x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cine este Hannah Montana?

Cine este Hannah Montana?

de Roxana Jianu    |    06 Dec 2009   •   00:00
Cine este Hannah Montana?

Miley Cyrus este un fenomen şi din 2006 cunoaşte un colosal succes în toată lumea. Înainte, o puştoaică obişnuită, acum cea mai cunoscută tânără. Ea a lăsat pixul şi autografele pentru a-şi lansa cartea autobiografică şi prima colecţie de haine. Revista "Forbes" a plasat-o în topul "The Celebrity 100" cu câştiguri de peste 25 de milioane de dolari numai în 2008. Cam "atât".

La numai 17 ani este cântăreaţă, scriitoare, dansatoare, actriţă şi autoare americană. Este noul idol al adolescenţilor americani şi de pretutindeni, cunoscută drept "Hannah Montana". Sau... "fenomenul planetar". În zilele noastre, cuvintele "Hannah Montana" nu mai nasc de mult nedumeriri anevoie de precizat. Peste tot se zăresc jocuri, ghiozdane, farduri, postere şi multe altele, toate cu chipul starului. Adorată de milioane de tineri din toată lumea, ea nu mai prezintă o enigmă pentru nimeni.

La 17 ani, vârstă la care unii copii abia păşesc timizi în sfera pubertăţii, ea evoluează de la copila frumuşică cu fadu-i trecut la una dintre cele mai cunoscute artiste, cu un potop de realizări: un show tv foarte apreciat în Statele Unite, un film de top, trei albume clasate pe locul 1 şi o carte autobiografică, "Miles to go".

COPILĂRIA
Leticia "Tish" şi cântăreţul de muzică country Billy Ray Cyrus au adus-o pe lume la data de 23 noiembrie 1992 pe Destiny Hope Cyrus, în Nashville, Tennessee, Statele Unite ale Americii. Familia este alcătuită din opt membri, Miley mai având cinci fraţi şi surori. Trace şi Braison sunt cei mai mari, născuţi dintr-o relaţie anterioară a lui Tish. Primul este chitaristul şi vocalistul trupei "Metro Station", iar cel de-al doilea a făcut parte din trupa "The Secret Life of the American Teenager star Megan Park" şi a fost chitaristul trupei lui Miley.

Christopher Cody s-a născut într-o relaţie anterioară a lui Billy Ray, iar cei mai mici sunt Braison şi Noah Lindsey, ultima fiind tot actriţă şi nepoata politicianului Ron Cyrus. Numele de Destiny Hope cu care au botezat-o Tish şi Billy Ray a venit de la năzuinţa acestora ca fiica lor să realizeze lucruri grandioase. Încă de dinaintea zămislirii lui Destiny Hope, părinţii ei s-au arătat foarte încrezători în ceea ce priveşte cariera ei şi asemuirea numelui cu "destinul" şi cu "speranţa", chibzuind că o vor ajuta în viaţă.

Mai târziu, a fost poreclită "Smiley", pesemne că libovea foarte mult, ajungându-se într-un final la numele cunoscut de noi toţi, şi anume "Miley", pofta de viaţă şi optimismul fiind singurele sentimente care o ghidaseră în luarea acestei decizii.

CARIERA
Dar cum a ajuns o fată simplă de 1,64 m, născută în zodia Săgetătorului şi provenită dintr-o familie în care abilităţile muzicale şi teatrale s-au arătat din plin la unii membri Cyrus, să ajungă idolul a milioane de tineri şi, cel mai important, Hannah Montana?

S-a încleştat ca o zănatică de visul de a deveni actriţă, iar în 2003 primeşte primul rol în seria tv "Doc", urmând ca rolul din filmul "Big Fish" din 2005 să o aducă pentru întâia dată pe marile ecrane. În următorul an se mută cu familia în Los Angeles şi, în urma unor interviuri, primeşte fără nici un dubiu rolul Hannah Montana/ Miley Stewart în serialul nostim pentru adolescenţi "Hannah Montana" al canalului Disney, împreună cu tatăl său, care îl interpretează pe Robie Ray Stewart.

Serialul, regia semnând-o Lee Shallat Chemel, Jody Margolin şi David Kendall, se referă la viaţa dublă a lui Miley Stewart, pe care aceasta o trăieşte într-un ritm accelerat, şi la felul în care aceasta se adaptează în cele două vieţi duse în paralel. Miley, cunoscută drept o fată obişnuită de mulţi prieteni de-ai ei, este, în fond, o cunoscută interpretă de muzică pop rock. Serialul se bucură de un real succes în State, motiv care a împins-o pe tânăra actriţă să semneze un contract pe patru ani cu Hollywood Records, soundtrack-ul urmând a fi lansat la sfârşitul lunii octombrie 2006.

HANNAH MONTANA
Este un serial din genul "bunătate, pace, optimist, toate se termină cu bine". În timpul zilei, Miley Stewart este o elevă în aparenţă normală, care s-a mutat cu familia din Tennessee în Malibu. În timpul nopţii însă, şcolăriţa se "transformă" în cântăreaţa de succes Hannah Montana. Pe scenă poartă perucă şi apelează la ţinute deloc asemănătoare cu cele din viaţa de zi cu zi. Ia această decizie raţională de a da aparenţe înşelătoare din osârduinţa de a duce o viaţă cât mai firească.

