x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Bizar - Copil intre Allah si Moise

Bizar - Copil intre Allah si Moise

de Andrei Ando    |    04 Ian 2007   •   00:00
Bizar - Copil intre Allah si Moise
O femeie din Arad risca inchisoarea, pentru ca refuza sa isi lase copilul la tatal islamist
Parchetul din München a emis mandat de arestare pe numele Iroditei Lea Thumm, acuzata de rapirea propriului copil, fiindca a fugit cu el din Germania, de teama sotului cu vederi religioase pe care femeia le considera periculoase. Baiatul, J. L. Thumm, are un coeficient de inteligenta generala de 139 de puncte, fiind considerat un mic geniu.

Aradeanca Lea Irodita Thumm s-a casatorit cu Franz-Xaver Michael Thumm in 1996, la 26 aprilie, cetatean german (nascut in 1968), inginer la un concern celebru. Dupa un an s-a nascut J.L., baiatul celor doi. Copilul este supradotat, posesorul unui "QI=139, dezvoltand o inteligenta superioara, cu capacitate functionala a gandirii prin totalitatea proceselor analitico-sintetice, de comparatie si abstractizare-concretizare; grad avansat de dezvoltare psihica...".

PROCESUL. Povestea pe care o relatam astazi se afla pe rolul unei instante a Tribunalului Bucuresti - Sectia a V-a Civila. Pe rolul curtii, la Dosarul nr. 27739/3/2006, la 20 noiembrie s-a pronuntat cauza civila privind pe reclamantul Ministerul Justitiei, in contradictoriu cu paratii T.I. Lea si Autoritatea tutelara din cadrul Primariei Arad, avand ca obiect rapire internationala de copii. Mama micului geniu este acuzata, prin Ministerul Justitiei, ca si-a rapit propriul copil! Dezbaterile au avut loc la Bucuresti, intr-o sedinta publica datata 15.11.2006 si un magistrat a dat castig de cauza ministerului si, totodata, tatalui copilului, germanul Franz-Xaver Michael Thumm, care si-a reclamat sotia pentru parasirea Germaniei fara consimtamantul sau.

Femeia a depus recurs la Curtea de Apel Bucuresti si spune ca nu il duce pe baiat inapoi nici moarta, pentru ca tatal sau il brusca si avea o influenta negativa asupra sa.

"Aceasta cauza civila a avut ca obiect rapirea internationala de copii, aceasta acuzare fiind improprie, deoarece consider ca un parinte, in acest caz propria mama, nu isi poate rapi copilul... Voi demonstra cu acte ca, la desfacerea casatoriei, asa cum se arata in sentinta de divort (recunoscuta si investita cu formula executorie in Romania, prin Sentinta civila nr. 347 a Tribunalului Arad, la data de 8 Aprilie 2005), MINORUL NU A FOST INCREDINTAT NICI UNEIA DINtre PARTI. Separat s-a judecat stabilirea pensiei copilului. Iar dreptul la pensie il are parintele care il are incredintat. Mentionez ca am facut demersuri pentru a obtine acte din acest dosar german, cat si din dosarul referitor la dreptul de stabilire a resedintei copilului, care vor limpezi intreaga situatie" - spune mama, care "a avut in grija copilul de la nastere si pana acum, tatal parasind familia la varsta de 2,5 ani a copilului".

La ce se refera mama cand spune asta e de departe atat cel mai spectaculos aspect al problemei, cat si cel mai grav…

"Minorul s-a atasat foarte puternic fata de mine, in lipsa tatalui care isi dedicase mai mult timp religiei decat familiei. In timpul anului 1999 se pare ca, la invitatia unui coleg de serviciu, el a inceput sa frecventeze cercuri musulmane, respectiv Islamische Gemeinenschaft in Deutschland (Societatea Cultului Islamic din Germania) - IGD, o organizatie cu vederi islamice radicale. Ruptura definitiva dintre noi a survenit pe fondul unor crize nervos-religioase de un fanatism si o violenta iesite din comun. Sotul meu incepuse sa frecventeze cercuri din lumea araba, facea vizite in Iran si Azerbaidjan - actualmente este casatorit cu o femeie musulmana, din Azerbaidjan, cu care are doi copii. Eu mi-am refacut viata - ma rog, e un fel de a spune, pentru ca traiesc intr-o permanenta neliniste, cu domiciliul si telefoanele la secret! - alaturi de un cetatean american, de origine ebraica… Am cosmaruri, pentru ca, imi cunosc fostul sot: e primul lui copil, e baiat, e inteligent si, ceea ce il supara pana la fanatism, e crescut de un evreu american! Mi-e frica, va rog sa ma credeti, sa ies din casa! Am primit amenintari, mi-a fost controlata o casa din Timisoara… noroc ca, momentan, instantele care judeca acest proces absurd s-au abtinut sa-mi faca publica adresa!"

