x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Primarul Olteniţei se autoîmproprie-tăreşte cu terenurile statului

Primarul Olteniţei se autoîmproprie-tăreşte cu terenurile statului

de Petru Zoltan    |    Alexandru Boariu    |    10 Oct 2011   •   21:00
Primarul Olteniţei se autoîmproprie-tăreşte cu terenurile statului

Ca primarul Oltenitei, Costinel Milescu, se foloseste de functia sa pentru a-si indestula familia si prietenii cu diverse "cadouri", inclusiv cu imobile si cu terenuri din proprietatea statului, nu mai constituie de mult o noutate pentru contribuabilii din municipiul dunarean. De altfel, firma familiei Miclescu, MC Service SRL Oltenita, cu obiectul principal de activitate "comercializarea materialelor de constructii" si condusa teoretic, adica doar in acte, de sotia primarului, dna Paula Milescu, este "la vedere" cea mai prospera firma din zona, si asta, tocmai pentru ca be­neficiaza din plin de sprijinul edilului-sef, care detine, totodata, si 50 la suta din actiunile firmei. Are nevoie firma de un imobil sau de teren pentru a se extinde? Nu-i bai! Se ocupa domn’ primar-actionar si rezolva problema urgent. Iata un exemplu. In toamna anului 2007, MC Service SRL avea nevoie de un teren pentru a mai construi o hala. Primarul Milescu intra in actiune si, la data de 11 noiembrie 2007, Primaria Oltenita organizeaza o licitatie pentru vanzarea unui teren intravilan de 324 mp, situat, "coincidenta", exact in vecinatatea firmei MC Service SRL, si anume, in zona Intrarea Calarasi. Terenul apartinea Primariei Oltenita si se afla in admnistrarea Consiliului Local, asa cum reiese din HCL 136/29.08.2007. Cum era de asteptat, licitatia a fost castigata de firma familiei Milescu, MC Service SRL Oltenita. Contractul de vanzare-cumparare, incheiat ulterior intre "cele doua parti", este semnat, la vanzator, de primarul Costinel Milescu, iar la cumparator, de consoarta acestuia, Paula Milescu. Pretul tranzactiei este unul simbolic, de 29.022 lei, adica, de circa 20 de euro metrul patrat. Unde si in ce conditii or fi negociat pretul cele doua "parti"? In dormitor, in bucatarie?!
Dar manaria nu a ramas neobservata de locuitorii Oltenitei si, in urma unor plangeri penale, in care era acu­zat de conflict de interese, fapta pre­va­zuta de art 253 Cod Penal, primarul Milescu s-a trezit cu un dosar penal, de care nu se mai stie daca si cum a fost finalizat. Nu ar fi primul dosar pierdut, in care primarul Oltenitei este acuzat de diverse fapte penale.

Jurnalul National a relatat pe larg despre afacerile derulate de primarul Oltenitei cu terenurile statului. Astfel, sub titlul "Primarul Oltenitei a privatizat pe bucati Canalul Dunare – Bucuresti", Jurnalul National a relatat abuzurile Consiliului Local Oltenita, in frunte cu primarul Costinel Milescu, in urma carora, in vara anului 2007, au fost trecute in proprietatea consiliului local 28,65 ha de teren din domeniul public al statului, teren aflat la acea data in administrarea Regiei Nationale a Padurilor Romsilva – Directia Silvica Calarasi. Ulterior, prin incheierea a doua contracte comerciale, Primaria Oltenita a vandut unor firme private 4 ha din terenul cu pricina.

