luat fiinţă în 16 decembrie 2010, având ca obiect de activitate “lucrări de instalaţii electrice, tehnico-sanitare și alte lucrări pentru construcţii”. Societatea are doi asociaţi, cu câte 50% din beneficii și pierderi, pe nume Viorel Ionel și Gabriel Spiridon, iar administraţia este asigurată de Anca Eugenia Spiridon.

Contractul încheiat cu RA-APPS este singurul de acest gen, obţinut prin licitaţie sau prin atribuire pe selecţie de oferte simplificate. SC Photovoltaic SRL a mai prestat, în schimb, servicii, prin cumpărare directă, pentru Școala de Arte nr. 44, pentru patru grădiniţe din Capitală, pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială București, pentru Direcţia de Protecţie Socială și Protecţia Copilului Sector 6, pentru Consiliul Judeţean Ilfov, pentru Institutul Naţional de Hidrologie sau pentru Primăria Sectorului 2.

371.229 de lei plătește Regia de Protocol a Guvernului pentru a întocmi planurile de luptă împotriva incendiilor în 64 de locaţii din București și de pe Litoral.

 

×
Subiecte în articol: lupta incendiilor