x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special CAZUL IOSIF COCOANĂ/Ajutaţi o mamă singură, disperată!

CAZUL IOSIF COCOANĂ/Ajutaţi o mamă singură, disperată!

de Mircea Opris    |    16 Dec 2008   •   00:00
CAZUL IOSIF COCOANĂ/Ajutaţi o mamă singură, disperată!

Adrian Iosif Cocoană, şoferul din Timişoara al Ferrariului ucigaş, a fost pus sâmbătă în libertate. Motiv pentru mama băiatului omorât să îşi piardă încrederea în justiţia din România. Suferă acum şi pentru nedreptatea făcută zilele trecute, mai cu seamă că este pe cale să piardă şi locuinţa ale cărei rate erau plătite de fiul său.



Cocoană va petrece Crăciunul în familie. Tipic pentru judecătorii de la Craiova, care au reputaţia că "rezolvă" cele mai dificile cazuri, şoferul ucigaş a fost eliberat sâmbătă de judecătorii olteni, deşi joi un alt complet de judecată craiovean îi prelungise cu încă 60 de zile starea de arest preventiv. Toate acestea spre disperarea Aureliei Grămescu, mama băiatului omorât, care, pe lângă drama pe care o trăieşte de patru luni încoace, este pe punctul de a pierde apartamentul în care locuia împreună cu fiul ei. Femeia încearcă disperată să facă rost de bani pentru a plăti datoriile către bancă, împrumutul fiind luat de fiul ei pentru cumpărarea locuinţei, asigurarea de viaţă neacoperind decât jumătate din suma totală.

SCRISOAREA CĂTRE JURNALUL
Aurelia trece printr-o situaţie foarte grea. în primul rând este vorba despre presiunile care se fac mai mult sau mai puţin voalat asupra ei. Femeii îi este frică să mai iasă din casă, declarând că se teme de eventuale atacuri şi intimidări din partea anturajului lui Adrian Cocoană, un apropiat al lumii interlope din Timişoara. Marea problemă este că mama lui Lucian Reja, băiatul ucis, va rămâne fără casa în care a locuit alături de fiul ei. Apartamentul a fost cumpărat de fiul său printr-un credit ipotecar, băiatul având un salariu bun, lucrând ca inginer la o companie multinaţională. "L-am crescut singură până la vârsta de 25 de ani, când a terminat Universitatea Politehnică din Timişoara, după care s-a angajat la Deltatel. Din 2005 era întreţinător de familie, an în care a cumpărat un apartament prin credit ipotecar contractat de la BRD. În momentul acesta eu mă găsesc în situaţia de a plăti diferenţa de 12. 500 de euro, suma restantă după achitarea cuantumului de 50%, procent despăgubit de societatea de asigurări de viaţă AVIVA. Fiind divorţată şi inaptă pentru muncă din cauza unor probleme medicale, sunt în imposibilitatea de a plăti această sumă, care trebuie s-o restitui bancii în două luni. Dacă nu voi putea plăti ar însemna să-l pierd a doua oară pe unicul meu fiu, visul lui şi tot ceea ce mă mai leagă de el. Vă rog să mă ajutaţi să găsesc pe cineva care mi-ar putea împrumuta această suma până la finalizarea procesului, când voi primi daune morale. Ţin să precizez că acest proces ar putea fi de lungă durată. Şi în cazul în care nu voi primi daune morale într-un fel sau altul voi restitui această sumă", a scris Aurelia Grămescu în scrisoarea trimisă zilele trecute Jurnalului Naţional. Femeia a încercat să apeleze la ajutor sub formă de împrumut la reprezentanţii companiei unde lucra băiatul ei, precum şi la diverşi oameni de afaceri din ţară, însă nu a primit nici un fel de ajutor. Ea este dispusă să primească acest împrumut de la oricine o poate ajuta să nu îşi piardă casa, în mijlocul iernii, din vina celui care i-a omorât fiul în accidentul de circulaţie din luna august.
Pentru persoanele interesate să ajute în acest caz disperat există şi două conturi bancare pe numele GRĂMESCU AURELIA la Banca Comercială Română, filiala Timişoara Piaţa Dacia, conturi EUR – RO42 RNCB 0552 1046 8424 0002 şi RON – RO69 RNCB 0552 1046 8424 0001 (COD SWIFT – RNCBROBUXXX).


Justiţie românească

Judecătorii timişoreni l-au ţinut pe şoferul Ferrariului ucigaş după gratii vreme îndelungată, socotind că prezintă pericol social şi că ar putea influenţa martorii. Opinia publică a făcut demonstraţii la Timişoara pentru o anchetă şi un proces corect. Totuşi, magistraţii din Bănie s-au dovedit mult mai îngăduitori, iar sâmbătă au decis că şoferul de pe  Ferrari poate pleca acasă, la Timişoara. Faptul că într-o zi de sâmbătă a fost judecat recursul formulat de avocaţii lui Cocoană în privinţa măsurii de prelungire a arestării preventive pronunţată la 11 decembrie a şocat atât familia, cât şi opinia publică timişoreană. Avocatul mamei lui Lucian Reja, Florin Kovacs, spune că este suspectă graba cu care judecătorii s-au adunat să analizeze recursul şi mai ales să ia o decizie.

×
Subiecte în articol: special