x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Primarul Olteniţei nu dă doi bani pe legi

Primarul Olteniţei nu dă doi bani pe legi

de Alexandru Boariu    |    02 Noi 2011   •   21:00
Primarul Olteniţei nu dă doi bani pe legi

Cand este vorba de interesele personale, primarul municipiului Oltenita, Costinel Milescu, incalca orice lege, orice act normativ aflat in vigoare, inclusiv hotararile Consiliului Local, al carui presedinte este. Toate plangerile penale formulate impotriva sa, in ultimii ani, s-au soldat invariabil cu NUP (neinceperea urmariri penale) sau SUP (scoaterea de sub urmariea penala). Recent, sub titlul 'Primarul Oltenitei se autoimproprietareste cu terenurile statului',

Jurnalul National a relatat cum, in noiembrie 2007, Costinel Milescu i-a vandut sotiei sale, Paula Milescu, un drum de acces, situat in imediata apropiere a firmei familiei Milescu, MC Service SRL, din municipiul Oltenita. Drumul era descris in actele de vanzare-cumparare ca fiind 'un teren in suprafata de 324,35 mp, aflat in proprietatea privata a Consiliului Local Oltenita'. Dupa aparitia articolului, cititorii nostri ne-au intrebat, fie telefonic, fie pe sit-ul redactiei, cum este posibil ca un drum, fie el si de acces, sa fie in proprietatea privata a statului, recte, a Consiliului Local Oltenita, si nu in proprietatea publica, asa cum sunt toate drumurile din Romania si care, legal, nu pot fi vandute, sub nici o forma, nimanui.

Ei bine, zilele trecute, am intrat in posesia unor documente emise chiar de Primaria Oltenita, care demonstreaza cum a manarit primarul Costinel Milescu terenul cu pricina, dar si alte terenuri, care in final au ajuns in proprietatea familiei sale. Pe drumul in cauza, Costinel Milescu pusese ochii de mult timp. Primul pas pe care trebuia sa-l faca era sa-l scoata din domeniul public si sa-l treaca in domeniul privat al Primariei, pentru ca apoi sa-l poata vinde sotiei sale, 'la licitatie'. In acest scop, la 29 august 2007, Milescu initiaza, personal, un Proiect de Hotarare a Consiliului Local, prin care, la Art. 1, 'Se constata (?! – n.r.) apartenenta la domeniul privat al municipiului Oltenita a doua bunuri (ca sa nu fie doar «terenul-tinta») imobile-terenuri'.

Este vorba de un teren in suprafata de 255,99 mp in vecinatatea Ecluzei Canal Dunare – Bucuresti si de terenul care-l intereseaza pe onor- primarul Oltenitei, acel drum de acces, pe care-l numeste simplu 'teren in suprafata de 324,35 mp, situat in zona Intrarea Calarasi'.

La Art. 2, initiatorul Hotararii, Costinel Milescu, prevede: 'Primarul municipiului Oltenita, prin serviciile de specialitate, va duce la indeplinire prevederile prezentei hotarari'. De aici incolo, a fost simplu. La 29.08.2007, primarul introduce pe ordinea de zi a Consiliului Local o hotarare privind vanzarea prin licitatie publica terenului vizat. Apoi, la 18.12.2007, se incheie contractul de vanzare-cumparare, contract semnat, la vanzator, de primarul Costinel Milescu, iar la cumparator, de sotia acestuia, Paula Milescu. Pretul tranzactiei celor 324 mp este unul simbolic, de 29.022 lei, adica, de circa 20 de euro metrul patrat. Primarul incearca sa justifice pretul mic prin aceea ca 'terenul este situat intr-o zona extravilana', ceea ce constituie o alta ilegalitate.

Lasand la o parte ca terenul – in fapt, fostul drum de acces – este situat, nu in camp, ci in imediata apropiere a sediului firmei familiei Milescu – SC MC Service, primarul a uitat ca intr-o anexa la HCL nr. 138/2007, intitulata 'do­cumentatia de atribuire', scrie negru pe alb ca, 'potrivit PUG si Regulamentului local de urbanism, stabilit prin HCL nr. 125/1999, terenul in cauza face parte din intravilanul localitatii, situat in unitatea industriala nepoluanta'. Asa se intampla cand recurgi la diverse ilegalitati, mizand pe faptul ca nimeni nu te va controla vreodata: te incurci in propriile acte.

Ramane totusi o intrebare: Avea dreptul primarul Oltenitei sa hotarasca el trecerea unui teren din domeniul public in cel privat al statului? Nu cumva pentru o astfel de operatiune era nevoie de o hotarare de guvern si nu de o simpla hotarare a Consiliului Local?

×
Subiecte în articol: ancheta nereguli primar oltenita