Ca urmare, Directia Silvica Calarasi a cerut in instanta anularea in­tabularii de Consiliul Local Ol­tenita a celor 28,65 ha de teren apar­tinand Romsilva si constatarea nulitatii absolute a celor doua contracte de vanzare-cumparare. De­marat inca din aprilie 2009, procesul s-a incheiat abia la data de 7 martie 2011, instanta admitand actiunea si dand castig de cauza Directiei Silvice Calarasi. Primarul Costinel Milescu a declarat la acea data ca "este vorba de niste jocuri politice la mijloc" si ca "din punctul nostru de vedere, instanta de judecata a hotarat stramb". Milescu nu a precizat daca Primaria Oltenita a formulat apel la decizia Tribunalului Calarasi, in termenul legal de 15 zile de la data comunicarii. Dar, ulterior, s-a dove­dit ca a atacat sentinta. Dupa mai multe amanari, Tribunalul Calarasi a pronuntat decizia in Dosarul nr. 673/116/2009 si a stabilit ca, intr-ade­var, primarul municipiului Oltenita, Costinel Milescu, a vandut, ilegal, unor firme private, terenuri aflate in domeniul public al statului. Recursul se judeca si azi...

Semigreu’, omul lui Milescu!
Din anul 2004, municipiul Ol­te­nita a intrat in epoca lui Costinel Milescu. Taranistul si-a sporit averea intr-un mod spectaculos pe fondul crizei economice. Daca la inceputul anilor ’90 Mi­les­cu a intrat in afaceri cu un chiosc unde se vindeau acadele, acum are pe mana un depozit cu materiale de constructii. Fiul sau, Radu, a pus mana pe un spatiu in buricul targului, unde si-a deschis o terasa luxoasa, frecventata de multa lume buna. In momentul in care a castigat alegerile locale, Milescu a decis ca institutia pe care o conduce sa nu mai lucreze cu firmele de constructii din Oltenita. Acest lucru a dus la cresterea nu­ma­ru­lui de someri. Mutarea edilului a fost una realizata in propriul interes. Societatile din afara orasului care au castigat lici­ta­tiile nu au facut altceva decat sa subcontracteze lucrarile de constructii catre SC Sem Com 2000 SRL, societate detinuta de Ion Ionita. Acesta este cunoscut in Oltenita sub apelativul Semigreu’. Porecla i se trage inca din perioada scolii generale, atunci cand era un pipernicit. Acum, fostii sai colegi de scoala sunt uluiti de importanta pe care o are Ionita in oras, mai ales ca acesta avea intotdeauna note dintre cele mai mici.

Vataf pe terenurile Primariei
Autoritatile locale din Oltenita detin cam 100 de hectare de te­ren agricol. De cinci ani, acestea sunt lu­cra­te de Ion Ionita, fara ca el sa plateasca un leu la bugetul local. Lucrurile au iesit la iveala anul acesta, atunci cand Politia a fost se­sizata la 112 ca masini fara nu­mere de inmatri­culare recolteaza porumbul aflat pe terenul Pri­mariei. Un echipaj s-a de­pla­sat imediat la fata locului, dupa care Ion Ionita-Semigreu’ a fost chemat la Politie pentru a da o de­cla­ra­tie. Interesant este faptul ca utilajele agricole folosite de acesta nu aveau numere de inmatriculare, dar, pentru a nu intampina probleme in trafic, erau escortate de o masina a Politiei Lo­ca­le. Seful acestei institutii este Marius Ne­reide, care a fost nu­mit in func­tie de primarul Cos­ti­nel Milescu. Oltenitenilor nu le convine si­tuatia actuala, dar nu au curaj sa iasa public si sa co­men­teze, deoarece Semigreu’ si-a anuntat toti contestarii ca tocmai si-a achizitionat un pistol. Pentru ca face parte dintr-un partid lipsit de popularitate in ran­dul electoratului in acest moment, primarul Costinel Milescu a decis sa intre in Alian­ta Populara pentru Calarasi, din care mai fac parte Nicolae Dragu, primarul municipiului Calarasi si membru UNPR, precum si Stelian Fuia, presedinte PDL Calarasi si viitor candidat pentru sefia Consiliului Judetean. SC Sem COM 2000 SRL a fost infiintata in fe­bruarie 2000, atunci cand Milescu era viceprimar, dar s-a dezvoltat spectaculos din 2004, de cand taranistul ce poarta acum straie portocalii a fost uns primar. In 2009, edilul din Oltenita l-a sustinut pe Traian Basescu la alegerile prezidentiale.

×
Subiecte în articol: oltenita costinel milescu