x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Astrograme de dregători

Astrograme de dregători

de Anca Ardeleanu    |    07 Ian 2008   •   00:00
Astrograme de dregători
Sursa foto: KARINA KNAPEK/

Anul 2008 va fi echilibrat, constructiv, cu visatul consens atăt la nivel social, căt şi la cel politic. Preşedintele Băsescu va avea un an dificil pentru temperamentul său, dar va deveni mai smerit şi se va redresa in 2009. Premierul Tăriceanu işi va alimenta bine convingerile şi va avea o imagine bună pe plan politic. Predicţiile vin de la Camelia Pătrăşcanu, astrolog şi maestru Reiki.



Romănia a intrat in zodia Capricornului

Anul 2008 este un an constructiv, echilibrat, care găseşte consensul atăt la nivel social, căt şi la nivel politic. Preşedintele Romăniei, Traian Băsescu, va avea un an dificil pentru temperamentul dănsului, dar va deveni mai smerit. Premierul Tăriceanu işi va alimenta bine convingerile. Cel puţin aşa crede Camelia Pătrăşcanu, astrolog şi maestru Reiki.
Â

Camelia Pătrăşcanu a realizat pentru cititorii Jurnalului Naţional un horoscop al Romăniei. Dacă vom sta bine din punct de vedere economic, social, financiar sau relaţional, puteţi afla din interviul in exclusivitate pe care ni l-a acordat dănsa.


  • Jurnalul Naţional: Ce ne puteţi spune despre anul in care am intrat?
Camelia Pătrăşcanu. Este un an constructiv, un an al alianţelor pragmatice, nu bazate pe orgolii sau pe interese personale sau de grup restrăns. Un an care găseşte cumva consensul atăt la nivel social, căt şi la nivel politic. Dar şi la nivel individual este un an constructiv şi pozitv care ne obligă să fim pragmatici. Anul 2007 nu ne-a obligat să fim in acest fel. Anul 2008 este mai coeziv, este mai coerent, şi asta pentru că suntem pragmatici, ne vedem mai bine scopul pe care nu l-am văzut in 2007, pentru că atunci scopul a fost bifurcat. Â


  • Despre economie ce ne puteţi spune?
Este un an bun pentru economie. In ce sens? Probabil că la nivel organizatoric, la nivel economic, la nivel legislativ se au mai bine in vedere nişte paşi, suntem in UE, probabil că multe norme, multe legi trebuiesc aliniate. Iar acest lucru s-a demarat in 2007, dar, dacă vă aduceţi aminte, am fost foarte bulversaţi şi de aceea nu ne-am inţeles foarte bine locul.


Experienţa lui 2007

  • Credeţi că lucurile negative prin care am trecut in 2007 ne pot ajuta in anul in care am intrat. Acest lucru este legat şi de energii?
Aceasta este o speculaţie foarte vastă care se referă la energia Pămăntului care se modifică. Acum se intămplă următorul lucru: noi nu suntem separaţi de pămănt, iar aceasta nu este doar un suport fizic pentru noi, mentalitatea oamenilor s-a schimbat enorm in ultimii 50 de ani. Bineinţeles că intrăm in rezonanţă şi creăm alt context energetic. In 2007 s-au produs foarte multe mutaţii şi toate conflictele din familie, sau cele politice au făcut din 2007 un an agitat. Experienţa acestuia ne-a frustrat, deoarece am avut mari aşteptări, mai ales pentru că am intrat in UE. Acum in 2008 ne-am dat seama ce riscăm dacă nu suntem coezivi, dacă nu avem un punct de vedere comun. Poate că nici in 2008 nu va fi uşor să găsim un punct comun, dar vom fi obligaţi, deoarece Romănia este prinsă, astral vorbind, intre două sectoare de forţe cu mare forfotă la graniţe. Mă refer aici la cea cu Serbia şi la cea cu Ucraina (partea de Marea Neagră), iar forţele politice de la noi vor trebui să-şi găsească un numitor comun obligat. In acest moment se creează o axă de forţă intre estul Romăniei şi vestul ei, sudul Ardealului şi Banatului. Trebuie să avem grijă la relaţiile cu Bulgaria, dar mai ales cele cu Serbia din a doua jumătate a anului 2008 şi Gurile Dunării şi ţărmul Mării Negre. In acest context nu ne mai putem permite să fim atăt de disipaţi. De aceea afirm eu că ceea ce pare imposibil, anumite neinţelegeri politice, ca cea a premierului şi a preşedintelui, să nu mai fie.


