x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete SRL-ul care leagă partidul lui Cioloș de DNA

SRL-ul care leagă partidul lui Cioloș de DNA

de Ion Alexandru    |    27 Iul 2018   •   07:30
SRL-ul care leagă partidul lui Cioloș de DNA

Partidul lui Dacian Cioloş, creditat de ultimele sondaje de opinie date publicităţii cu scoruri impresionante în mai multe zone din România, nu există. Abia de la începutul săptămânii viitoare se poate vorbi sau nu de existenţa unei formaţiuni politice înregistrate legal care să fie condusă de fostul premier tehnocrat şi din care să facă parte mai multe personaje controversate. Printre acestea se numără şi ex-ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, un abonat la contractele cu statul şi un susţinător activ al mişcărilor de stradă organizate de #rezist despre care au apărut, în ultimele zile, informaţii incendiare legate de convenţiile de afaceri ale familiei acestuia cu familia actualei şefe interimare a DNA, Anca Jurma.

Mişcarea România Împreună, partidul politic anunţat de Dacian Cioloş încă de la începutul acestui an, stă să se nască. Greu. În data de 30 martie 2018, Dacian Cioloş, împreună cu fostul său consilier Alin Cristian Mituţă, dar şi cu foştii miniştri aduşi la putere la sfârşitul anului 2015, în urma tragediei de la Colectiv, a cerut Secţiei a V-a a Tribunalului Bucureşti acordarea personalităţii juridice partidului Mişcarea România Împreună. Printre petenţi se mai numără Vlad Vasile Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, prezent şi activ la mişcările de protest antiguvernamentale din ultimele 18 luni din Bucureşti.

Înfiinţarea acestui partid a generat un mic război la instanţa de judecată, deoarece magistraţii au pus pe rol procesul, iniţial, pentru data de 15 iunie 2018, respingând ca neîntemeiată cererea formulată de Cioloş şi asociaţii săi politici de preschimbare a primului termen de judecată. Din acest motiv, fostul premier a cerut recuzarea, în primul rând, a judecătoarei Aida Oana Popescu, a grefierei Alexandra Victoria Ioniţă, a procurorului de şedinţă Lajos Imre, dar şi a tuturor judecătorilor din complet. Cereri respinse, de asemenea, ca inadmisibile.

Astfel, potrivit OPIS-ului şedinţelor de judecată, luni, 31 iulie, urmează să se reia procesul cu privre la acordarea personalităţii juridice formaţiunii al cărei preşedinte auto-declarat este Dacian Cioloş.

Pîslaru, legătura lui Coloş cu familia Jurma

Un sonaj de opinie dat publicităţii zilele trecute a testat intenţia de vot a populaţiei în cazul în care ar avea loc alegeri parlamentare. Dacian Cioloş, cu formaţiunea sa fantomă, a reuşit ca în mari oraşe din Moldova şi Transilvania să obţină o preferabilitate cuprinsă între 6 şi 24%, ocupând, în unele situaţii, locul al doilea după Alianţa de guvernare PSD-ALDE.

Dacian Cioloş mai deţine şi Asociaţia România 100, din boardul căreia fac parte cam aceleaşi personaje care vor popula şi viitoarea formaţiune politică. Este vorba despre Dacian Cioloş, ex-miniştrii Dragoş Tudorache, Vlad Voiculescu, Anca Dragu sau Dragoş Nicolae Pîslaru. Şi iată cum, prin acest din urmă personaj, se face legătura indirectă cu actualul procuror-şef interimar al DNA, Anca Jurma.

Jurnalista Sorina Matei a dezvăluit pe blogul său că soţul şefei DNA, Octavian Silviu Jurma, a făcut afaceri cu Dragoş Pîslaru şi familia acestuia, fiind co-asociat într-o companie comercială. „Jurnalul” a aprofundat investigaţia şi a descoperit lucruri noi.

