x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Bătălie în familie

Bătălie în familie

de Anca Aldea    |    06 Iul 2009   •   00:00

Zvonurile privind divizarea familiei Jackson în privinţa funeraliilor au fost confirmate astăzi, după ce managerul neoficial al lui Michael Jackson, Tohme Tohme, a declarat tabloidelor britanice că fraţii şi tatăl vedetei voiau construirea unui altar în memoria acestuia la Ferma Neverland, idee căreia i s-au opus mama şi surorile megastarului.



Într-un interviu acordat ziarului Mail on Sunday, Tohme a spus că fraţii care i-au fost alături lui Michael în cadrul Jackson 5 ar fi dorit o ceremonie de înmormântare în cadrul căreia trupul neînsufleţit să poată fi văzut şi însoţit de un cortegiu pe străzi, în mod similar ceremoniei cântăreţului soul James Brown sau a celei organizate la moartea Prinţesei Diana. De altfel, fraţii şi tatăl lui Michael au comandat şi un sicriu placat cu aur şi căptuşit cu catifea albastră. Aceste planuri s-au lovit însă de opoziţia mamei, Katherine, care a considerat că o ceremonie cu sicriul deschis ar fi macabră şi dăunătoare pentru cei trei copii ai vedetei, cărora le este tutore legal temporar.

Tohme a recunoscut că i-a sprijinit pe fraţii lui Michael - Jackie (58 de ani), Tito (55 de ani), Jermaine (54 de ani) şi Marlon (52 de ani) - în cadrul disputei cu mama acestora, care de altfel a câştigat "bătălia". Katherine (79 de ani) şi fiicele sale, LaToya (53 de ani) şi Janet (43 de ani), au fost cele care au insistat ca trupul lui Michael să nu fie depus la Neverland.

"Fraţii vroiau ca trupul lui Michael să fie purtat pe străzi astfel încât fanii să se poată alinia şi arunca flori, aşa cum au făcut cu Prinţesa Diana, însă Katherine s-a opus. Ea este cea care pune accentul pe elementul spiritual al ceremoniei. Dacă planurile fraţilor ar fi reuşit, ar fi fost cel mai important spectacol pentru Jackson 5", a declarat un apropiat al familiei, citat de Mail on Sunday. Tablodiul precizează că trupul lui Michael nu va putea fi văzut marţi în timpul ceremoniei de la Staples Centre. Sicriul va fi închis, iar deasupra lui ar putea să fie plasate una dintre mănuşile starului şi o pălărie de-a sa.

Katherine nu s-a decis încă dacă cei trei copiii ai lui Michael Jackson vor lua parte la funerariile de marţi, dar, în cazul în care aceştia vor fi acolo, nu vor purta măşti, aşa cum îi obişnuise tatăl lor.

FAMILIA SE TEME CA SICRIUL SĂ NU FIE JEFUIT

Familia are o mare temere - ca sicriul lui Michael Jackson să nu fie jefuit. De aceea - scrie publicaţia australiană Sydney Morning Herald - familia Jackson a cerut ca sicriul  să fie acoperit cu un bloc de beton şi să fie îngropat imediat după ceremonie, de teamă că fanii vor încerca să îl deschidă. Ziarul prezintă propria versiune cu privire la locul odihnei veşnice - Sydney Morning Herald scrie că Michael va fi înmormântat la Neverland, în apropierea staţiei de tren de unde starul se deplasa zilnic de la reşedinţă la grădina sa zoologică amenajată în curtea fermei din Santa Barbara. Ziarul mai scrie că locul oficial de înmormântare este Forest Lawn Memorial Park şi ulterior va fi dus la Neverland.

MARŢI, 7 IULIE, STAPLES CENTRE: "O ceremonie, nu un circ"
Randy Phillips, director executiv al AEG Live, compania care a organizat turneul din Londra pentru marea revenire a lui Michael Jackson, a declarat că se aşteaptă ca funeraliile să aibă loc într-o atmosferă plină de respect: "Marţi nu va avea loc un show, ci o ceremonie. Vrem să existe atitudinea potrivită. Va fi o celebrare a vieţii lui Michael, dar nu un circ. Michael era mai tradiţionalist decât ştiau oamenii şi încercăm din acest motiv să păstrăm o notă de respect . Va fi frumos".

Ceremonia va include elemente care urmau să facă parte din megaconcertul care urma să aibă loc la Londra. Potrivit Daily Mail, este posibil ca dansatorii şi muzicienii să evolueze în faţa unui ecran de dimensiuni mari pe care va rula un montaj cu imagini din timpul vieţii lui Michael. Ceremonia este organizată de Kenny Ortega, coregraful mai multor celebrităţi, şi de Ken Ehrlich, producător care a obţinut numeroase premii Emmy şi Grammy.

MICHAEL JACKSON VA FI MACHIAT

Phillips a exclus că trupul starului va fi depus la Staples Centre pe perioada ceremoniei, dar a precizat că stiliştii vor avea grijă să se ocupe de machiarea artistului, al cărui trup neînsufleţit s-ar afla la cimitirul Forest Lawn, de lângă Staples Centre. "Căutăm o modalitate pentru ca familia să îşi poată lua rămas-bun de la el în particular, cu sicriul deschis. Katherine a spus că vrea să plaseze o amintire din partea fiecărui copil în interiorul sicriului (....), precum şi scrisori de la copii şi o fotografie a acestora împreună cu tatăl lor. Încercăm să găsim o modalitate pentru ca trupul lui Michael să fie transportat de la capelă în Los Angeles. Acest lucru s-ar putea face cu o maşină a poliţiei sau cu ajutorul unui elicopter. Nimic nu este însă bătut în cuie. Katherine îşi schimbă părerea tot timpul vizavi de necesitatea prezenţei sicriului la ceremonie", a declarat, sub anonimat, o sursă pe care Mail on Sunday o atribuie ca apropiată familiei.

×
Subiecte în articol: special michael jackson