x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Mihaela Dincă s-a mutat cu familia în Ministerul Dezvoltării

Mihaela Dincă s-a mutat cu familia în Ministerul Dezvoltării

de Iulia Barbu    |    07 Dec 2010   •   20:00

Recent numită în funcţia de secretar adjunct la Ministerul Dezvoltării şi Turismului, Mihaela Dincă a avut, se pare, mult mai multă grijă de întreaga familie.

Articolul publicat luni de Jurnalul Naţional, intitulat "Udrea, cloşcă de aur pentru angajaţii săi", a scos la iveală şi alte informaţii despre Mihaela Dincă. Astfel că, din calitatea de secretar adjunct şi membru al Consiliului de Administraţie (CA) al Institutului Naţional de Cer­cetare Dezvoltare în Turism (INCDT), doamna Dincă a numit în funcţia de director al INCDT un prieten de familie.

"Din funcţia pe care o deţine, abuzând de drepturile ei în serviciu, şi-a permis sa înlocuiască vechiul director din Institutul National de Cercetare Dezvoltare a Turismului cu un prieten de familie. Domnul Teodorescu a fost plantat în INCDT neavând, conform statutului cercetătorului, grad de cercetător sau profesor universitar şi a dus acest institut naţional, singurul din ţară cu specialişti în turism, la faliment", susţin surse autorizate care au dorit să îşi păstreze anonimatul.
La scurt timp însă şi fratele doamnei Dincă a fost adus în Institut pe funcţia de şofer. O dată cu venirea fratelui se­cretarului general adjunct în institut, la un număr de 20 de angajaţi există doi şoferi.

"Dar asta nu este nimic, peste ceva timp, doamna Dincă l-a adus şi pe Cornel, soţul, care nu avea nici o aptitudine de cercetător şi în cele câteva luni cât a stat aici, acesta a luat bani de pomană, din punctul nostru de vedere. S-a plimbat, ce e drept, în delegaţii de documentare pe banii amărâţilor de cercetători. Acum când INCDT este aproape în faliment prin neimplicarea CA de a le rezolva problemele, soţia i-a rezolvat un transfer la Inspectoratul de Stat în Construcţii", mai precizează sursele din minister.

Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) se găseşte în subordinea Ministerului Dez­vol­tă­rii. Din cauza scandalurilor care s-au creat în jurul acestuia şi care şifonau imaginea PDL, Elena Udrea s-a gândit la un moment dat să re­nun­ţe la ISC. Gândurile au rămas însă doar la acest stadiu, iar Inspecto­ra­tul se găseşte în continuare la buna dis­poziţie a aceluiaşi Minister al Dez­vol­tării.

"La plecarea soţului, cu detaşare bineînţeles, Dincă a rugat condu­cerea INCDT să-i facă un sa­la­riu de 40 milioane de lei vechi, cu solicitarea de a nu se povesti acest amă­nunt, nu cumva să audă doamna minis­tru Elena Udrea. După ce că angajaţii Inspectoratului în Construcţii aveau deja salariul diminuat cu 25% s-au mai trezit cu un alt angajat pe cap, iar după câteva zile, acesta nu a mai venit la serviciu. Ulterior a fost angajat ca auditor prin minister", au relatat surse din minister.

Jurnalul Naţional a arătat în urmă cu două zile modul în care Mihaela Dincă a reuşit să obţină graţiile, dar şi veniturile unui bugetar de lux. Ea a devenit cunoscută, când din funcţia de director juridic a semnat mai toate documentele care erau puse sub anchetă parlamentară de comisia condusă de liberalul Ludovic Orban. Mihaela Dincă a refuzat să dea orice declaraţii comisiei parlamentare, considerând-o neconstituţională. Ulterior a fost numită secretar gene­ral adjunct al Ministerului Dez­voltării, iar soţul este auditor energetic, sub oblăduirea aceleiaşi instituţii.

×
Subiecte în articol: ministerul dezvoltarii si turismului