  • Astrologii din lume au afirmat că anul 2008 este Anul Muncii. Este adevărat? In ce sens?
De muncit muncim tot timpul. Dar este posibil ca anul 2008 să fie unul in care fiecare domeniu profesional să fie mai bine coordonat, să operăm cu instrumente juridice, legale mai clare. Multe domenii profesionale vor fi reglementate, asta pentru că am intrat in UE. Vor fi domenii profesionale de succes, pentru că e un an al profesioniştilor şi nu al celor care improvizează, care dau un tun şi se imbogăţesc. Acum cu Saturn instalat in zona muncii suntem mai atenţi la interesele noastre. Va fi un an in care vor fi căutaţi specialiştii. Probabil că se vor intoarce şi mulţi specialişti de peste graniţă. Nu vom mai tolera să fim desconsideraţi de către angajator. Ne vom vinde mai bine experienţa, munca, ne vom plasa in locul care ne onorează, nu cel la care visăm. Va fi un an bun financiar, bazat exclusiv pe muncă, şi nu pe căştiguri la loto, pe moşteniri etc. Probabil că vom fi mai bine salarizaţi.


  • Este adevărată povestea care circulă de ceva timp şi anume că se trece la alt nivel energetic. Ce părere aveţi dumneavoastră ca maestru Reiki despre acest lucru. Este posibil sau nu?
De la al doilea război mondial s-a bulversat foarte mult conştiinţa oamenilor. Prezentul este consecinţa trecutului. Energiile acelea nu sunt vindecate. După al doilea război mondial energia Pămăntului este in continuă prefacere. Generaţiile care s-au născut in anii ’80 vor avea un mare rol peste 10 ani in a transforma lumea in care vom trăi, vor crea alte instituţii, care vor avea un alt cuvănt de spus la nivel macropolitic şi economic. Vor impinge omenirea spre un alt mod de a vedea lumea, se vor implica in probleme ecologice. Din 2008 pănă in 2012 marile planete care dau trenduri importante, Uranus, Neptun şi Pluton schimbă zodia. Sigur că se intră in alt cămp vibraţional. Nici bun, nici rău. Vom fi interesaţi de soarta planetei, de schimbările de climă. Romănia este foarte atractivă, cel puţin oferta ei pe piaţa agroalimentară, de asemenea şi construcţiile vor inflori. Mă refer la materiale de construcţii novatoare, să fie un preţ mai rezonabil la preţul pămăntului. Să se văndă şi bogăţia solului.


Relaţiile sentimentale

  • Vor fi mai multe căsătorii decăt divorţuri in 2008?
Cert este că oamenii vor dori să se dea mai puţin in spectacol, vor fi mai atenţi. Vom fi mai prudenţi, nu ne vom mai hazarda, nu mai riscăm şi nu mai căutăm să impuşcăm succesul. Poate că suntem foarte osteniţi şi de aceea nu mai vrem să ne expunem. In relaţiile personale, intime sau de natură profesională care se creează căntărim căt mai bine lucrurile şi interesul nostru. Nu mai vrem agitaţie şi nici să ne irosim energiile in conflicte, pentru că acest lucru ne indepărtează de la atingerea ţintei. Devenim mult mai pragmatici. Este un an senzual. Cuplurile ce se vor forma vor fi mai durabile. Iar cele deja formate, chiar dacă in 2007 au avut probleme, le vor rezolva. Nu cred că vom mai avea aşa de multe divorţuri ca in anul trecut. Este un an bun şi pentru media, de altfel, pentru că destinul anului 2008 se instalează in Vărsător, care este un semn de revoluţie, de schimbare, de comunicare tehnologică de nivel inalt. Se aşteaptă ca şi consumatorii de net să explodeze in 2008.


