x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "As vrea sa-i omor cu mana mea!"

"As vrea sa-i omor cu mana mea!"

06 Feb 2004   •   00:00
"As vrea sa-i omor cu mana mea!"

Cei trei comisari nedemni Barsan, Militaru si Filip, rusinea Politiei Romane, au fost destituiti ieri prin ordinul ministrului de Interne. Masura vine in urma anchetei "Jurnalului National", care a dezvaluit abuzurile sexuale si marsaviile la care s-au dedat inaltii ofiteri. Dar lantul coruptiei se largeste, pentru ca victimele politistilor incep sa vorbeasca.

Marturie zguduitoare despre mafia din politie
Dezvaluirile "Jurnalului National" despre coruptia ce domneste in sanul Politiei Ialomita au dat curaj si altor victime. Dupa ce a citit editia de ieri a ziarului nostru, o localnica a hotarat sa sparga zidul tacerii. Si-a luat nepoata de mana si s-a prezentat in fata ofiterilor veniti de la Bucuresti sa-i ancheteze pe colegii lor, ale caror fapte au aruncat pete grele pe uniforma de politist. S-au destainuit, si ceea ce au spus a fost consemnat. Apoi, cele doua au sunat la redactia "Jurnalului National", dorind sa faca publica o poveste urata, despre legaturile de interese dintre mafia locala si capeteniile Politiei. ( MONICA ANDREI EDUARD PASCU)

"Un patron din Slobozia pe nume Ion Ciupercescu mi-a promis ca-mi va gasi un loc de munca in Italia. M-am trezit la Verona intr-un club de noapte, alaturi de mai multe fete din Slobozia. Toate erau obligate sa se prostitueze. Urmam si eu sa fac acelasi lucru. Am refuzat, am fost batuta, sechestrata si amenintata cu moartea. Cu ajutorul unei prietene am reusit sa fug. De curand am ajuns in tara si, de atunci, parintii ma tin ascunsa. Acum imi e frica. Nici nu mai pot sa ies din casa", asa isi incepe povestea o tanara de 18 ani din Slobozia care a cazut prada traficantilor de carne vie.

Apare si prefectul
Reteaua este bine pusa la punct, organizata in cel mai mic amanunt, cu legaturi in cercurile inalte si influente din oras. Nimeni n-a avut curajul sa divulge orgiile organizate la periferia orasului si nici na putut sa se opuna desfraului comis de mai-marii judetului. Numele vehiculate in acest nou scandal de tip sex-gate de pe malul Ialomitei sunt, pe langa politistii destituti aseara in urma investigatiilor Corpului de Control al Ministerului de Interne, si prefectul judetului, Marian Balan, impreuna cu seful Inspectoratului Judetean de Politie Ialomita, Constantin Matei.

Amenintata cu moartea
Cea care a avut curajul sa sparga tacerea si sa dezvaluie desfraurile care au loc la marginea orasului a fost matusa tinerei racolate de mafia locala. A acceptat cu greu sa stea de vorba cu noi. Ii era teama. Se uita in stanga si in dreapta si avea impresia ca este urmarita tot timpul. Era obisnuita cu acest lucru. A fost amenintata de mafie ca daca scoate o vorba dispare. Totusi si-a invins frica si a stat de vorba cu noi. Femeia a inceput sa povesteasca ce piedici a intampinat in momentul in care s-a hotarat sa mearga la Politie si sa anunte ca nepoata sa a fost racolata de mafie si trimisa sa se prostitueze in Italia. "Pe 22 ianuarie, nepoata mea a plecat impreuna cu Ion Ciupercescu, unul dintre membrii mafiei locale, in Verona. Fetei i s-a promis un loc de munca si posibilitatea de a merge la niste cursuri. Naiva, nepoata mea a crezut, iar a doua zi m-a sunat si mi-a spus ca este la Brasov si nu poate sa-mi dea mai multe amanunte. Eram disperata. Mama ei a plans tot timpul. O perioada n-am mai primit nici o veste. La un moment dat a sunat pe telefonul mobil si nea spus ca este sechestrata in Verona si vrea sa vina acasa. Nu stiam la ce usa sa bat. Cui sa-i cer ajutorul. Majoritatea autoritatilor din Slobozia sunt implicate in traficul cu persoane. "

