x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Şefii poliţiştilor clujeni, verificaţi de Interne

Şefii poliţiştilor clujeni, verificaţi de Interne

de Petru Zoltan    |    08 Iul 2013   •   15:48
Şefii poliţiştilor clujeni, verificaţi de Interne

Corupţiaşi scandalurile în care au fost implicaţi poliţiştii clujeni au atras atenţia ministrului de Interne, Radu Stroe, care şi-a trimis Corpul de Control să ia la puricat activitatea comisarilor care conduc Inspectoratul de Poliţie Cluj. Aflând vestea, şeful poliţiei Cluj, chestorul Ioan Păcurar a intrat în concediu. Pesemne că ar putea fi schimbat din funcţie. Purtătorul de cuvânt al ministerului de Interne, Marius Tache a precizat că: “Corpul de control se află de o săptămână la Cluj. E un control tematic legat de activitatea echipei manageriale, dar vor fi verificate şi alte linii de muncă.” În cazul în care va fi demis, cel mai probabil în locul său va fi numit adjunctul acestuia, Cristian Pintea. Dar, nici acesta nu stă mai bine la capitolul imagine. Potrivit presei locale, Pintea a fost oprit în trafic de către un agent de poliţiei, pentru că nu a acordat prioritate de trecere unui pieton aflat pe trecere. Pentru că a avut curajul să-şi facă meseria agentul de la circulaţie s-a pricopsit cu o sancţiune disciplinară acordată de Consiliul de Disciplină al IPJ Cluj, care era condus tot de Pintea.  

Lăsat fără bani

În septembrie 2012, Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile realizate de chestorul Ioan Păcurar, în perioada exercitării funcţiei de şef al IPJ Cluj. Adică, nu a putut justifica  aproape 190.000 euro. Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj a dat dreptate inspectorilor de integritate şi a decis confiscarea banilor, pe motiv că acesta i-ar fi dobândit ilegal de când se află în fruntea poliţiei. Potrivit unor surse din ministerul de Interne, acesta ar fi motivul pentru care ministrul Radu Stroe ar vrea să-l schimbe din funcţie.

Avansat de Băsescu

Ioan Păcurar a fost avansat de la gradul de comisar şef la cel de chestor de preşedintele României, Traian Băsescu, la data de 1 decembrie 2009. Tot atunci erau de notorietate legăturile de prietenie pe care acesta le avea cu premierul Emil Boc. Pe timpul guvernului Boc, numele chestorului Păcurar era vehiculat pentru postul de şef al Poliţiei Române. 
 



×