x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cazat în camera frumoasei din pădurea adormită

Cazat în camera frumoasei din pădurea adormită

de Jurnalul National    |    05 Apr 2008   •   00:00
Cazat în camera frumoasei din pădurea adormită

Preşedintele Afganistanului, Hamid Karzai, şi secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, au fost cazaţi la acelaşi hotel pe durata Summit-ului NATO de la Bucureşti, informează Mediafax. Cei doi oficiali au avut la hotel Carol Parc şi o serie de întâlniri politice.

Din culisele summit-ului


Preşedintele Afganistanului, Hamid Karzai, şi secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, au fost cazaţi la acelaşi hotel pe durata Summit-ului NATO de la Bucureşti, informează Mediafax. Cei doi oficiali au avut la hotel Carol Parc şi o serie de întâlniri politice. Astfel, Hamid Karzai s-a întâlnit cu reprezentanţii ONU, cu cei ai Tadjikistanului, precum şi cu secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, şi premierul olandez, Jan Pieter Balkenende. Potrivit unuia dintre coproprietarii hotelului, într-o seară, unul dintre membrii delegaţiei a cântat la pianul aflat în piano bar, în timp ce un altul a făcut demonstraţie de cunoştinţe lingvistice româneşti învăţate în timpul acestei vizite, cum ar fi “Ce faci?”, “Mulţumesc”. În timp ce preşedintele Afganistanului a fost cazat în apartamentul prezidenţial, cel ocupat cu aproape o jumătate de an în urmă de Beyonce, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a insistat să i se ofere o cameră cu vedere spre Bucureşti. Astfel, el a fost cazat în “Camera frumoasei din pădurea adormită”, cum o numesc angajaţii hotelului. Numele i se trage de la faptul că are un foişor cu o vedere panoramică a Bucureştiului. Accesul în turn se face prin intermediul unei scări în spirală.

 

Meniu. De asemenea, secretarul General ONU a solicitat apă în sticle mici, pentru a nu face risipă. Printre mâncărurile servite delegaţiei afgane s-au numărat somonul în crustă, pui colonial şi biftec cu legume. Frigăruile cu fructe în ciocolată albă, îngheţată Mascarpone, platoul cu fructe şi sufleul de ciocolată cu îngheţată de vanilie, frişcă şi fructe de pădure proaspete s-au aflat, de asemenea, în meniul oaspeţilor străini. Karzai şi Ki-moon, au fost cazaţi la Carol Parc Hotel.

×
Subiecte în articol: eveniment