x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Aspazia Cojocaru, graţiată după o condamnare la un an şi jumătate de închisoare

Aspazia Cojocaru, graţiată după o condamnare la un an şi jumătate de închisoare

22 Aug 2012   •   20:39
Aspazia Cojocaru, graţiată după o condamnare la un an şi jumătate de închisoare

Noi informatii despre dosarul penal de falsificare a examenelor de admitere de la Facultatea de Drept din Bucuresti, in care a fost implicata si Aspazia Cojocaru, alaturi de alte rude ale sale, au fost furnizate in cadrul emisiunii Sinteza zilei, de .Adina Anghelescu-Stancu, editor al site-ului Lumea Justitiei - luju.ro.

Conform informatiei furnizate de o ancheta a ziarului Cotidianul, si reluate de jurnalul.ro, Aspazia Cojocaru a fost implicata alaturi de unchiul sau, Vasile Fodor - conferentiar la Facultatea de Drept din Bucuresti si secretar al comisiei de admitere, si de alte rude ale sale, intr-un dosar penal soldat cu condamnari de pana la 13 ani de inchisoare.
Arhivele Tribunalului Bucuresti nu mai pastreaza nicio copie a acestui dosar.

Intr-o interventie telefonica la emisiunea Sinteza zilei, la Antena3, Adina Anghelescu-Stancu, editor al site-ului Lumea Justitiei - luju.ro, a declarat ca a solicitat informatii despre dosar chiar unuia dintre avocatii care au pledat in proces.

Conform informatiilor furnizate de avocatul citat, Aspazia Cojocaru a fost gasita vinovata de falsificare si implicare intr-o retea infractionala si a primit o condamnare la un an si jumatate inchisoare. Condamnare pe care Aspazia Cojocaru nu a executat-o, beneficiind de un decret general de amnistiere a pedepselor de pana la trei ani inchisoare, emis de administratia comunista.
In acelasi timp, conform aceleiasi surse, unchiul Aspaziei Cojocaru, Vasile Fodor, condamnat in acelasi proces la 13 ani de inchisoare, nu a executat decat un an si jumatate din pedeapsa primita, beneficiind in mod surprinzator de un decret individual de amnistie, semnat chiar de Nicolae Ceausescu.

×