x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Un martor curajos la Procesul Cozma

Un martor curajos la Procesul Cozma

de Florin Gongu    |    Istvan Deak    |    08 Dec 2010   •   21:33
Un martor curajos la Procesul Cozma
Sursa foto: /MTI
141667-mtifoto500828.jpgSurpriză în procesul ucigaşilor handbalistului Marian Cozma. În şedinţa de marţi, unul dintre martori a ales să depună mărturie fără să beneficieze de protecţia anonimatului. "Nu mi-e frică de nimeni", a spus Gulyas Adam.

"Eram la baza scărilor din discotecă atunci când l-am văzut pe Marian Cozma urcând primul scările, după care l-am văzut pe acest bărbat alergând după un bărbat cu capul însângerat (Raffael Sandor) spre ieşirea din local", a relatat Gulyas, arătând spre o poză pe care se află învinuitul Sztojka Ivan.

Prin depoziţia martorului, judecătorii au ajuns la concluzia evidentă că bărbatul cu capul însângerat este învinuitul Raffael Sandor. "Sz­tojka a intrat în bar pentru câteva secunde şi le-a strigat celor aflaţi acolo: «Haideţi, avem pro­bleme!». În acel moment, un grup de 8-10 persoane din grupul de romi l-a urmat pe stradă. Marian Cozma a ieşit primul pe stradă ţinându-şi mâna lipită de zona dreaptă a corpului, ur­mat imediat de bărbatul cu capul însânge­rat (Raffael Sandor)", a continuat Gulyas. "Când am ieşit pe stradă, Cozma era căzut la pământ. Cineva îi făcea masaj la inimă, iar mai multe persoane plângeau, în timp ce se auzeau strigăte disperate: să vină salvarea", a încheiat Gulyas.

În sala de judecată se aflau toţi cei şapte în­vi­nuiţi din dosar. Raffael Sandor a reacţionat ime­diat: "Acest martor se contrazice prin propria sa depoziţie. Dacă lucrurile s-au întâmplat cum spune el, atunci este imposibil să mă fi văzut pe mine, fiindcă el stătea cu spatele la scări", a precizat Sandor.

"Martorul nu cred că m-a văzut pe mine, fiindcă, după Raffael San­dor, pe scări l-a urmat Nemeth Gyozo. Eu am urcat abia după aceea. Nu am ajuns până la ie­şire. Este adevărat că le-am strigat prieteni­lor: haideţi, că avem proble­me, însă doar atât", a declarat Sztojka.

×
Subiecte în articol: marian cozma