x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Băieţii "veseli" vrea şi ei... drepturi

Băieţii "veseli" vrea şi ei... drepturi

de Luiza Moldovan    |    24 Mai 2009   •   00:00
Băieţii "veseli" vrea şi ei... drepturi
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Ca să nu mai rămână repetenţi şi anul acesta, cetăţenii homosexuali ai naţiunii au făcut ce-au făcut, şi-au dat şifonierul peste cap, au răscolit trusa de farduri, pantofii vechi, ăia de anul trecut (că e criză şi n-au avut bani să-şi ia alţii noi) şi au ieşit ieri în stradă să strige după drepturi. Foarte tare, aşa ne trebuie dacă n-am fost cuminţi!



Ce vor homosexualii şi noi suntem foarte răi şi nu le dăm: vor dreptul la moştenire. Păi bine şi de ce trebuia să-si pună rochia aia roşie, mulată, cu care se freacă de bară în club? Şi de ce trebuia să-şi tragă o perucă d-aia oribilă, cu părul artificial până la fund? Şi de ce trebuia neapărat să-şi pună unghii false? Că eu ştiu că atunci când te duci undeva la o negociere te îmbraci sobru, ai o atitudine corectă şi-ţi expui consecvent punctul de vedere.

SENZAŢII. În Piaţa Unirii, ăia "normalii" care au drum pe-acolo bagă mare printre homosexualii care încă aşteaptă să înceapă parada. Proba­bil că le e teamă să nu se trezească cu o mână pe fund. Ce-i drept, oamenii par freaky rău; şi eu mă ţin la distanţă. E adevărat că sufăr de ceea ce ei numesc "prejudecată" şi de ceea ce eu numesc "virtutea-gândirii-normale-la-căpăţână", dar nu pot să mă obişnuiesc cu stilul vestimentar, de cabaret slinos, cu care mă zgârie la simţul estetic. O "fată" se tot plimbă prin faţa unei camere de luat vederi. Am senzaţia c-o face dinadins, că vrea neapărat să fie băgată în seamă. Ştie că asasinează retina şi nu se lasă. În fond, pentru asta s-a tot luptat de azi-dimineaţă: ca să scandalizeze cu orice preţ. Ce bine pentru ei că nu se intersectează cu Marşul pentru o Familie Normală! Sau, poate, ce bine pentru participanţii la Marşul pentru o Familie Normală că nu se intersectează cu ei. "Hai, fată, că-ţi stă bine", îi spun în gând ăsteia, pe care o tot urmăresc, pentru că mă fascinează. Rujul şi l-a dat atât cât trebuie: o tonă. Unghiile false şi lungi sunt exact aşa cum trebuie: scabroase. Arată aşa cum trebuie: ca în desenele alea animate cu mămicile-elefant, ştiu că le ştiţi, trebuie să le ştiţi, nu se poate să nu le ştiţi.

Un băiat monstruos se ţine pe după umeri cu alt băiat. Afară e cald şi murdar. Un "normal" nu ştie cum să facă să ocolească un homosexual fără să se facă remarcat.

Oare la serviciu, cum se îmbracă "fata" asta? Are tupeu să-şi arboreze peruca la fel de ostentativ cum o face acum? Şi la toaletă unde se duce? La "băieţi"? Sau la "fete"? Şi dacă se duce la "băieţi", cum face? Aşezat, sau din picioare? Că e important şi asta.

×
Subiecte în articol: eveniment