x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Udrea a luat caimacul căsătoriei cu Cocoş. Declaraţia de avere a blondei din Pleşcoi ascunde dividendele din firmele care făceau ouă de aur

Udrea a luat caimacul căsătoriei cu Cocoş. Declaraţia de avere a blondei din Pleşcoi ascunde dividendele din firmele care făceau ouă de aur

01 Iul 2013   •   22:14
Udrea a luat caimacul căsătoriei cu Cocoş. Declaraţia de avere a blondei din Pleşcoi ascunde dividendele din firmele care făceau ouă de aur
Sursa foto: Facebook

Elena Udrea şi Dorin Cocoş şi-au împărţit bunurile deţinute în comun după zece ani de căsnicie.  Divorţul de Dorin Cocoş i-a redat libertatea Elenei Udrea, însă i-a micşorat  sumele deţinute în conturile bancare. Potrivit declaraţiei de avere, postate pe site-ul Camerei Deputaţilor în data de 14 iunie 2013, Elena Udrea deţine, “conform actului de partaj voluntar”, şase terenuri intravilane în suprafaţă totală de peste 11,200 metri pătraţi în Bucureşti şi Ilfov. În ceea ce priveşte terenurile, datele sunt aproape identice cu cele din declaraţia de avere din luna decembrie 2012. Lucrurile s-au schimbat puţin însă la rubrica “clădiri”. În comparaţie cu vechea declaraţie, Udrea a pierdut un apartamnet şi un garaj, însă s-a ales cu o casă de locuit în plus.

Astfel, Udrea este proprietara unui apartament în suprafaţă de 60 de metri pătraţi în Capitală, cumpărat în 2003, două casă de locuit, fiecare în suprafaţă de 169 de metri pătraţi, una situată pe şosea Pipera-Tunari şi încă una în Bucureşti. De asemenea,  deputatul PDL deţine şi un sfert dintr-un bloc de locuinţe de patru etaje din Capitală, alături de Dorin Cocoş şi Cindea Mariana, partenera de afaceri a lui Dorin Cocoş în Euro Hotels International Co SRL. Ca şi în vechea declaraţie de avere, Udrea are un autoturism Fiat 500 din 2012, un Mercedes din 2005, precum şi bijuterii din aur şi argint în valoare de 50.000 de euro.

Conturile din banca sunt mai mici
În cele şase conturi sau echivalente deţinute de Elena Udrea la Banca Transilvania au rămas, după partajul voluntar, puţin peste 19.000 de lei şi 440.706 euro. În comparaţie cu declaraţia de avere din luna decembrie 2012, atunci când încă era căsătorită cu omul de afaceri Dorin Cocoş, se poate observa că sumele deţinute acum la Banca Transilvania, în luna iunie 2013, sunt mai mici cu 127.175 de lei ( peste 28.000 de euro) şi peste 11.000 de euro. Se pare că divorţul nu i-a afectat conturile deţinute la BDR, acestea rămânând neschimbate, respectiv 1,27 milioane de lei şi 60.022 de euro. În plus, din recenta declaraţie de avere a Elenei Udrea au dispărut plasamentele şi împrumuturile lui Dorin Cocoş. Potrivit datelor înscrise la rubrica de venituri, Elena Udrea a obţinut 6.165 de lei din funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi 48.047 de lei din funcţia de deputat. Elena Udrea a ascuns ce venituri şi ce dividende a obţinut Dorin Cocoş de la Clamari Trading Impex şi Centrul de Diagnostic Clinic Internaţional, menţionând că sunt "conform adeverinţei fiscale". În 2011,  dividendele obţinute de Cocoş de la Centrul de Diagnostic Clinic Internaţional au fost de circa 920.000 de lei, iar de la Clamari Trading Impex a obţinut dividende de circa 150.000 de lei.

Căsătorită la New York, divorţată la Bucureşti
Ea blondă, tânără şi ambiţioasă, el trecut prin viaţă, cu un divorţ la activ şi afaceri cu statul. Aşa erau Elena Udrea şi Dorin Cocoş în data de 26 decembrie 2003, când s-au căsătorit civil la New York. “La ora 11:00 ne căsătoream, iar la ora 18:00 eram deja la Miami, pe plajă”, povestea Udrea când era întrebată despre căsătoria sa. Cei doi nu au făcut nuntă şi nici nu au trecut pe la biserică susţinând că s-ar fi interpretat cine ar fi fost naşii din cauza carierei politice în ascensiune a doamnei.
Ea a fost pe rând consiliera primarului Băsescu, consilieră de stat la Cabinetul preşedintelui Băsescu, ministrul Turismului în Cabinetul Boc, preşedintele PDL Bucureşti. În ultimii ani, Udrea a făcut paradă ba cu poşetele de zeci de mii de euro, ba cu maşinile sau bijuteriile de lux, iar Cocoş a realizat pe bandă rulantă contracte cu statul. În apropierea vârstei de 40 de ani, Elena Udrea a ajuns la concluzia că între cariera ei politică şi afacerile soţului ar fi o stare de incompatibilitate, iar în urma “unei analize îndelungate şi profunde a relaţiei” cei doi au decis să divorţeze în mod amiabil în faţa notarului.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Dorin Cocos