x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ce are Loteria cu Revoluţia?

Ce are Loteria cu Revoluţia?

de Carmen Dragomir    |    09 Mar 2010   •   00:00
Ce are Loteria cu Revoluţia?
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Generalul în rezervă Andrei Kemenici, fostul comandant al unitaţii militare din Târgovişte unde au fost executaţi soţii Ceauşescu, este unul dintre câştigătorii marelui premiu la Loto 6/49 în valoare de peste 1,7 milioane de euro.



Banii au fost câştigaţi alături de 15 „colegi de joc” din Târgovişte. Pe lângă premiul de categoria I, grupul a câştigat şi alte 6 premii de categoria a III-a, în valoare totală de 7.157.923,46 lei. De luni  seară, când cunoscuţii au aflat marea veste, telefoanele familiei Kemenici zbârnâie încontinuu.  Cei mai mulţi au sunat să-l felicite, pentru alţii a fost un prilej să-i mai pună în cârcă greşelile Revoluţiei din 1989.  Generalul e bucuros de câştig, dar puţin supărat pentru că „lumea e rea”: „Ce are Revoluţia cu jocul  ăsta?! Sau poate era interzis pentru mine, n-am ştiut că nu mă duceam. Eu n-am călcat niciodată legile ţării...dar ştiţi cum e, când se supără omul, se supără pe toată lumea”.  N-ar mai răspunde la telefon, dar unii sunt şi oameni cinstiţi şi nu e frumos să nu le mulţumeşti pentru urări.

Andrei Kemenici are acum 73 de ani şi joacă la Loto de mult, nici nu mai ştie de când:
 „Joc parcă de când a apărut Loteria şi acum bunul Dumezeu a  făcut ca împreună cu alţi colegi să câştig.  Orice om caută să ajungă mai bine, în special necăjiţii,  iar ce am făcut eu fac milioane de oameni.” 

A mai câştigat până acum, dar sume mici, mai mult a ieşit în pierdere. E însă singura lui plăcere: “E o distracţie, atât gândirea schemelor cât şi faptul că aştepţi cu emoţie fiecare tragere”. Nu joacă la păcănele cum au spus alţii despre el, “pentru că astea sunt făcute să pierzi banii”. “Eu eu n-am bani de aruncat pe fereastră. Dincoace, la Loterie, este pierderea mai mică şi nu am jucat niciodată singur, doar în grup. Şi n-am fost în viaţa mea într-un cazino …”

Generalul a intrat deja în posesia banilor împreună cu cei 15 prieteni, dar încă se gândeşte ce să facă cu ei. “Nu-s atât de mulţi bani … Am luat până într-o sută de mii de euro, copiii au datorii, o nepoată n-are casă…|ncă nu m-am dezmeticit. O să stau de vorbă cu familia, să vedem ce putem să acoperim din nevoi.  Sunt bucuros că pot să fac un pas, că doar aţi văzut unde stau, poate îmi iau şi eu un apartament, dar nu cred că mai ajung şi pentru celelealte necesităţi”.

Numerele de pe biletul câştigător de duminică (46, 7, 12, 33, 15 şi 26) au fost alese, spune generalul, după o schemă de joc şi nu la întâmplare. "Pe fiecare din cele trei zone ale biletului s-a jucat câte o schemă redusă cod 49, precum şi o variantă la Noroc. Varianta câştigătoare s-a regăsit pe schema din zona C a biletului. Preţul biletului a fost în valoare totala de 200,05 lei", a precizat Loteria Romana. Anterior, premiul de categoria I la Loto 6/49 s-a câştigat la 17 ianuarie 2010 şi a fost în valoare de 3.723.299,12 lei.

Citiţi şi:
22-25 decembrie 1989 - Andrei Kemenici despre Revoluţie

Concurenţă pentru uciderea lui Ceauşescu

"Abia pe 24 dimineaţa am reuşit să-l conving pe Ceauşescu că acolo eu sunt comandant"

"Mi s-a părut de la început că era ceva necurat cu insulina"

×
Subiecte în articol: special