x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Avocata: Paula Iacob

Avocata: Paula Iacob

de Vladimir Ioan    |    17 Oct 2007   •   00:00
Avocata: Paula Iacob

Paula Iacob a fost avocata lui Nicu Ceauşescu, proprietarul iniţial al majorităţii obiectelor revendicate astăzi.

Paula Iacob a fost avocata lui Nicu Ceauşescu, proprietarul iniţial al majorităţii obiectelor revendicate astăzi.

"Nicu era foarte departe de a fi personajul despre care cred că in mod voit o anumită parte a guvernarii de atunci a lansat ideea că era un om rău şi din punct de vedere intelectual ar fi fost o nulitate. Nimic din acestea nu era adevărat. Ii plăcea foarte mult să citească şi avea un simţ de analist politic cu care mulţi profesionişti de azi nu se pot lăuda. Nu era prea apropiat de fraţi pentru că aşa au fost educaţi. Totuşi, Valentin şi Zoe s-au dus foarte des să ii ducă pachete pe timpul detenţiei.


CONFISCARE. Pentru că in nici una dintre sentinţele primite de Nicu nu a fost vorba despre confiscarea averii, Valentin şi Zoe au inceput acţiuni de recuperare a bunurilor. Este vorba de bunurile care au aparţinut lui Nicu, iar ei sunt singurii moştenitori. S-au ridicat toate cărţile care erau in casă. Volume in franceză despre boierii moldoveni sau cărţi in engleză, germană, Kant, Schopenhauer, nu erau cărţile citite in mod obişnuit de Elena şi Nicolae. Erau, evident, cărţile copiilor care vorbeau limbi străine şi aveau o cu totul altă educaţie. S-au mai confiscat şi tablourile. Ştiu sigur că Nicu avea chitanţe pentru ele şi că le achiziţionase din colecţii particulare. Modul in care s-a comportat muzeul (Muzeul Naţional de Artă al Romăniei) şi cei care au refuzat să returneze tablourile, este negarea unei instituţii de drept, dreptul succesoral. Eu, dacă eram procuror, ii trimiteam in judecată pe cei care au refuzat să elibereze ceea ce judecătorul a spus că trebuie dat. Zoe şi Valentin veneau destul de des la mine ca să discutăm şi să găsim o cale de rezolvare.


Zoe era un vulcan spre deosebire de Valentin care este atăt de calm şi respectuos cu cei din jur. Am rimis odată un jurnalist la el. După intălnire m-a sunat: "Doamnă, m-aţi trimis la un copil de lord nu la fiul Ceauşeştilor. Nicu nu s-a găndit niciodată să recupereze ceva din averea părinţilor".


● Domnule ministru... ● Lungul drum al reabilitării ● Valentin - Zoia - Nicu ● Piese valoroase ● La Muzeu, ca la Nufărul ● Radu Antal: "Valentin işi vede de activitatea ştiinţifică" ● Anticarul: Marius Niculescu ● Emeric Jenei: "Valentin este un om extrem de loial" ● "De haram s-a dus" Â
Â

×
Subiecte în articol: nicu ediţie specială valentin