x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Scandalul dezinfectanţilor trece granița! Un mare laborator de analize din țară a folosit dezinfectanți diluați și în afară

Scandalul dezinfectanţilor trece granița! Un mare laborator de analize din țară a folosit dezinfectanți diluați și în afară

de Catalin Tolontan    |    14 Mai 2016   •   20:33
Scandalul dezinfectanţilor trece granița! Un mare laborator de analize din țară a folosit dezinfectanți diluați și în afară
Sursa foto: FOTO: tolo.ro

Tolo.ro a încercat să afle dacă produsele Hexi au ajuns și în alte țări. Synevo Moldova neagă ferm, iar Synevo Polonia spune că nu i se pare cunoscut numele firmei.

Joi, 12 mai, guvernul bulgar a comunicat presei din țara vecină că „Am verificat 52 de spitale. Pe teritoriul nostru nu s-au folosit dezinfectante românești Hexi Pharma”. S-au grăbit.

Inițial, rețeaua din București a spus că nu crede că distribuie Hexi Pharma în Bulgaria, dar Sofia a confirmat și apoi a recunoscut și Bucureștiul.

Dialog cu Mariana Colcigeanu, director de vînzări și marketing la Synevo, cea mai mare rețea din România de analize medicale de sînge:

– Bună ziua, ați utilizat produse Hexi Pharma?
– Da, dar le-au folosit asistentele pentru mainile lor. Produsele nu au intrat în contact cu pacienții.

– Am înțeles. Și pentru ce le-ați utilizat?
– V-am spus, pentru dezinfectare. Însă la noi, la Synevo, toate acele și celălalt instrumentar folosit sunt sigilate.

Și acum ce s-a întîmplat cu produsele Hexi?
– Nu le mai folosim. Avem și altele, am luat și de la alte firme.

– Din informațiile ziarului, produsele Hexi au ajuns și la centrele de recoltare Synevo din străinătate, cel puțin din Bulgaria, unde sîntem siguri că au ajuns. Ne puteți confirma?
– La Synevo România nu se fac achiziții de materiale pentru grupul Synevo. Sîntem parte a unui grup internațional, dar sîntem și o rețea de centre de recoltare din România.

– Da, sînteți cea mai mare rețea din România. Dar alta era întrebarea. Sursele noastre susțin că ați livrat dezinfectanți Hexi Pharma la cele 24 de centre Synevo din Bulgaria. Ne puteți confirma, vă rugăm?
– O să mă interesez, revin.

Synevo reprezintă o rețea internațională de laboratoare de analize medicale. Are 24 de centre în 10 orașe din Bulgaria. Pe listă sînt orașe mari precum Sofia (7 centre), Plovdiv (7 centre), Stara Zagora și Loveci.

Totusi, Synevo nu este singura rețea medicală privată care a folosit antiseptice Hexi Pharma.

Citeste articolul complet, pe tolo.ro

×