Tatăl, agenta ei şi doi prieteni de la şcoală (Oliver şi Lilly) sunt singurele persoane care ştiu că ea are două feţe, la propriu. Pentru a o însoţi pe Hannah în turnee, Lilly îi fură ideea prietenei sale de a avea două înfăţişări, devenind Lola.

Serialul de televiziune american, difuzat peste tot în lume, şi-a făcut debutul la 24 martie 2006, pe postul de televiziune Disney Channel, strângând în faţa televizoarelor în medie, pe episod, 4 milioane de telespectatori. Primul episod a rulat în România la data de 3 iulie 2008, pe TVR 1, urmând ca de la 15 august 2008 să fie dublat în limba română pe Jetix. Sezonul al treilea a ajuns în casele fanilor români la data de 19 septembrie 2009, prin intermediul postului de televiziune Jetix, devenit între timp Disney Channel. 

 

Miley primeşte un rol în 2007 în serialul tv "The Emperor's New School", iar în 2007 joacă în filmul "High School Musical 2". Tot la capitolul "carieră" intră şi rolul din "Bolt", în care îi dă glas lui Penny, prietena căţeluşului care se crede un supererou.

HANNAH MONTANA, FILMUL
Cum era de aşteptat, Miley ajunge şi pe marile ecrane. Din serial, "Hannah Montana" se transformă în film. Astfel, din decembrie 2007, tânăra actriţă lucrează la filmul amintit, în regia lui Peter Chelsom, care e lansat la 10 aprilie 2009. Aşa cum ne-a obişnuit, tânăra se străduieşte zi de zi, ca în serialul care a făcut-o faimoasă, să trăiască în două lumi (una de fată obişnuită, alta de vedetă recunoscută la nivel internaţional), având tot ce e mai bun din fiecare.

Şi cum o bună parte din vedete uită de unde au plecat când dau nas în nas cu celebritatea, aşa se face că şi Hannah îl recunoaşte cu greu pe amicul ei din copilărie, într-o excursie pe care o face la ţară, forţată de tatăl ei. Printre colegii ei de platou se numără Emily Osment, Jason Earles, Mitchel Musso şi Billy Ray Cyrus, aceiaşi care au luat parte la acţiunea din prea cunoscutul serial.

Există veşti bune pentru fani: în 2010, Miley va putea fi admirată într-un nou film numit "The Last Song". Ea intră în pielea unei tinere, al cărei nume, Ronnie, este ales în onoarea bunicului ei, având astfel primul rol din afara universului Hannah Montana.

 

Discografie şi premii. Un traseu promiţător
Miley lansează în octombrie 2006 un CD cu opt piese din show-ul Hannah Montana, printre care "Best of both worlds" şi "Other side of me". Albumul a urcat pe locul 1 în topul Billboard 200 US, iar rafturile au fost "descotorosite" de 281.000 de copii în numai o săptămână.

Cariera muzicală a început cu lansarea albumului "Meet Miley Cyrus" în iunie 2007, piesele din sezonul doi al serialului (cum ar fi "Nobody's perfect" şi "Rock star") fiind incluse în prima parte a acestuia. Următorul, "Breakout", ce conţine hit-urile "Fly on the wall", "The climb", "7 things", a putut fi ascultat de fani de la 22 iulie 2008 şi este primul care nu implică franciza Hannah Montana. Ultimul, "The time of our lives", a fost difuzat la 28 august 2009, iar "Party in the USA" a debutat pe locul doi în topul Billboard Hot 100.

Regina adolescenţilor a câştigat multe premii, la categoriile "Cea mai bună actriţă de comedie", "Cea mai bună actriţă într-un film muzical", "Cea mai bună actriţă de televiziune", "Cel mai bun serial tv de comedie", "Cel mai bun single" ("The Climb"), "Cel mai bun cântec al verii" ("Before the Storm") şi a fost cea mai tânără nominalizată la "Globul de Aur".

 

Influenţă pozitivă sau negativă?
Milioane de adolescenţi îşi tapetează pereţii cu posterele sale. Simpatica artistă este o sursă de inspiraţie pentru aceştia, însă unii spun că s-ar putea să aibă soarta lui Britney Spears. Astfel, în 2009, Miley a fost desemnată drept celebritatea cu cea mai proastă influenţă. Ce zic micuţele fane?

Ema, 9 ani: "Îmi place şi de Miley, şi de Hannah. Din 2008 o urmăresc. Îmi place mult de ea că e simpatică, amuzantă, cântă bine. Am reviste, postere, coperte şi haine cu ea; ştiu multe versuri de-ale ei. O să-mi placă toată viaţa! Aş vrea să fiu şi eu cântăreaţă". "Mi-aş dori un aparat de tatuaje, unul de colorat părul, de unghii şi o cutie cu unelte (carnete, pixuri), toate cu Hannah Montana", îi scrie într-o scrisoare lui Moş Crăciun o elevă de 9 ani, Evelina.

×
Subiecte în articol: special