x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cei mai bogati romani din lume

Cei mai bogati romani din lume

de Marina Constantinoiu    |    26 Iul 2004   •   00:00

Jurnalul National va prezinta, intr-o editie speciala de colectie, povestile fascinante ale romanilor care au facut avere "afara" si au ajuns celebri in tarile care i-au adoptat. Si ale singurilor romani care sunt inclusi pe listele revistei americane Forbes, alaturi de miliardarii in dolari ai lumii.

Bine ati venit la bord! Jurnalul National va invita astazi intr-o calatorie de placere, in fascinanta lume a acelor romani care au reusit sa stranga averi frumoase "afara".

Puneti-va centurile de siguranta, drumul e lung, povestile sunt multe! Vor urma popasuri in Tara de Foc, Marea Britanie, Tunisia, Elvetia, Ungaria, Germania, Italia si Israel. Pornim in cautarea romanilor celebri, care au reusit acolo unde numai cei mai buni o fac. Facem azi o incursiune in lumea celor care stiu exact ce se ascunde in spatele primului milion de dolari agonisit. Cum e sa-l obtii si cat de greu sa-l valorifici.

Amatorii de imbogatire peste noapte vor fi dezamagiti: marile averi se obtin prin munca. Istoriile personajelor pe care le-am ales pentru aceasta editie de colectie sunt sintetizate in aceste cuvinte.

Luati un carnetel de notite si o sticla cu apa rece: facem o escala pentru a-l descoperi pe romanul care a gasit aur la capatul lumii si a batut moneda cu numele sau: Julius Popper. Mergem mai departe, pe batranul continent, pe urmele averii Gojdu, ramase prin straini. Pe Regent Street, la Londra, descoperim cladirea care i-a apartinut "domnului Papion", politicianul caruia i s-a reprosat ca n-a mancat salam cu soia alaturi de "popor": Ion Ratiu. Ne tragem apoi sufletul in tara banilor si a ciocolatei, Elvetia, la printul Dimitrie Sturdza. Pentru a trece mai apoi granita in Germania, unde-l gasim, vesnic prins cu treburi, pe marele Ion Tiriac. Dupa o escala in Tunisia, la Hammamet, pe urmele lui George Sebastian, dam o fuga in Israel, in cautarea miliardarilor Ofer si a lui Bruno Landesberg, marele industrias al Israelului. In sfarsit, calatoria noastra se incheie, dupa o oprire la Roma, acasa, la Bucuresti. Unde-l gasim, ocupat cu afaceri, pe Iosif Constantin Dragan, europeanul prin excelenta. Personajele povestilor noastre au un parcurs alambicat, care i-a purtat in toate colturile lumii. Nici unul insa nu a uitat de unde a plecat.

×