  • Dacă Romănia va avea ceva probleme in 2008? Din ce sector vor veni acestea?
Din punct de vedere politic trebuie să avem grijă cu relaţia cu Ucraina pănă in mai 2008, căt Marte stă in Rac, iar tot anul 2008 in relaţia cu Serbia, probabil că pănă in aprilie vor fi contexte mai coerente şi dacă avem inspiraţia putem acţiona corect, dacă nu, in perioada mai-noiembrie 2008 interesele noastre cu Serbia vor fi sensibilizate.


  • Ştim cu toţii prin ce fenomene meteorologice extreme am trecut in 2007. Va fi la fel de agitat şi anul 2008?
Foarte multe planete au retrogradat in 2007. Acum nu mai avem aceleaşi retrogradări, poate anul 2009 să repete puţin din agitaţie lui 2007, dar nu la fel ca amploare. Anul 2008 aduce multă acalmie şi in plan climatic. Eu nu văd perioade mari cu extreme climatice. Dintre planetele care ne-au săcăit anul trecut şi au dat şi probleme climatice au fost Venus şi Marte, care nu mai retrogradează in 2008. Singura ce retrogradează este Mercur şi care poate aduce furtuni şi vănturi. Intre 28 ianuarie şi 18 februairie, de exemplu, va fi mai rece, intre 26 mai şi 19 iunie, cănd putem avea vijelii puternice, dar nu vor face ravagii, sau cel puţin vom fi avertizaţi. Iar ultima perioadă mai dificilă meteorologic va fi 24 septembrie - 15 octombrie, cănd vor fi mişcări mari de aer, dar fără pagube economice mari.


Destinul in Vărsător

  • Din cartea dumneavoastră, "Horoscop 2008", ne puteţi spune mai multe despre capitolele "Destinul in 2008" şi "Poziţia astrală istorică in 2008 a Romăniei"?
Romănia este Vărsător şi este normal ca destinul instalat in Vărsător, ceea ce se intămplă o dată la 18 ani, să activeze spiritul romănesc, nevoia ei de a se afirma, de a-şi găsi sensul, unitatea, integritatea la nivel spiritual, devenim mai conştienţi ca popor, ca ţară. Romănia nu are menirea de a avea o voce răsunătoare, ea face un joc de echilibru, de discreţie, noi nu suntem făcuţi să dirijăm lucrurile in Europa. Rolul Romăniei este de a fi tampon politic, socio-economic intr-un areal european. Avem sau vom avea politicieni foarte dibaci care să nu alimenteze conflicte. Vocea Romăniei va fi aplaudată incepănd din 2008, dar 2009 şi 2010 vor fi anii de pornire intr-un traseu european de succes.


  • Sub ce zodie stă Romănia in 2008?
Zodia de succes este Capricornul. Dar toţi vom avea undeva in temă această zodie şi dacă intrăm in rezonanţă cu forţele tip Capricorn, atunci sigur că vom valorifica minunat anul 2008. Forţele tip Capricorn inseamnă conştiinciozitate, sărguinţă, pragmatism, luciditate, economie. Nu vom mai fi lacomi, anul 2007 a fost un an al exceselor, dar 2008 este un an mult mai ponderat, mai echilibrat. Cănd o planetă se instalează in Capricorn ne cere abnegaţii, să ne identificăm zona in care putem da performanţe. Putem deci afirma că anul 2008 stă sub zodia Capricornului. Nativii aceştia vor fi mai activaţi, mai dinamizaţi, ei nu sunt extravertiţi, dar vom avea şi Capricorni atipici, care vor fi mai curajoşi, mai optimişti. Dacă 2007 a fost obositor, acum işi regăsesc resursele, s-ar putea ca ei, alături de Tauri şi de Fecioare, să fie modele pentru noi. Iar noi toţi ceilalţi care avem ascendent in aceste zodii sau care avem planete in aceste zodii, nu este posibil să nu ne fie bine. Un om in mod normal nu-şi poţi rata destinul dacă face ceea ce este menit să facă. Cum afli ceea ce eşti menit să faci? Este foarte simplu, te uiţi la abilităţile tale, la lucrurile care iţi ies uşor. Trebuie să vezi ceea ce-ţi place, ceea ce te face cu adevărat fericit.