PROBLEME PSIHICE. La dosarul cauzei exista o imputernicire semnata (la fila 246) de tatal minorului, care isi da consimtamantul pentru cresterea si educarea copilului, in lipsa lui, bunicii materne, precum si acordul de a parasi domiciliul obisnuit, aratandu-se in act ca la data respectiva copilul era dus in Ungaria. "Aceste aspecte nu au fost luate in considerare. Arat ca onorata instanta nu a tinut seama de acest fapt la rezolvarea acestei cauze atat de traumatizante, pentru mine si copilasul meu… Din aceasta cauza ma simt neindreptatita. Deoarece nu s-a luat in considerare consimtamantul reclamantului, care mai intai l-a dat sub semnatura sa, apoi m-a acuzat de rapire intr-un mod necinstit… Reclamantul a facut aceasta ca sa ma raneasca, interesul sau primordial fiind distrugerea mea si a copilului. Nu de copii duce el lipsa, ci de razbunare" - scrie mama.

Michael Thumm a suferit o puternica criza psihica - pe fondul reconvertirii religioase, sustine fosta sa nevasta. "Mama lui m-a sunat si mi-a spus ca a fost internat si la neuropsihiatrie. O examinare neurologica si psihiatrica a reclamantului este o cerinta imperativa, dupa parerea mea. In instanta cer examinarea in acest sens a reclamantului. Oare trimitem oricui acest copil, care este rezultatul muncii mele asidue si a parintilor mei de a-l creste, educa, de a castiga traiul pentru el? Oare un copil se tine ani de zile din 241 de euro (o suma enorm de mica intr-una dintre cele mai ridicate metropole germane, ca nivel de trai), intretinere copil, bani pe care ii trimitea tata lunar… suma minima posibila, el aflandu-se la limita saraciei si eu neavand nevoie nici macar de atata, preferand sa ma descurc singura?... Sanatatea sa mintala trebuie controlata. Rog si insist asupra faptului de a fi examinat psihic. Domnul Michael Thumm este un individ violent, din chiar spusele lui, diagnosticat de doctori ca latent agresiv. Cum se poate numi individul care cauzeaza hematoame de 10 cm?! Un ins bland? Un om care loveste brutal cu pumnii si picioarele, poate fi numit pasnic? Ce fel de om este acesta, cand politia i-a interzis accesul in locuinta conjugala pentru siguranta mea si a copilului? Atestatul medical este depus la dosar, procesul-verbal va fi depus si el la dosar" - garanteaza, sub semnatura oficiala, mama micutului revendicat atat de extrem…

MEDIU STRAIN. Ea conchide: "Deci, cu alte cuvinte, o comunitate musulmana cu vederi radicale, adica adepta a gandirii fundamentaliste islamice, nu constituie un pericol psihic sau fizic pentru copil, ci o situatie tolerabila... Ma abtin de la orice comentariu si voi lasa la vremea potrivita expertul a-si spune parerea despre impactul psihologic privitor la pericolul ce pluteste asupra psihicului copilului, la aruncarea intr-o familie musulmana radicala, rupere brutala de mama si de bunica lui… Rog instanta a tine cont si de pericolul psihologic, copilul putand fi distrus pe toata viata daca ar fi aruncat departe de cei dragi, intr-un mediu strain si necunoscut lui, atat de diferit".

REVISTA PRESEI, LA TRIBUNAL
Familia Iroditei Lea spune ca in spatele dorintei tatalui de a-l readuce pe baiat in Germania sta faptul ca mama copilului s-a cunoscut cu un cetatean american, foarte bogat, milionar in dolari. Nu este exclus ca tatal copilului sa incerce sa forteze mana fostei sale sotii. Chiar si prin intermediul justitiei germane, care il sprijina, avand in vedere ca femeia a parasit tara fara consimtamantul sau.

GRUPAREA
Lea Irodita Thumm sustine ca poate dovedi cu martori ca fostul sau sot, Michael Thumm, este musulman al comunitatii din Freimann si adept al gruparii amintite. Si faptul ca aceasta comunitate este radicala poate fi dovedit printr-o simpla rasfoire a presei germane, spune femeia. La dosarul supus actualmente Curtii de Supreme de Justitie, Lea I.T. a anexat un interviu al ministrului bavarez Beckstein, cu pagina de internet pe care se afla postat un interviu in care acesta taxeaza virulenta unor musulmani din Freimann.
LA MAMA
Islamische Gemeinenschaft in Deutschland (Societatea Cultului Islamic din Germania) - IGD - este cea mai veche institutie islamica germana. In 1958, defunctul grup religios asemanator a preluat limba germana ca limba "oficiala", adeptii IGD considerandu-se, de la momentul respectiv incoace, "musulmani de limba germana". Din respectiva grupare fac parte multi nativi germani, reconvertiti de la crestinism. (sursa - www.wikipedia.org)

MOTIVUL
"Doresc sa raman in Romania, nu vreau in nici un caz sa ma intorc in Germania. Mama nu mai vrea sa se intoarca si eu vreau sa raman cu ea. De cand am venit in Romania, tata nu a venit deloc acasa. Inainte de a veni in Romania, in 2006, m-am vazut cu tata cam de trei ori, lasandu-ma la plimbare in parc. In anul 2005, la fel. M-am cam dezobisnuit de tata, ca nu prea il vad des" - J.L. Thumm, obiectul disputei dintre cei doi soti.
×
Subiecte în articol: special mama copilului copil thumm michael thumm