x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Udrea-Cocoş, Romgaz, Transelectrica, Hidroelectrica, Bute.

Udrea-Cocoş, Romgaz, Transelectrica, Hidroelectrica, Bute.

de Vali Blanaru    |    02 Iun 2011   •   21:00
Udrea-Cocoş, Romgaz, Transelectrica, Hidroelectrica, Bute.

Inca o companie energetica se alatura listei sponsorilor meciului prin care campionul mondial Lucian Bute isi va pune centura la bataie in data de 9 iulie 2011 la Romexpo. Dupa Hi­droelectrica si Transelectrica, Rom­gaz a anuntat ca va acorda 410.000 de lei pentru organizarea meciului. Organizatorii au reusit astfel sa adune 1,16 milioane de lei, iar alti 400.000 de lei sunt asteptati sa soseasca de la Transgaz. Toate cele patru companii energetice sunt detinute de stat, iar in ultima perioada ministrul Economiei, Ioan Ariton, si-a numit apropiati pe criterii politice in functii-cheie.

Cititi si: Ce stie proletariatul-sponsor de gala lui Bute

In timp ce firmele de stat stau la coada sa finanteze gala, Orange si Vodafone au anuntat ca nu se vor alatura listei de sponsori. Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box, spune ca lista sponsorilor ramane deschisa, dar refuza sa faca publice costurile galei. Cu toate acestea, in 12 aprilie, acelasi Obreja declara ca in functie de adversarul lui Bute costurile galei pot ajunge "undeva la patru milioane de euro".

Intre timp, adversarul lui Bute a devenit cunoscut, dar costurile galei ra­man in continuare un mister, desi cu doar sase saptamani inainte de meci acestea ar trebui sa fie cunoscute. La cat se ridica onorariul lui Jean-Paul Mendy? Cat va primi Lucian Bute pentru meciul din Ro­ma­nia? Cat va costa gala dorita de Elena Udrea si de unde vor proveni banii? Sunt intrebari legitime la care or­ganizatorii meciului refuza sa raspunda deocamdata.

"La meciul de la Montreal, Bute a avut un onorariu de 2 milioane de euro. Probabil ca acum va boxa aproape gratis daca ne gandim la faptul ca sportivul roman si-a dorit sa apara in fata publicului din tara. Onorariul lui Mendy nu are cum sa fie insa mai mic de 500.000 de euro, iar costurile intregii gale vor depasi cu siguranta un milion de euro", ne-au declarat surse din industria boxului.

Revenind la lista sponsorilor cunoscuti, pana acum doar societatile de stat s-au aratat interesate de sus­ti­nerea galei. CA al Rom­gaz a luat aceas­ta decizie in data de 17 mai 2011, in urma cererii primi­te de la Fe­deratia de Box. Compania men­tio­neaza ca incearca sa se extinda la ni­vel international. "Dat fiind faptul ca este concentrata sa-si dezvolte activi­ta­tea in afara granitelor tarii, compa­nia va acorda sprijin financiar in va­loa­re de 410.000 de lei pentru organi­za­rea evenimentului pugilistic Gala de box pentru titlul mon­dial, versiu­nea IBF la categoria super­mijlocie, a pugilistului Lucian Bute, un eve­niment sportiv de talie in­ter­­na­tio­nala cu o audienta foarte mare, care va avea loc la Bucuresti pe data de 9 iulie 2011", precizeaza compania.

Hidroelectrica sprijina evenimentul cu 600.000 de lei, iar Jurnalul National a dezvaluit ca si Transelectrica pompeaza alti 150.000 de lei.

Si Transgaz este gata sa o faca, dupa ce a primit o solicitare din par­tea Federatiei de Box. Aceasta nu a ce­rut o suma anume, iar decizia se va lua in data de 9 iunie, ne-a declarat Elisabeta Ghi­diu, directorul Directiei Strategie si Ma­nagement Corporativ din compa­nie. Anterior, un cititor ne-a semna­lat ca si Transgaz co­ti­zeaza 400.000 de lei la sponsorizarea evenimentului. Ghidiu spune ca bugetul total al Transgaz pentru astfel de ac­tiuni de sponsorizare este de 1,612 milioane de lei.

Lista sponsorilor e deschisa inca
Biletele pentru meciul disputat de Lucian Bute la Bucuresti ar putea fi puse in vanzare la inceputul saptamanii viitoare. "Asteptam sa finalizam lista cu sponsorii meciului, pentru a putea pune in vanzare biletele. Exista deja cereri pentru bilete, insa nu se pot pune in vanzare pana nu stim care sunt sponsorii, deoarece acestia vor fi trecuti pe bilet", ne-a declarat Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box. Acesta ne-a mai spus ca nu stie cat va costa un bilet, insa "pretul va fi foarte mic pentru un astfel de eveniment". Intrebat cat va costa organizarea Galei, Obreja a spus ca datele vor fi facute publice doar dupa ce se va finaliza evenimentul. Obreja ne-a mai spus ca onorariile boxerilor nu pot fi facute publice, aceste date sunt confidentiale. Potrivit informatiilor publicate pe site-ul Federatiei Romane de Box, Michael Buffer, cel mai cunoscut ringannouncer din lume, va prezenta gala lui Lucian Bute din Romania. Buffer este cunoscut in toata lumea pentru celebra fraza "Let’s get ready to rumble!", pe care o rosteste inaintea meciurilor de box sau de wrestling.

×
Subiecte în articol: sponsorizare gala Elena Udrea lucian bute box