x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Calendar pentru românii din afara graniţelor

Calendar pentru românii din afara graniţelor

de Catalin Pruteanu    |    04 Iul 2008   •   00:00
Calendar pentru românii din afara graniţelor

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, cetăţenii Republicii Moldova care au terminat un liceu din România se pot înscrie direct la universităţile care organizează concurs de admitere în perioadele stabilite de acestea

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, cetăţenii Republicii Moldova care au terminat un liceu din România se pot înscrie direct la universităţile care organizează concurs de admitere în perioadele stabilite de acestea. Cei care au terminat liceul în Republica Moldova trebuie să-şi depună dosarul la Ambasada României din Chişinău în perioada 7-31 iulie 2008.

Etnicii români din Albania care vor să urmeze o facultate în România trebuie să depună dosarul la ambasada ţării noastre din Tirana între 13 şi 14 iulie 2008, iar românii din Bulgaria vor depune dosarul pentru admitere la ambasada din Sofia în perioada 7-8 iulie 2008.

Etnicii români din Macedonia au la dispoziţie zilele de 10 şi 11 iulie 2008 pentru depunerea actelor la ambasada României din Skopje, iar etnicii români din Serbia trebuie să depună dosarul între 17 şi 18 iulie 2008, la ambasada ţării noastre din Belgrad.

Dosarul de candidatură pentru românii din Ungaria trebuie depus la ambasada României la Budapesta în perioada 20-21 iulie 2008, iar cetăţeni români din diaspora pot depune dosarul de înscriere personal sau prin poştă la ambasadele României din ţările în care domiciliază, dar nu mai tîrziu de 15 iulie 2008. Rezultatele pentru candidaţii admişi prin selecţia de dosare vor fi afişate după data de 20 august 2008.

La Universitatea din Bucureşti, pentru candidaţii de etnie romă sunt alocate 60 de locuri, cele mai multe la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială. Pentru tinerii din Republica Moldova care au luat Bacalaureatul în România, Universitatea din Bucureşti are disponibile 29 de locuri. Universitatea Politehnică din Bucureşti are alocate, pentru anul universitar 2008-2009, 31 de locuri pentru tinerii din Republica Moldova care au terminat liceul în România şi 7 locuri pentru cei de etnie romă.

 

Alocare

La Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti, tinerii din Republica Moldova beneficiază de 14 locuri, iar la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” sînt doar două locuri pentru studenţii basarabeni. Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davilla” are 5 locuri alocate pentru tinerii din Republica Moldova. Academia de Ştiinţe Economice are rezervate 18 locuri în anul universitar 2008-2009 pentru studenţii cu cetăţenie moldovenească ce au terminat liceul în România.

×