x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Angela Gheorghiu e... nepământeană!

Angela Gheorghiu e... nepământeană!

de Florentina Fântânaru    |    06 Ian 2012   •   21:00
Angela Gheorghiu e... nepământeană!

Si ea stie! Mai stie ca are o zestre genetica speciala! Interiorul gatului sau studiat demonstreaza ca sunetele ve­nite de acolo se asaza, iau forma si intensitate, strunite cu inima de catre Angela. Vocea ei este o alta fiinta! Angela face cu ea ce vrea... Uneori o tine inchisa zile intregi, intr-o pauza absoluta in care nu scoate nici macar un... 'psstt'...

O protejeaza, o iubeste, o alinta, se joaca cu ea si, atunci cand noua ne este dor, ne-o ofera ca pe un dar divin! Cand am cunoscut-o pe Angela, mi-am dat seama ca mi s-a facut un dar! Ce facusem eu sa merit s-o cunosc pe ea, diva mondiala? A venit firesc, cu un staff minim, do­rindu-si doar o stilista care sa-i aranjeze parul. Ne-am imbratisat, ne-am complimentat si ne-am placut! Angela are lipici, e naturala, calda, vor­bareata si foarte pretentioasa cu propria imagine.

A ales pentru interviu sa poarte culoarea rosie. Nu era insa sigura ce rochie sa aleaga dintre cele trei tinute, asa ca m-a chemat si m-a pus sa aleg. Hmmm... am ales-o pe cea mai scurta. I-am spus ca oamenii au rar ocazia sa-i vada picioarele pe scena, asa ca macar la interviu sa se intample. Angelei ii plac provocarile, i-am simtit nerabdarea. Voia sa dam drumul la interviu, avea chef sa vorbeasca si sa ne cante 'Sanie cu zurgalai', o piesa pe care a invatat-o de la soprana Leontina Ciobanu Vaduva. S-a bucurat sa-mi fredoneze cateva versuri si s-a emotionat cu gandul la saniuta pe care se urca cu sora sa in copilarie.

Tata era cel care tragea saniuta cu fetele sale dragi, dar, din pacate, asta n-o sa se mai intample oricat si-ar mai dori tata. De dorul Elenei, sora mai mica a Angelei, care s-a stins din viata la 29 de ani, tata s-a retras la o manastire la Muntele Athos. E o dorinta pe care Angela o respecta, desi ea, fiica, are nevoie de tata. Destinele mari au si incercari pe masura... In tot acest timp, Angela aduna, atrage, ade­meneste, obtine atentia, lumina, sunetul... capteaza pana si respiratia celor din jur, pentru ca toti respira dupa ritmul impus de ea. Angela are sange fierbinte de moldoveanca, n-o sa uite niciodata cum la internat plangea de foame, n-o sa uite ca aici in Romania a trait prima dragoste si n-o sa uite niciodata sa incheie fiecare recital pe care il are cu o piesa romaneasca. Indiferent pe ce meridian al globului ar canta!

×