x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Bisericile creştine transmit condoleanţe

Bisericile creştine transmit condoleanţe

de Miruna Pasa Petru    |    01 Aug 2007   •   00:00

O delegaţie de la Vatican va participa vineri la funeraliile Patriarhului Teoctist, iar Papa Benedict al XVI-lea (foto) va trimite Sfăntului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romăne o telegramă de condoleanţe.

"Nunţiatura Apostolică in Romănia a aflat cu durere de trecerea la cele veşnice a Prea Fericitului Patriarh Teoctist, Intăistătătorul Bisericii Ortodoxe Romăne. Suntem alături de intreaga Biserică Ortodoxă Romănă şi de poporul credincios, amintindu-ne de acest mare Patriarh care s-a implicat mult in dialogul ecumenic şi mai presus de toate ne amintim de istorica invitaţie făcută Papei Ioan Paul al II-lea de a vizita Romănia", se arată in comunicatul de presă remis de Monseniorul Lauro Lalli, insărcinat cu Afaceri al Nunţiaturii Apostolice.


GRECO-CATOLICII. Preşedintele Sinodului Bisericii Romăne Unite cu Roma, Greco-Catolică, Lucian, a transmis de asemenea un mesaj de condoleanţe Sfăntului Sinod al BOR.
"Biserica Romănă Unită cu Roma, Greco-Catolică, se uneşte in rugăciune cu toţi Ierarhii, clerul, persoanele consacrate şi fiii Bisericii Ortodoxe Romăne pentru a cere Tatălui Ceresc pace şi uşurare multă, iertarea păcatelor şi odihnă veşnică Prea Fericitului Părinte Patriarh Teoctist (...) de dincolo de zări, Patriarhul Teoctist şi Papa Ioan Paul al II-lea se vor ruga pentru Unitatea Bisericii, pentru pacea şi buna inţelegere dintre ortodocşi şi greco-catolici", se arată in mesaj.


RUSIA. Şi Biserica Ortodoxă din Rusia a primit cu adăncă durere vestea morţii Patriarhului romăn Teoctist. "A fost un lider inţelept, iar moartea sa reprezintă o mare pierdere nu doar pentru Biserica Ortodoxă a Romăniei, ci pentru intreaga lume ortodoxă", a declarat ieri episcopul Mark Egorievski intr-un interviu acordat agenţiei de presă ITAR-TASS.

×
Subiecte în articol: eveniment