x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Un asasin abonat la site-uri matrimoniale

Un asasin abonat la site-uri matrimoniale

de Ion Alexandru    |    09 Sep 2015   •   13:10
Un asasin abonat la site-uri matrimoniale

Presupusul criminal al fostului lider liberal Mihail Bălăşescu, ucis cu bestialitate, în noaptea de 3 spre 4 septembrie, este înscris pe un portal de matrimoniale. Contul a fost înfiinţat în anul 2011, în perioada în care George Adrian Epaminoda Burchel, fostul socru al liberalului ucis, se afla în plin proces de divorţ. Procurorii ilfoveni l-au identificat ca unic suspect al omorului pe bărbatul în vârstă de 59 de ani şi au cerut Tribunalului Ilfov emiterea pe numele lui a unui mandat de arestare preventivă, în lipsă.

Suspectul uciderii fostului lider PNL, Mihail Bălăşescu, George Adrian Epaminoda Burchel, născut la data de 10 septembrie 1956, a divorţat de soţia sa, Gabriela Carmen Toma (fostă Burchel), în decembrie 2011. Femeia a înaintat acţiunea de divorţ la data de 28 iulie 2011, la Judecătoria Sectorului 5, instanţa admiţând cererea şi desfăcând, în cele din urmă, căsătoria prin acordul părţilor. La momentul divorţului, fata cea mică a celor doi, Anca Diana Burchel, sora Anei Maria (ultima soţie a lui Bălăşescu), avea vârsta de 17 ani şi jumătate. Motiv pentru care instanţa a decis ca minora să fie încredinţată mamei, iar tatăl a fost obligat la plata unei pensii alimentare lunare în cuantum de 200 de lei, până la împlinirea majoratului. Adică până în data de 13 iunie 2012. În paralel, cei doi soţi au deschis acţiune civilă pentru partaj, soluţionată, la rândul ei, de către aceeaşi instană, la data de 31 octombrie 2013.



Interesat de tinere de 18 ani
Cu doar o săptămână înainte ca soţia sa să intenteze divorţul, George Adrian Epaminoda Burchel şi-a înscris profilul pe unul dintre cele mai populare site-uri de matrimoniale din România. Contul a fost activat la data de 22 iulie 2011, iar Burchel a notat că doreşte să întâlnească femei cu vârsta de 18 ani, în vederea stabilirii unei „relaţii de lungă durată”. La descriere, bărbatul a stipulat faptul că are înălţimea de 1,80 metri şi greutatea de 80 de kilograme. Motivul pentru care, cu doar o săptămână înainte ca soţia sa să intenteze acţiunea de divorţ, a decis să îşi întâlnească „iubirea” pe internet a fost următorul: „Uşor deprimat (mă paşte un divorţ), dar nu este incurabil”.

George Burchel a mai avut un proces civil, în urma căruia a fost executat silit, tot printr-o hotărâre a Judecătoriei Sectorului 5.

Creditorul, CETELEM IFN SA, a obţinut, la data de 14 august 2014, executarea silită a fostului socru al liberalului Mihail Bălăşescu, pentru un credit neachitat.

Acuzația Parchetului
Parchetul Ilfov a cerut, luni, Tribunalului Ilfov arestarea în lipsă a lui George Adrian Burchel pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşii infracţiunii de omor. Anchetatorii susţin, în referatul înaintat instanţei, că acesta şi-a lovit fostul ginere, în noaptea de 3 spre 4 septembrie, într-un apartament din Bragadiru, cu o vază în cap, după care l-a sugrumat cu cinci coliere din plastic. Concluziile legiştilor care au examinat cadavrul au fost fără echivoc, şi anume că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin ştrangulare. Bălăşescu prezenta mai multe leziuni atât la nivelul craniului, cât şi al feţei, precum şi o fractură nazală, mai multe hematoame, echimoze şi escoriaţii, produse prin loviri multiple cu un corp dur, înainte ca victima să-şi piardă viaţa. Suspectul nu a fost prins până la închiderea ediţiei.



Ana Maria Burchel, dactilografă la Primăria lui Chiliman
Fosta soţie a lui Mihail Bălăşescu, Ana Maria Burchel, fiica presupusului asasin, de care victima a divorţat şi cu care se afla într-un conflict legat de partajul asupra mai multor bunuri, printre care şi un autoturism marca Ford, lucrează sau a lucrat ca funcţionar în cadrul Primăriei Sectorului 1. Potrivit declaraţiei de avere depuse la data de 27 mai 2013, Ana Maria Burchel (fostă Bălăşescu) avea funcţia de secretară - dactilografă, iar din documentul depus nu rezultă că deţine bunuri imobiliare, mobiliare sau conturi bancare. Nici în declaraţia de interese depusă la aceeaşi dată nu a specificat vreo menţiune, cu toate că, în anul 2013, Ana Maria Burchel a înregistrat, la Oficiul Naţional al Regstrului Comerţului, firma Acura Total Consulting SRL, ce are ca obiect de activitate consultanţa în domeniul relaţiilor publice şi al comunicării.
 

×
Subiecte în articol: Mihail Balasescu burchel