x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special „Ăsta nu e Cupidon, e-un jandarm fără baston!” (VIDEO)

„Ăsta nu e Cupidon, e-un jandarm fără baston!” (VIDEO)

de Vlad Ioachimescu    |    15 Feb 2012   •   21:00
„Ăsta nu e Cupidon, e-un jandarm fără baston!” (VIDEO)

Seara de Valentine’s s-a lasat cu pe­tre­cere mare in Centrul Vechi. Can­te­ce si declaratii de dragoste pentru pre­sedinte, cereri de legitimare si im­bra­tisari languroase cu jandarmii.

Dupa doua ore de dat la lopata in fata Arhitecturii, asa cum sade bine ori­carui ciumpalac lenes si betiv, ne-am zis sa facem deja obisnuita excursie in Centrul Vechi.
De ce sa nu pe­tre­­cem si noi pana la urma, dupa pres­­tarea de servicii in folosul comu­ni­­tatii, cu comunitatea, sa ii aratam ca o iubim. Bagam mare: 'Base-i trist de Valentine’s, inecat in Ballentines, poa’ sa bea si un bidon, nu-l ajuta Cu­pi­don'; 'Nici in zi de Valentin, pe Basescu nu-l iubim'.

Pe la biserica rusa apar cupidonii albastrii si incearca sa ne opresca. 'De ce, bre, ce-am facut? Mergem si noi sa petrecem. Ud iu bi mai Velan­tain? Nu-i voie. Cum asa? Petrurbati linistea publica. Unde nene, in Centrul vechi? A cui liniste?, mai ales azi cand e chef mare. Doar am mai fost. Pe tura mea nu e voie.'

Interzis la proteste
In­cercam un 'Desteapta-te, romane!'. Nimic. Cu astia nu merge. Pana la urma, nu degeaba au ales meseria de Cupidon. Trecem mai departe de ei, mergand pe trotuar si fara portavoce. Ne ameninta ca revin in 10 minute si vedem noi. Dam un tur de Centru si continuam sa scandam: 'Tineretul n-a murit, e in puburi ametit'. Ne inconjuara baietii in fata unui pub si incep sa-i legiti­meze pe cativa. Strigam tare catre oamenii din centru: 'Va deranjam cu ceva?'. Raspunsul primit a fost un 'Nuuuuu!'.

Oamenii ne aplauda si incep sa strige cu noi. Filmam abuzurile, sunam pe la televiziuni si continuam sa cantam: 'fii jandarmii ne iubeste, de-asta ne incercuieste!'. Patronul iese si isi cearta angajatele ca ne aplauda, dupa care ne cere imperativ sa nu mai stam in fata pubului, ca blocam intrarea. Cica suntem pe domeniu privat. Interesant, daca jandarmii, guvernul sau presedintele fac ceva pe constitutie, de ce sa nu co­pie­ze modelul si patronii de puburi: 'Da’ ce, ba’, e strada lu’ tactu’?' Mergem mai departe, ne incheiem turul si ne despartim in fata BNR-ului, unde facem niste declaratii de dulce si FMI-ului.

Cand sa mergem si noi la troleu, hopa, iar apar cupidonii: 'Va rugam sa ramaneti pe loc'. 'Pen’ ce? Mer­geam si noi acasa.' Baietii apar de peste tot si ne inconjuara, ne im­bran­cesc, comasandu-ne mai rau ca la alegeri. 'Deplasarea in grup organizat bla bla... legea 60...', explica un Cupidon. 'Stai, nene, ca nu suntem nici grup, nici organizati. Voi ne faceti grup facand hora in jurul nostru. Voi ne organizati.'

'Nu pleaca nimeni. Asa avem ordin.' Incep sa ne legitimeze pe toti, iar noi le cerem acelasi lucru. Unii o dau cu Legea 60, altii cu Legea 61, nici ei nu stiu despre ce e vorba. Parca vorbeau despre pozitii din Kama Sutra. Cert e ca daca ii intrebai ce articol din ce lege ai incalcat, te luau cu: 'Hai, sefu’, noi v-am zis sa nu plecati de la Universitate. Acuma nu era nici o problema'. Cupidonii au fost intrebati: 'Dar cei care au fost legitimati deja pot pleca?'. La care au raspuns: 'Pai ce, credeti ca noi mai stim pe cine am legitimat si pe cine nu?'. 'Pai pierdem troleul. Ne platesti matale taxiul?'

Haios a fost ca, desi noi eram cei retinuti pentru legitimare, acelasi lucru l-au facut si cu niste cupluri de indragostiti, care treceau pur si simplu pe acolo. Bietii copii nu in­te­le­geau ce li se intampla. Intr-un tarziu ne-au lasat sa plecam. Nimeni nu a semnat nimic si le-am luat tuturor numele. De ce nu e nici o problema sa deranjam linistea publica la Universitate, iar in Centrul Vechi este, nu ne-a explicat nimeni, dar poate o face public domnul prim ministru: 'Toata lumea stie, ne conduce SIE'.

×
Subiecte în articol: special