x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Arbitrul Bogaciu, adus la DNA Pitesti pentru audieri

Arbitrul Bogaciu, adus la DNA Pitesti pentru audieri

16 Apr 2009   •   00:00

Aurelian Bogaciu a ajuns, în această dimineaţă, la DNA Piteşti, unde va fi audiat de procurori în dosarul în care au fost arestaţi Gheorghe Constantin, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), şi Cornel Penescu, finanţatorul FC Argeş, potrivit Mediafax.

Arbitrul a venit însoţit de un avocat. Întrebat de jurnalişti dacă are emoţii, Bogaciu a spus: "ca la un meci de fotbal". La Serviciul teritorial Piteşti al DNA au fost citaţi, pentru astăzi, şi arbitrii Tiberiu Lajos, Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu.

Florin Doran, avocatul lui Bogaciu, a declarat, joi dimineaţă, că arbitrul Tiberiu Lajos nu se va prezenta la audieri la DNA, el trimiţând o cerere de amânare către procurorii DNA pe motiv că i-a murit tatăl.

Vicepreşedinţii CCA, Marcel Lică şi Nicolae Grigorescu, au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că au primit o solicitare de la secretariatul FRF ca arbitrii Bogaciu, Corpodean, Lajos şi Savaniu să fie opriţi de la delegări, pentru că urmează să fie audiaţi de procurorii anticorupţie. Dan şi Roşu nu vor mai fi delegaţi pentru că numele lor a fost vehiculat în mass-media că ar avea legătură cu scandalul de corupţie în care sunt implicaţi patronul FC Argeş, Cornel Penescu, şi fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin. Măsura ar fi menită să-i protejeze pe arbitri, potrivit oficialilor CCA.

Marcel Savaniu a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor l-au anunţat că joi trebuie să se prezinte la Serviciul teritorial Piteşti al DNA pentru audieri în cazul legat de presupusa corupţie din arbitraj.

"De la CCA m-au anunţat să mă prezint în cursul zilei de mâine (joi - n.r.) la DNA, la sediul din Piteşti, pentru audieri. Nu m-a contactat nimeni de la DNA. Este nedreaptă implicarea mea, sunt bulversat şi surprins de ce se întâmplă. Sunt nevinovat, eu niciodată n-am avut nicio legătură cu domnul Penescu. În ultimul timp, eu un singur meci al Argeşului am arbitrat, în noiembrie, cel cu Oţelul şi n-am avut probleme. Iar în Divizia B nu i-am arbitrat. Niciodată domnul Constantin nu mi-a sugerat să ajut Argeşul. Chiar nu ştiam de o relaţie de prietenie dintre domnul Constantin şi domnul Penescu. Pe mine nu mă interesează cu cine e prieten şeful meu", spunea Savaniu.

Tribunalul Argeş a hotărât, marţi, arestarea preventivă pentru 29 de zile, a finanţatorului clubului de fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, a preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a lui Liviu Făcăleaţă, director general al PIC, şi a lui Cristian Libertatu, fost director al OJPC Argeş.

Cornel Penescu şi directorul general al hypermarketului PIC, patronat de Penescu, Liviu Făcăleaţă, sunt acuzaţi de dare de mită, iar preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi Cristian Libertatu, fost director la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş, actual inspector în această instituţie, pentru luare de mită.

Imediat după aflarea deciziei instanţei Tribunalului Argeş de arestare preventivă a celor patru persoane, avocaţii acestora au făcut recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Piteşti. (V.A.)

 

×
Subiecte în articol: eveniment