Aşadar, în data de 28 august 2008, Dragoş Pîslaru, în calitate de asociat unic al SC DNP Research & Consulting SRL, decide să se autorevoce din funcţia de administrator al companiei şi să-i numească în această calitate pe fratele său, Răzvan Mihai Pîslaru, şi pe soţul şefei interimare de la DNA, Ovidiu Silviu Jurma. Tot atunci, fostul ministru tehnocrat a hotărât să cesioneze 60% din capitalul social al firmei, 30% către fratele său, Răzvan Mihai, şi 30% către Ovidiu Silviu Jurma, iar denumirea societăţii s-a schimbat în SC Pro Team Sealing SRL.

La 24 septembrie 2013, cei trei parteneri de afaceri decid să coopteze un al patrulea, în persoana soţiei lui Dragoş Pîslaru, Livia Georgiana Pîslaru, printr-o majorare de capital. În urma acestei operaţiuni, soţii Pîslaru ajunseseră să deţină câte 32% din societate, în timp ce fratele tehnocratului şi soţul şefei interimare a DNA, câte 24 la sută.

De la nuci ecologici la comerţ cu suporţi TV

2013 este momentul în care Octavian Silviu Jurma este înlocuit din funcţia de administrator al SC Pro Team Sealing SRL cu soţia lui Dragoş Pîslaru. Tot atunci se stabileşte domeniul principal de activitate al companiei în consultanţă pentru afaceri şi management.

În luna noiembrie a aceluiaşi an, Dragoş Pîslaru, Răzvan Mihai Pîslaru şi Ovidiu Silviu Jurma decid să-şi cesioneze toate părţile sociale deţinute în societate în favoarea Liviei Georgiana Pîslaru, devenind asociat unic. Una dintre măsurile luate în această calitate a fost redenumirea companiei în SC Pro Team Innovation SRL, iar sediul social a fost stabilit acasă la Dragoş Pîslaru.

Ulterior intervine un episod interesant în activitatea societăţii. În 2016, soţia lui Dragoş Pîslaru îl revocă pe cumnatul său din funcţia de administrator şi decide înfiinţarea unui punct de lucru în comuna Costeştii din Vale, judeţul Dâmboviţa. Mai mult, se hotărăşte şi completarea obiectului de activitate: „cultivarea arbuştilor fructiferi, a căpşunilor, a nuciferilor şi a altor pomi fructiferi”. Potrivit unei notificări oficiale, ulterior SC Pro Tea Innovation SRL a solicitat Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa emiterea unui acord de mediu pentru înfiinţarea, în comuna Costeştii din Vale, a unei plantaţii ecologice de nuci.

În prezent, compania controlată de soţia lui Dragoş Pîslaru, din care a făcut parte şi soţul Ancăi Jurma, comercializează, printr-o reţea foarte cunoscută, produse precum suporţi pentru televizoare.

Prietenie întreţinută pe Facebook şi o pasiune comună

Octavian Silviu Jurma păstrează încă o relaţie apropiată cu fratele lui Dragoş Pîslaru, Răzvan Mihai Pîslaru, cei doi fiind prieteni pe o reţea de socializare. Mai mult, aceştia împărtăşesc acelaşi hobby, ambarcaţiunile cu vele. Soţul Ancăi Jurma postează frecvent fotografii din escapadele sale maritime sportive, în timp ce Răzvan Mihai Pîslaru şi-a oficializat această pasiune, devenind membru al Asociaţiei „Romanian Lasser Class Association”, organizaţie nonguvernamentală care se ocupă cu promovarea, dezvoltarea, încurajarea, organizarea şi coordonarea concursurilor şi a navigaţiei cu vele în România. Membri ai asociaţiei mai sunt chiar Dragoş Pîslaru şi Radu Eghen Zitti, care deţine şi calitatea de membru al Consiliul Federal al Federaţiei Române de Yachting, precum şi un anume Mihai Cristian Daianu.

Sistemul e în tot şi-n toate. Anca Jurma conduce interimar DNA, soţul a făcut afaceri cu un partener politic al lui Cioloş, iar partidul-fantomă Mişcarea România Împreună este al treilea în sondaje

×
Subiecte în articol: dacian ciolos