x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Transgaz „forează” în ţări exotice şi hoteluri de 5*

Transgaz „forează” în ţări exotice şi hoteluri de 5*

de Ion Alexandru    |    15 Mar 2017   •   15:43
Transgaz „forează” în ţări exotice şi hoteluri de 5*

Societatea Națională de Transport a Gazelor Naturale Transgaz SA Mediaș intenționează să achiziționeze, pentru o perioadă de doi ani, servicii hoteliere de lux și transport pentru delegațiile companiei de stat în străinătate. Sunt vizate hoteluri de până la 5 stele, serviciile urmând să includă și transfer cu autoturisme din clasa Premium de la hotel, la aeroport și retur. Pentru toate acestea, Transgaz pune la bătaie nu mai puțin de 280.000 de euro. Destinațiile pentru care urmează să fie achiziționate aceste servicii se referă la nu mai puțin de 74 de țări de pe glob. Multe dintre acestea se află în zone exotice, cum ar fi Chile,  Dubai, China, Vietnam sau Republica Centrafricană.

 

Compania de stat la care fratele Laurei Codruţa Kovesi, Sergiu Alin Lascu, ocupă o funcție de conducere, SNTGN Transgaz SA Mediaș, a publicat, pe Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP), un anunț potrivit căruia intenționează să cheltuie nu mai puțin de 235.425,51 euro fără TVA (280.156,5 euro cu TVA) pentru servicii de cazare la unități hoteliere din străinătate, la care se adaugă servicii de transfer auto de la aeroport la hotel și retur, pentru o perioadă de 24 de luni. Anunțul de intenție a fost publicat în data de 10 martie și vizează încheierea unui acord-cadru cu “999 de agenți economici”, acord în cadrul căruia se vor încheia mai multe contracte subsecvente, prin reluarea competiției între toți operatorii semnatari ai acordului-cadru, săptămânal. Valoarea celui mai mic contract subsecvent este de 55 de euro, în timp ce valoarea celui mai mare contract subsecvent se ridică la 6.618 euro. Vor fi contractate minimum 30 de nopți de cazare și cinci transferuri auto, respectiv maximum 1.068 de nopți de cazare, cu 226 de transferuri auto.

Pentru această achiziție, Transgaz Mediaș SA urmează să organizeze o licitație deschisă, unde criteriul de atribuire a acordului-cadru va fi împărțit între prețul cel mai avantajos al ofertei (cu o pondere de 7 la sută) și experiența personalului-cheie (coordonatorul) aflat în relație directă cu obiectivele solicitate (cu o pondere de 30 la sută). Termenul-limită de depunere a cererilor de documente sau a cererilor de acces la documente este 4 aprilie, în timp ce termenul-limită pentru primirea ofertelor de participare expiră la data de 10 aprilie 2017. Conform anunțului de participare, perioada minimă pe parcursul căreia ofertantul trebuie să-și mențină oferta este de 120 de zile, iar data-limită de evaluare a acestor oferte va fi 5 mai 2017. Conform aceluiași anunț de participare, “persoanele autorizate nu vor asista la deschiderea ofertelor”.

 

Cazarea, numai în centrul orașelor. Vor camere și pentru fumători

Potrivit caietului de sarcini, Transgaz vizează servicii de cazare la unități hoteliere din străinătate, servicii de transport auto, precum și servicii de închiriere auto pentru delegațiile companiei care se deplasează în interes de serviciu. Compania vizează asigurarea unor facilități la hotelurile ofertate privind camere single, duble, extinse, cu mic dejun inclus. Camerele trebuie să dispună de instalație de aer condiţionat, baie proprie și servicii de internet.

Mai exact, camerele pe care le vor ocupa angajații Transgaz care se vor deplasa în străinătate în următorii doi ani trebuie să fie prevăzute cu cabine de duș sau căzi de baie, cu toaletă, uscător de păr, telefon, aer condiționat individual sau comun, frigider sau minibar, acces la internet și la televiziune color prin cablu sau prin satelit, iar parcarea să fie inclusă în prețul de cazare.

Mai mult, în ciuda noii legislații din România antifumat, care nu mai permite consumul de produse din tutun în camerele de hotel, Transgaz condiționează achiziţia serviciilor hoteliere în străinătate prin punerea la dispoziție a unor camere atât pentru fumători, cât și pentru nefumători. Hotelurile unde urmează să se cazeze delegațiile Transgaz trebuie să fie de minimum 3 stele și de maximum 5 stele, poziționate cât mai aproape de centrul localităților sau cel mai aproape de locul unde se vor desfășura evenimentele la care delegațiile urmează să participe, “pentru a permite accesul facil” al acestora.

 

Unitățile de cazare trebuie să fie poziționate la mai puţin de trei kilometri față de centrul localităților sau față de locația de interes pentru conducerea Transgaz.

 

74 de țări și destinaţii de vacanță, vizitate în interes de serviciu

Lista țărilor pe care operatorii economici care se vor înscrie la licitație trebuie să le aibă în vedere, pentru transmiterea ofertelor, cuprinde 74 de state. Transgaz a notat chiar și numărul de deplasări vizate în următorii doi ani pentru fiecare destinație în parte. Astfel, pentru Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sunt vizate 40 de nopți de cazare, pentru Belgia 66 de nopți de cazare, Bulgaria – 30 de nopți de cazare, Croația, Franța, Federația Rusă,  Grecia, Germania, Italia, Olanda, Slovacia, Slovenia, Spania, Vietnam și Turica – câte 26 de nopți de cazare. Mai există destinații interesante, cum ar fi Elveția și Emiratele Arabe Unite (16 nopți de cazare), Austria și Moldova (cu câte 40 de nopți de cazare), Portugalia (16 nopți de cazare), Statele Unite ale Americii (21 de nopți de cazare) sau Ungaria (29 de nopți de cazare).

De asemenea, sunt vizate și destinații precum Arabia Saudită, Argentina, Armenia, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Canada, Cehia, Republica Centrafricană, Chile, China, Cipru, Cuba, Danemarca, Republica Dominicană, Egipt, Estonia, Finlanda, Georgia, Hong Kong, India, Indonezia, Iran, Irak, Kazahstan, Letonia, Lituania, Libia, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Muntenegru, Norvegia, Quatar, Serbia, Singapore, Suedia, Turkmeninstan sau Ucraina.

 

Asigurare auto şi pentru geamuri și cauciucuri

Toate aceste destinații trbuie să cuprindă cazarea propriu-zisă, la care se adaugă transportul auto. Cazarea trebuie, de asemenea, să cuprindă micul dejun. Conform cerințelor din caietul de sarcini, micul dejun trebuie să conţină minimum următoarele produse: ceai, cafea, lapte, apă minerală sau plată, sucuri naturale, zahăr, pâine, ouă, mezeluri, brânzeturi, legume, unt și gem.

În ceea ce privește serviciile de transport solicitate, acestea se înscriu în două categorii. Prima este cea a serviciilor de transfer auto de la aeroport la hotel și retur, care “se vor organiza cu autoturisme de tip Premium, în toate condițiile de siguranță și comfort maxim”. Însă, în cazuri excepționale. în care delegația Transgaz va participa la evenimente în locații sau localități din interiorul țării de destinație, se vor contracta servicii de închiriere auto, cu sau fără șofer. Mașinile care urmează să fie închiriate trebuie să dețină asigurare totală CASCO, inclusiv asigurare pentru geamuri și cauciucuri, GPS și garanție pentru mașină.

×