x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Băsescu şi-a incendiat un vas cu ajutorul Securităţii şi a şters urmele. Vezi declaraţia unui fost oficial în Ministerul Transporturilor

Băsescu şi-a incendiat un vas cu ajutorul Securităţii şi a şters urmele. Vezi declaraţia unui fost oficial în Ministerul Transporturilor

17 Sep 2012   •   19:54
Băsescu şi-a incendiat un vas cu ajutorul Securităţii şi a şters urmele. Vezi declaraţia unui fost oficial în Ministerul Transporturilor

Un fost inspector din Ministerul Transporturilor, care l-a anchetat de presedintele Traian Basescu in urma incendierii unui vas petrolier, sustine ca actualul sef de stat ar fi responsabil de incident.

Romanul Stefan Mihut este stabilit de peste 20 de ani la Bruxelles si spune ca l-a cunoscut pe Basescu prin prisma cazului incendierii petrolierului "Arges", prezentat in editia de luni seara a emisiunii Subiectiv, de la Antena 3.

"Francezii prezentau date si informatii din care reiesea ca incendiul, petrecut pe 10 septembrie 1981, in aval de Rouen, in dreptul unei rafinarii a companiei Shell, a fost declansat voluntar, de o mana criminala, ca sa acopere, printr-o diversiune de proportii, o infractiune mult mai grava: transport clandestin de armament. (...) Basescu, ca si comandant al petrolierului, era facut responsabil ca blocase inspectia autoritatilor franceze pe vas timp de trei ore, in care Basescu a avut timp sa stearga urmele.

Incendiul si seria de deflagratii care au urmat au fost extrem de puternice, iar partea franceza avea indicii ca toate au fost generate de posibila existenta a unor lazi cu munitie. Incendierea vasului a fost o decizie luata in comun de Basescu si directia Securitatii. Traficul ilegal de armanent, daca ar fi fost descoperit, ar fi adus un blam international lui Ceausescu, care in vremea aceea incepuse sa fie criticat de Occident, o lovitura politica de imagine mult mai mare decat o cerere de daune de 12 milioane de dolari, generata de un asa-zis ", sustine, potrivit unui interviu acordat cotidianul.ro, Stefan Mihut.

Acelasi om din minister sustine ca Traian Basescu, era banuit, inca de la sfarsitul 80, de trafic ilegal de armanent, diamante si aur.

×
Subiecte în articol: trafic petrolier traian basescu incendiere