Pasata de prefect
La inceput, femeia, cu lacrimi in ochi, s-a dus la prefectul judetului Marian Balan, cel despre care stia ca este in legatura cu omul de afaceri Pompiliu Stanciu, prin intermediul caruia a plecat nepoata sa. N-a avut prea mult succes. A fost pasata repede pe motiv ca n-o sa reuseasca niciodata sa-si mai aduca nepoata inapoi. "Las-o sa invete si ea carte, mi-a spus prefectul. Evident, stia ca nepoata mea a fost trimisa la produs. Acest Stanciu Pompiliu imi spunea ca aranjeaza cu prefectul ca nepoata mea sa ia o diploma. E posibil asa ceva? Toti se duc la restaurantul lui Pompiliu sa manance si sa se reguleze. M-am dezghizat in tiganca, cu un sac in spinare si m-am dus in parcarea restaurantului. Aici am notat toate numerele de masina care se aflau acolo. Speram astfel sa dau de nepoata mea. Ca dovada, capii din Politie care dau frau liber placerilor carnale au fost recunoscuti de nepoata mea, acum dupa panoul de onoare de la intrarea din IJP. Au fost recunoscuti: chestorul Matei si Militaru. Pe acest din urma pot sa vi-l caracterizez ca pe un tip care s-a trezit in functie. Toata lumea ii detesta pentru faptele pe care le-a facut cu femei. Toti s-au complacut. Pentru a scapa de mafie vrem sa o ducem in alt judet."

Comisarul dornic de "prospaturi" Dupa multe insistente am reusit sa vorbim si cu fata. Era speriata. Statea invelita intr-o patura si tremura. Nu-si gasea cuvintele. Ii era frica si de umbra sa. A inceput sa povesteasca in soapta. "M-au pacalit. M-am dus in Italia sa muncesc cinstit si m-am trezit intr-un bordel. Am inceput sa tip, a fost groaznic. Mai erau multe ca mine, dar n-aveau curajul sa spuna nimic. M-au batut, au vrut sa ma abandoneze in camp, dar le-am promis ca le dau bani. Si asa am scapat. Am sunat-o disperata pe mama si i-am cerut ajutorul. Prin intermediul unei prietene am reusit sa fac rost de 500 de dolari si apoi sa fug la aeroport. " Pe langa mafia din Slobozia, fata cunoaste foarte bine si importanti oameni din politie. Un personaj aparate ii reprezinta Iulian Militaru, seful Politiei Rutiere. "Pe Militaru il vedeam zilnic la barul dintre Liceele "Mihai Eminescu" si "Alexandru Ioan Cuza". Se intretinea cu elevele de 16-17 ani fara nici o jena. Juca biliard si disparea cu cate una dintre fete", mai sustine personajul nostrum, care a dorit sa-si pastreze anonimatul tema

Ialomita, interzisa "Jurnalului National"
Dezvaluirile aparute ieri in "Jurnalul National" au declansat un cutremur de proportii in IJP Ialomita. Primul reflex al cadrelor din fruntea inspectoratului, acuzate de abuz sexual asupra surorilor Bon din orasul Tandarei, a vizat scoaterea ziarelor noastre de pe piata difuzarii de presa din judet. In jurul orei 6, masinile Politiei vazute stationand in fata chioscurilor de difuzare a presei din Ialomita. De pe fiecare taraba, vrafurile cu ziarul nostru, editia de ieri, dispareau, aruncate in portbagajele masinilor de serviciu ale aparatorilor legii. Vanzatorii de ziare din centrul municipiului Slobozia ne-au spus ca inca din primele ore ale diminetii, o Dacie alba cu numerele de inmatriculare ale inspectoratului a facut turul orasului. "Am avut sacul pe masa, am inceput sa desfac marfa si dupa cateva minute a venit un domn si le-a cumparat pe toate. 22 de bucati. Cine credeti ca le-a cumparat pe toate - Politia, domne!", ne-a declarat una dintre angajatele Rodipet. Situatia a fost generalizata in intreg judetul. "Jurnalul National" nu a fost de gasit nici in orasele principale ale judetului - Tandarei, Fetesti sau Urziceni. Pe de alta parte, ofiteri de politie din cadrul inspectoratului ne-au confirmat si ei existent a unui soi de sabotaj impotriva ziarului nostru. Acestia ne-au mai declarat ca in interiorul institutiei unde lucreaza domneste o tensiune acuta. Controlul de la Bucures ti tocmai s-a incheiat, fara ca nimeni sa fie edificat in privint a concluziilor acestuia. Exista informatia ca membrii echipei de control au venit la Slobozia cu masina personala a chestorului Matei, iar la intoarcere au plecat spre Bucures ti cu automobilul adjunctului comandantului IJP, Gheorghe Filip, unul dintre cei implicati in scandalul sexual petrecut in luna decembrie.

CONTINUARE: "Ori plec, ori ma omor!"

×
Subiecte în articol: special slobozia nepoata