x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Bună dimineaţa la Moş Ajun!

Bună dimineaţa la Moş Ajun!

de Roxana Roseti    |    21 Dec 2007   •   00:00
Bună dimineaţa la Moş Ajun!
Sursa foto: LOUISA GOULIAMAKI/

La 24 decembrie vă colindăm cu mare drag, oferindu-vă dumneavoastră, cititorilor noştri, in Ajun de Crăciun, o Ediţie Specială dedicată marii Sărbători. Ediţia Specială este insoţită de un CD deosebit, cu dedicaţia "Sărbători fericite!", semnat Alexandru Andrieş.

La 24 decembrie vă colindăm cu mare drag, oferindu-vă dumneavoastră, cititorilor noştri, in Ajun de Crăciun, o Ediţie Specială dedicată marii Sărbători. Ediţia Specială este insoţită de un CD deosebit, cu dedicaţia "Sărbători fericite!", semnat Alexandru Andrieş. Albumul conţine 16 căntece superbe dedicate iernii şi hainei ei de sărbătoare.

Orice dar nu mai este dar dacă il dezvălui dinainte. De aceea "desfacem" numai un colţişor al cadoului nostru de la 24 decembrie, dedicat dumneavoastră.

In viaţa noastră de fiecare zi, dar mai ales in aceste zile de sărbătoare, să oferim celor din jurul nostru daruri şi semne ale bucuriei. Să aducem bucurie in casele şi in sufletele in care se află tristeţe şi singurătate, boală şi sărăcie, suferinţă şi instrăinare. Să răspundem iubirii nemărginite a lui Hristos pentru măntuirea oamenilor cu fapte ale iubirii noastre frăţeşti, ştiind că adevărata credinţă este "credinţa lucrătoare prin iubire" (Galateni 5, 6). Să nu ii uităm in rugăciunile noastre şi in semnele iubirii noastre frăţeşti de Crăciun şi de Anul Nou nici pe fraţii noştri romăni care se află departe de ţară şi de casă. Aceasta este numai o frăntură din cuvăntul de invăţătură la Naşterea Domnului al PF Daniel, Patriarhul Romăniei. Cu acest cuvănt de invăţătură incep paginile speciale de la 24 decembrie.

 

REGAL.Şi paginile işi desfăşoară lumina destinată inimii dumneavoastră, infăţişăndu-vă tradiţiile şi colinda romănilor, drumul lui Moş Crăciun şi al renilor săi, poveşti despre oameni minunaţi, cu suflete calde. Veţi citi, de asemenea, despre Crăciunuri regale. Mai precis, despre primul Crăciun cu brad la Curtea Regală, care s-a organizat in 1871 pentru aniversarea Principesei Marioara, fiica lui Carol I şi a Reginei Elisabeta. In ultimul număr al anului 1902 al hebdomadarului de limbă franceză al inaltei societăţi bucureştene, L’Indèpendance roumaine, Regina Elisabeta publica un lung articol cu accente dickensiene, in care rememora sărbătorile de Crăciun pe care le petrecuse in Romănia incepănd cu 1869, anul căsătoriei sale cu Principele, viitorul Rege Carol I. "Pentru primul nostru Crăciun impreună ii făcui cadou Principelui Carol un brăduleţ al cărui singur ornament era un mic leagăn, cel mai mic pe care l-am putut găsi, căci mă temeam să nu mă inşel şi ca acest simbol să nu fie prematur!".

 

SCRISORI.Foarte important: Moş Crăciun a citit toate scrisorile pe care le-a primit in urma concursului "Scrieţi o scrisoare lui Moş Crăciun" - lansat de Jurnalul Naţional de Moş Nicolae. Misiunea Moşului in a desemna căştigătorii a fost grea, bărbosul fiind asediat de scrisori. Desene superbe, dorinţe superbe, copii deştepţi şi cu suflet, adulţi cu incredibile inimi de copii. Moşul a fost in mare impas. Mai ales că majoritatea scrisorilor au aparţinut oamenilor mari! Oameni mari care şi-au semnat scrisorile: "Un adult" sau "Un copil-adult", oameni mari care au recunoscut că nu şi-au mai deschis sufletul in faţa Moşului din copilărie. "Ce bine că are şi Moşul email!", au exclamat in răndurile lor atăt copiii, căt şi adulţii.

Primiţi colinda noastră "Bună dimineaţa la Moş Ajun!" cu lumină in suflete.

 

Sărbători fericite!

"De-argint e pădurea, zău/ Nu-mi pare rău/ C-am zburat pe deasupra... Ştii/ Aş vrea să ne-nvărtim aşa/ Avionul ca un fulg de nea/ Şi peste gheaţa din fereastra ta/ Să se-aşeze zăpada..." Andrieş căntă despre iarnă pe CD-ul ce insoţeşte Ediţia Specială de Crăciun de la 24 decembrie. Căntecele?

16 la număr: "Decembrie", "Vis cu ingeri", "Ninge iar...", "A venit Moş Crăciun", "Anotimp friguros", "Vine iarna", "Surpriză, surpriză", "La mulţi ani!!!", "Doamne, fă pămăntul alb", "Glob de-argint", "Cănd ninge afară", "E Anul Nou...", "De departe vin", "La păndă", "Ştirea zilei", "Mister". Albumul poartă dedicaţia "Sărbători fericite!", şi mai multe despre superbele căntece de pe el şi despre sufletul de copil al lui Alexandru Andrieş veţi citi chiar in Ediţia Specială. Deocamdată, căteva indicii. "Tot felul de lucruri ar fi de povestit dacă e să vorbim despre fiecare căntec, dar eu am să mă opresc doar la căteva dintre ele, să nu vă plictisesc prea tare...", spune Alexandru Andrieş in interviul din Ediţia Specială. "«Vis cu ingeri» este unul dintre preferatele mele, in ciuda anilor care au trecut din 1992 - poate şi fiindcă este scris din perspectiva unui personaj care se trezeşte in casă cu nişte ingeri şi se poartă cu ei exact ca şi cum ar fi fiinţe reale."

roxana.roseti@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: craciun moş special mo