x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Boc are cârtiţe în CC. Cine sunt judecătorii constituţionali „surse” pentru premier?

Boc are cârtiţe în CC. Cine sunt judecătorii constituţionali „surse” pentru premier?

de Dan Constantin    |    31 Ian 2012   •   21:00
Boc are cârtiţe în CC. Cine sunt judecătorii constituţionali „surse” pentru premier?

Premierul Boc a lasat lopata dupa usa in Palatul Victoria si s-a dus sa cuvanteze la TVR. Emisiunea de audienta mica ii venea manusa, intrebarile ii aduceau un masaj binefacator la muschii fesieri.

In plus, era asigurat ca Basescu nu va interveni sa-l certe prin telefon in emisiune, s-o pateasca la fel ca Raed Arafat. Putin neras, sa priceapa fraierii ca treaba cu zapada e serioasa si nu-l lasa liber nici cinci minute sa intre in baie – Boc induce spre nevolnicii cu turturi la gura care-i cer demisia ca patria nu se lasa asa, de izbeliste, in cod portocaliu. Mimand siguranta in 'Prim plan', Emil Boc, premierul tip 'Hopa-Mitica', tot cade si se ridica, a facut si el 'o interventie' catre popor. Nu a batut campii dupa modelul Basescu, el s-a straduit, si a reusit sa umple minutele alocate cu toate vestile rele de care este capabil.

In primul rand a temperat zvonul ca se maresc pensiile si salariile. Frunzaverde, un dezinformator din propria tabara, daduse vestea luni, la prima ora, intr-o formulare de smecher: il facuse mandatar pe Bocsor sa negocieze cu dansatorul Franks marirea malaiului. Mandata­tul a transmis seara ca va pune cartile pe masa si abia atunci, daca citeste ceva printre randuri, il va ruga pe omul FMI, devenit prieten de tuica fiarta cu Blejnar, sa accepte si el un pol-doi, ca nu da din buzunarul lui.

Incercau ziaristii cat de cat sa-l faca sa zica si ceva de bine – o demisie, o anticipata, ceva din ce striga lumea in strada. Simtind ca-i bate vantul in panze, Emil Boc a trecut si el la contraatac. Adica de ce sa inghitim pe nemestecate verdictul Curtii Constitutionale, sa aruncam, vorba lui Hegel, copilul o data cu apa din copae? Boc, asa cum este el cat este, bate departe – sa nu credem ca alegerile comasate sunt chiar ingropate de Curtea Constitutionala! Revenirea la suprafata a 'coma­sa­te­lor' s-ar baza pe baza unor 'informatii existente care indica faptul ca (n.n. – scuzati cacofonia premierului) Curtea Consti­tu­tio­nala a considerat drept neconsti­tutionale doar anumite articole din pro­iectul legii de comasare a ale­gerilor, nu actul normativ in tota­litate', a spus-o Boc in prim-plan.

Asta cu 'informatiile' este 'beton'. Cum o fi aflat constitutio­nalistul facut la fara frecventa ce a decis CC? A pus microfoane in sala de dezbatere a instantei? Nu prea tine, pentru ca 'tehnica' este plasata nu in folosul lui Boc, ci pentru Basescu, sa auda mai bine. I-a soptit atunci Zegrean, ca-i din zona, transilvan. Poate s-a 'scapat' madam Antonella la nervi, ca-i muiere cu barbat plecat la munca hat-departe.

Putea sa-i sopteasca ceva si Petre Lazaroiu, ca-i vopsit ca basist, dar sansele ca el sa fie cartita lui Boc la CC sunt mici. Lazaroiu 'toarna' la Cotroceni, acolo este lantul iubirii care i-a dat un mandat de 11 ani. Sa-l ajute Dumnezeu sa-l duca pana la sfarsit, desi el are pe coltul biroului poza lui Ninosu, indoliata, care a lasat locul liber pentru el. Cum este Lazaroiu de cult, a crezut ca manda­tul la CC se atribuie automat de la Sfantul Petru, ca si predecesorul ii era tiz. In fine, mai este cu trompeta si Minea Stefan Mirciulica. Eu, daca sa-mi dau cu presupusul, zic ca Minea este cel cu informatiile. Este din Cluj, 'om d-al nost’' si mai are acasa o muiere guresa – defect profesional, fosta secretara, acum universitara, pedelista infocata. O chema Potcoava, dar nu se trage din romanele lui Sadoveanu, ci din meseria familiei.

Asa pictati si cu sanse diferite sa-i spuna lui Boc cum sta cu alegerile comasate, vedem ce rau este ca aceasta instanta este politizata de la prima treapta pan’ la paratrasnetul cladirii. Stiind cum se fac jocurile, partidele isi fac strategiile, dar si cotcariile de moment pe spinarea unei institutii plasate exact unde trebuie ca sa dea forta unei Puteri acum vlaguite. Spaima de a fi scoasa din sistemul deciziei politice transforma Curtea Constitutionala intr-o femeie de serviciu buna la toate.
Politrucii se servesc de somoiogul ei sa dea cu teul pentru a face sa lu­ceasca chiar si noroiul. Asa incat nu-i urez viata lunga acestei Curti Con­stitutionale care seamana leit cu CC.

×
Subiecte în articol: special Curtea Constitutionala emil boc