x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Paravan legal pentru prostituție

Paravan legal pentru prostituție

de Sergiu Cora    |    15 Iun 2015   •   14:52
Paravan legal pentru prostituție
Sursa foto: Vitalii Gubin/Getty Images/Hemera

Cea mai veche meserie din lume s-ar putea să dispară. Mai nou, damele de companie se recomandă drept maseuze cu acte în regulă.

De când poliţia a început să le bată la uşă mai des decât clienţii, prostituatele şi-au schimbat meseria. Aproape că nu mai găseşti anunţ în care damele oferă explicit servicii sexuale. Toate sunt acum maseuze care oferă „clipe de relaxare de neuitat.”

Iniţial am fost tentat să cred că damele de companie s-au reca¬lificat şi s-au apucat de o meserie mai „ortodoxă”, aşa că am pus mâna pe telefon să văd oferta de masaj a fetelor.

„Bună, am văzut pe internet un anunţ, cu masaj!
Da, masaj de relaxare, cu uleiuri aromatice, masaj erotic, 100 de lei ora.”

Până acum, nimic suspect. O discuţie normală, între o femeie ce prestează un serviciu de masaj şi un potenţial client. Semne de întrebare se ridică însă când clientul cere mai mult.

„Spune-mi, te rog, se merge şi mai departe de masaj?
Aaaa... Discutăm la faţa locului!”
Aşa că m-am prezentat la faţa locului să văd ce e de fapt maseuza de la telefon. Din spatele unei uşi din lemn, care era la modă acum 20 de ani, sunt chemat în şoaptă înăuntru. Intru şi nu văd mai nimic. Pe hol, lumina stinsă. Într-o cameră, draperiile trase pe geam, o saltea în mijlocul ei şi câteva lumânări aprinse. Maseuza se prezintă foarte sumar îmbrăcată şi mă măsoară cu privirea.

„Te-am întrebat la telefon dacă mergem şi mai departe...
Da!
Adică la sex mă refer!
Mergem, contra cost, bineînţeles!”

E clar, o interesează banii, iar meseria de maseuză e de fapt perdeaua pentru cei care ar putea să-i strice munca.

„Ziceai de masaj că e o sută... Şi tot, cât ar fi?
Două sute de lei!”

Cu scuza că nu am toţi banii la mine şi că ar trebui să mă duc până în maşină pentru dife-renţă, mai trag de timp pentru câteva întrebări. De altfel, dama devine puţin neliniştită că s-ar putea să-i răpesc mai mult de o oră din programul ei foarte încărcat.

„Şi cei care vin la tine vin la masaj sau la...?
Toţi, dar toţi, îţi spun, vin pentru sex! Ce masaj? Clienţilor le trebuie sex! De calitate!
Şi sunt mulţi clienţi?
10-12 pe zi!”
Aşa că, la un calcul simplu, leafa pe o lună a unei prostituate maseuze poate să depăşească lejer salariul unui director de companie. De lege, damele care-şi vând trupul nu se mai tem, mai ales că la noi în ţară prostituţia nu mai este considerată infracţiune, ci contravenţie. Poliţia le amendează, dar în majoritatea cazului amenzile rămân neplătite. Unele prostituate recunosc cu zâmbetul pe buze că au adunat în cariera lor amenzi de miliarde şi, dacă la un moment dat autorităţile le-ar obliga să presteze muncă în folosul comunităţii, ar trebui să măture cam toată suprafaţa României pentru a se spăla de păcate.
De la 1 februarie 2014, odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod Penal, prostituţia nu mai este considerată infracţiune, ci contravenţie. Amenda minimă prevăzută de lege în aceste cazuri este de 500 de lei şi poate fi înlocuită cu muncă în folosul comunităţii
 

×
Subiecte în articol: prostitutie masaj sex