x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Băieţelul de 2 ani, răpit, ascuns într-o grotă şi legat cu funia de gât. Răpitorul a fost arestat preventiv

Băieţelul de 2 ani, răpit, ascuns într-o grotă şi legat cu funia de gât. Răpitorul a fost arestat preventiv

de Adriana Oprea-Popescu    |    Paula Anastasia Tudor    |    15 Mai 2012   •   12:17
Băieţelul de 2 ani, răpit, ascuns într-o grotă şi legat cu funia de gât. Răpitorul a fost arestat preventiv

UPDATE 21:16 - Barbatul acuzat ca luni a rapit un copil de doi ani, l-a legat si l-a abandonat intr-o grota timp de mai multe ore, suparat ca sora acestuia se despartise de el si nu mai voia sa se impace, a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, sentinta instantei nefiind definitiva.

Magistratii Tribunalului Constanta au emis, marti seara, mandat de arestare preventiva, de 29 zile, pe numele lui Petre Gherghisan, in varsta de 30 de ani, din Ovidiu, acuzat de comiterea infractiunilor de tentativa la omor calificat si lipsire de libertate in mod ilegal, dupa ce a rapit un baietel de doi ani, din satul constantean Traianu.

----------------------------------------

Alexa Mihaita are 2 ani si 7 luni. Si un inger puternic. Toata ziua de luni, viata lui a fost intr-o mare cumpana. Si numai ingerul lui, care a mers si le-a spus politistilor cine e cel care l-a rapit, l-a salvat. De aceasta data, ingerul unui copil a fost un om, caruia Dumnezeu i-a dat suflet si constiinta.

Disparitia

Mihaita a venit pe lume intr-o familie saraca, la marginea satului Traianu din judetul Constanta. Tatal lui e vacarul satului, iar mama sta acasa si creste copiii. Sase la numar, cel mai mare dintre ei avand 20 ani. Mezinul familiei e inca sugar. De el avea grija femeia in dimineata in care si-a dat seama ca Mihaita, pe care-l lasase singurel prin curte, a disparut. Era ora 10:30. Speriata, mama a dat alarma prin vecini si au plecat cu totii sa-l caute. Cel mic mai iesise din curte si cu zi inainte si-l gasisera langa paraiasul de langa casa. Acum insa, copilul era de negasit. Dupa juma de ora de cautari zadarnice, un vecin a sunat la 112. Apelul a fost directionat spre postul din Cogealac, iar politistii s-au deplasat cu operativitate la fata locului. Au fost mobilizate efective sporite: jandarmi si politisti din cadrul Garzii de Coasta, care au inceput, alaturi de voluntarii din sat, sa caute copilul, atat pe raza localitatii Traianu, cat si in satele invecinate. La ora 17:00, vazand ca se apropie seara si nu reusesc sa dea de copil, politistii din Constanta au solicitat elicopeterul cu termoviziune al MAI. O decizie corecta si inteleapta: daca cel mic ar fi fost ratacit in camp deschis, elicopterul era singura lui sansa de a fi gasit la timp si in viata.

Investigatii

In paralel cu operatiunile de cautare, politistii au efectuat investigatii specifice, pentru a descoperi toate circumstantele disparitiei. Asa au aflat ca sora lui Mihaita a avut un prieten, cu care se certase in urma cu o saptamana. Gherghesan Petre are 30 de ani si nicio ocupatie. Doar un hobby: isi scotea prietenele la produs, astfel ca, dupa despartirea de ele, el suferea mai mult financiar, decat sufleteste. Politistii au aflat, in urma discutiilor cu familia, ca Gherghesan o amenintase pe sora copilului, cu cateva zile in urma ca, daca nu reia relatia cu el, o sa-i faca ceva copilului. Imediat, politistii au dat de urma individului si l-au adus la audieri, insa el nega ca ar stii ceva de Mihaita sau ca ar avea vreun amestec in disparitia lui. Insa orele copilului erau deja numarate.

Drumul

Nenorocitul care facea pe nevinovatul in fata politistilor il pandise pe cel mic in fata portii casei, il luase si mersese cu el, cale de doi kilometri, pe jos, pe-un drum de pamant, pana in Sacele. Cand a dat de asfalt, Gherghesan a lasat copilul intr-un lan de grau si a iesit la drum, facand autostopul. A oprit o masina in care se afla, ca pasager, un cunoscut de-al lui. Atunci Gherhesan a zis ca are si-un copil cu el, si s-a dus sa-l ia dintre buruieni. Omul care-l cunoastea, stiindu-l neinsurat, l-a intrebat al cui e cel mic, iar Gherghesan i-a raspuns: 'e-al meu, facut cu o tiitoare'. L-au crezut pe cuvant si l-au lasat sa coboare, cu copil cu tot, la intersectia cu drumul ce duce spre localitatea Lumina. De aici, cu un microbuz, Gherghesan a ajuns pe raza localitatii Ovidiu, iar de acolo a mers, pe jos, pana pe malul Canalului Dunare – Marea Neagra. A bagat baietelul intr-o grota, l-a legat cu o funie la maini si la picioare si l-a abandonat acolo. Ba chiar, ca sa fie sigur ca n-are nicio scapare, individul a petrecut funia si in jurul gatului copilului de 2 ani.

Apoi, a plecat in Ovidiu si, cand politia l-a luat pe sus, sa-l intrebe de Mihaita, el le-a declarat, cu cea mai mare seninatate, ca n-are niciun amestec.

Ingerul

Sansa baietelului a fost omul care-l cunostea pe Gherghesan si care calatorise cu ei in masina de ocazie. Seara, la buletinele de stiri, barbatul a vazut la tv stirea despre copilul disparut. A sarit ca ars cand a auzit descrierea lui, semnalmentele si cu ce era imbracat. Vazuse acel copil! S-a dus glont la Politie si a povestit cele intamplate peste zi. Apoi, s-a dus si l-a infruntat pe Gherghesan (n.r. - tehnic, se numeste confruntare), care nu recunostea ca ar avea vreun amestec in poveste. Pus in fata unor dovezi certe, individul a recunoscut unde a dus copilul.

Comisarul sef Lupsa Gheorghe, seful Serviciului de Investigatii Criminale din IJP Constanta, declara ca politistii au avut mare noroc cu acest martor, pentru ca numai asa a recunoscut si Gherghesan rapirea si i-a dus la grota in care era legat copilul.

Disparitia a fost mediatizata, stirea a fost difuzata, un om a vazut si-a anuntat rapid politia. In cazul de la Traianu, toate aceste lucruri s-au legat si au produs efectul dorit: copilul disparut a fost salvat. 'Daca mai statea acolo cateva ore, murea', crede comisarul sef de politie. 'L-am gasit in grota aceea, de pe malul canalului, legat de maini, de picioare si de gat, cu o funie. Un copil de doi ani jumate! Nu-mi vine a crede ca un om intreg la minte poate face asa ceva...'

Gherghesan va fi trimis si la o evaluare psihiatrica. El a fost retinut de politisti sub aspectul savarsirii infractiunilor de lipsire de libertate si tentativa la omor calificat, urmand sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.


×