x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Pe undele Ayhatollahului Sorin Frunzăverde

Pe undele Ayhatollahului Sorin Frunzăverde

de Adrian Mogos    |    26 Feb 2012   •   21:00
Pe undele Ayhatollahului Sorin Frunzăverde

Deputatul PDL Valentin Rusu l-a anuntat candidat PDL la Primaria Resitei pe Doru Dinu Glavan, directorul Radio Resita, institutie de stat. Rusu este finul lui Sorin Frunzaverde, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Caras-Severin si prim-vice­presedintelui PDL la nivel national. Dupa ce Rusu a pus la pamant firma CJ care se ocupa de drumuri si a ajuns deputat in 2008, in Consiliul de Administratie al acesteia a fost numita tocmai fata lui Glavan, Oana Maria Cenan Glavan, rasplatindu-se astfel truda lui Doru Dinu Glavan de a ridica osanale zilnic lui Frunzaverde prin intermediul radioului public. Glavan a reusit sa faca din Radio Resita propria-i mosie. Oana Maria Cenan Glavan isi im­parte locul de munca cu sotul si cumnata, toti fiind angajati cu salarii exor­bitante, in jur de 1.500 de euro pe luna. Glavan a incercat sa aranjeze nu cu mult timp urma un concurs pentru postul de redactor-sef atunci cand se va pensiona, concurs la care, evi­dent, s-a inscris doar fiica sa. Ca ur­mare, concursul a fost anulat de So­cietatea Romana de Radiodifuziu­ne (SRR). Fata lui Glavan face excursii dese in Austria in interes de serviciu, chipurile, la invitatia unui radio partener, condus de un roman, dar de fapt merge la schi. La jumatatea lui ianuarie 2012 s-a incheiat un proces-verbal cu ocazia desfa­surarii unei etape privind selectia unui membru in Comitetul Director al SRR in domeniul editorial cu acces pe studiourile teritoriale, programe si proiecte editoriale speciale. Rezultatele au ajuns si pe masa lui Glavan, care intentioneaza sa-si puna propriul om in condu­cerea SRR. Datele, care ar fi trebuit sa fie secrete pana la definitivarea concursului, inclusiv CV-urile candidatilor, i-au parvenit lui Glavan a doua zi de la Adelina Radulescu, care efectiv i-a dat un forward e-mail-ului pe care ea il primise de la Alina Ciorpan, angajata SRR. Pe langa aceste informatii, membrii comisiei de concurs erau facuti cu ou si cu otet: despre clanul presedintelui-director general Andras Demeter, despre afacerile lui Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, despre Stejarel Olaru, alintat in mail-uri Copacel, si contractele acestuia cu tv, despre Mirela Fugaru, despre Ducu Bertzi.

Sedinta la ceas de seara
Miercurea trecuta, timp de sapte ore, Consiliul de Administratie al SRR s-a intrunit intr-o sedinta la finalul careia trebuia sa se decida cine va prelua fraiele Radio Resita. S-a lasat cu tipete, amenintari. Ce mai, taraboi in toata regula. Unii membri l-au acuzat pe Glavan ca incalca legea si ca ar fi trebuit sa demisioneze imediat ce finul lui Frunzaverde l-a dat drept candidat la primarie. Altii au cerut un audit la Radio Resita si, dupa analizarea organigramei, s-a observat ca statutul de radio regio­nal nu se justifica si ca de fapt are trebui sa fie radio local in subordinea Radio Timisoara. Aici trebuie spus ca Banatul este singura zona din tara care are pe o raza de 100 km doua posturi de radio regionale. Putin a lipsit ca Radio Resita sa devina radio local. Putin insemnand o mana de voturi. Culmea este ca, desi din e-mail-urile dintre tata si fiica reiese aversiunea clara a lui Glavan fata de presedintele director-general al SRR, Andras Demeter, cel din urma a sustinut-o din toate puterile pe amatoarea de schi, Oana Glavan, pentru a asigura interimatul pana la alegerea unui nou sef la Resita. Consiliul de Administratie s-a opus si a recomandat ca directorul Radio Timisoara, Mihai Anghel, sa fie interimar la Resita. La auzul acestei vesti, aseara tarziu, Sorin Frunzaverde l-a sunat pe Anghel si l-a amenintat ca daca nu refuza functia de la Resita va avea grija "sa zboare si de la Radio Timisoara", desi au fost colegi de liceu. Cu toate ca Anghel a spus unor apropiati ca nu s-a simtit amenintat, el l-a sunat pe Demeter si l-a rugat sa nu-l implice in interimatul de la Resita, asta pentru ca membrii Consiliului de Administratie al SRR pot face doar recomandari, insa conform legii presedintele SRR este cel care decide.

Puterea e a noastra
Ca sa intareasca faptul ca de scaunul de sef de la Radio Resita se vor bucura numai fesele membrilor familiei Glavan, Doru Dinu afirma pe holurile Radio Resita ca in CA al SRR sunt numai papagali care se agita degeaba, pentru ca tot Oana va fi interimar, pentru ca asa a fost intelegerea lui cu Sorin Frunzaverde. Adica, Glavan candideaza la primarie si foloseste ra­dioul prin fiica lui pentru propaganda in timpul campaniei, dar pentru asta Oana Glavan va trebui sa fie director plin pana la pensie. Chiar in ziua in care Jurnalul National publica articolul despre informatiile secrete care au ajuns de la Adelina Radulescu, angajata SRR, la Glavan acesta din urma era deja la Bucuresti sa bata palma pentru a incheia aceasta intelegere. Unii angajati din SRR spun ca singura solutie de a scapa de acest clan este ca presedintele director-general al SRR sa ceara o sedinta extraordinara a CA care sa decida desfiintarea Radio Resita ca post regional si sa-l transforme intr-unul local, in subordinea celui de la Timisoara. Insa, avand in vedere influenta lui Frunzaverde, acest lucru pare de domeniul fantasticului si arata clar imixtiunea politicului in radio. Pana una, alta se pare ca Doru Dinu Glavan va merge pe mana PDL in alegerile pentru primaria Resitei. Iar resitenii isi vor aduce aminte cum, in zilele din decembrie 1989, Glavan umbla intr-o Dacia cu un megafon si ii poftea pe oameni sa sada acasa.

×
Subiecte în articol: sorin frunzaverde