  • Se poate spune că toate zodiile vor fi implinite?                  Â
Dar toate zodiile vor fi echilibrate, işi vor găsi elemente de aşezare a vieţii lor. Işi vor vedea scopul. Acum pănă in mai se creează o poziţie intre Marte in Rac şi Jupiter in Capricorn şi asta inseamnă că zonele pe care noi le consideram de maximă siguranţă in viaţa noastră se cutremură şi ne intrebăm: oare chiar nu pot trăi fără ele? Pe de o parte trebuie să văd cum imi apăr lucrurile sau oamenii la care ţin. Noi vrem in 2008 să construim lucruri durabile. Nu mai vrem să improvizăm nimic.


  • O caracterizare pe zonele geografice se poate? Cum le va fi oltenilor de exemplu in 2008? Sau moldovenilor?
Din punct de vedere financiar, economic, de politică economică in 2009, tranzitul lui Jupiter activează zona Olteniei, unde vin deschideri fabuloase. De exemplu, se inventează ceva, se aplică o tehnologie nouă. Oltenii sunt vărsători pentru Romănia. Ei sunt creativi, originali, greu de stăpănit, rebeli, sunt cei mai conservatori, cei mai ataşaţi de tradiţiile lor. Să nu uităm că Romănia este uraniană, este Vărsător considerată incă de la 1859. Moldovenii din zona Brăila, Tulcea vor păstra cel mai bine tradiţiile. Cei mai morali sunt maramureşenii, cei mai echidistanţi, mai echilibraţi. Cei mai smeriţi sunt moldovenii, şi poate cei mai credincioşi, alături de sudul ţării, zona Alexandria. Cei mai energici şi individualişti sunt bucureştenii, ei cad in zodia Berbecului. Cei mai interesaţi de căştiguri materiale sunt cei aflaţi la estul Bucureştiului: Buzăul, Călăraşul. Ei dispun de resurse de sol neexploatate pănă in prezent pe care le vor valorifica acum. Zona care face legătura cu latinitatea noastră e zona de răsărit: Tulcea, Galaţi, Marea Neagră le aduce acestora la suprafaţă lucruri extraordinare ce ii va pune in lumină. Vor face descoperiri arheologice bune. Cea mai incăpăţănată şi avidă zonă este cea a Ardealului.


Personalităţi politice

  • Despre preşedintele Romăniei ce ne puteţi spune? Sau despre domnul Tăriceanu? Ce an vor avea?
Băsescu are un an 2008 dificil, nu este un an rău, dar este greu pentru temperamentul lui şi pentru ieşirile cu care ne-am obişnuit. Saturn plasat in Fecioară, unde dănsul are descendentul, il va face mult mai temperat, mai smerit şi chiar să cedeze in faţa unor presiuni care pentru temperamentul lui sunt greu de acceptat. Acest lucru dacă il face, il pregăteşte pentru 2009, care este un an bun. Nu ştiu dacă el va avea un al doilea mandat, dar tendinţa lui este să fie mai atent cu interesele lui personale, să-şi pună viaţa in ordine, să fie sigur că nu mai este expus. Planetele se orientează spre zonele de discreţie. Daca va ajunge din nou preşedinte, va fi un preşedinte mult mai aşezat, mai echilibrat. Va putea fi un preşedinte temperat. Tăriceanu, care este Capricorn, va avea un an bun. Nu ştiu dacă el işi păstrează rolul politic. 2008 va fi un an care ii alimentează convingerile, e un an care ii vine in intămpinare cu o imagine bună pe plan extern. Dacă ştie să-şi joace cartea pănă in mai, dar in special pănă la sfărşitul lunii ianuarie, atunci tot anul 2008 va fi mult mai constructiv. Popularitatea lui va creşte. Discursurile lui vor fi mai bine primite. Din punct de vedere astrologic ei nu se află in mare conflict şi dacă se iveşte un interes comun este posibil ca ei să coaguleze, şi ce nu am văzut noi in patru ani este posibil să vedem in 2008.
Â
Â

×
Subiecte în articol: special pană anul romania româniei zonă nivel