x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Coincidenţă stranie: testamentul semnat la 07.07.2002

Coincidenţă stranie: testamentul semnat la 07.07.2002

de Anca Aldea    |    07 Iul 2009   •   00:00

În urmă cu fix şapte ani, la 07.07.2002, Michael Jackson semna testamentul de cinci pagini, în care a împărţit cu limbă de moarte moştenirea între mamă, copii şi campanii de caritate, informează TMZ.com.

TREI SAPTAMANI DE CHIN PENTRU KATHERINE JACKSON
Documentul o menţionează pe Diana Ross ca tutore al celor trei copii, în condiţiile în care mama artistului, Katherine, va deceda sau nu va mai putea avea grijă de urmaşii lui Michael Jackson. Testamentul are trei executori numiţi de artist, dintre care unul a renunţat la această responsabilitate în urmă cu mai mulţi ani. Ultima dorinţă a lui Michael a fost ca mama sa să primească 40% din moştenire, copiii săi - alţi 40%, iar campaniile de caritate - 20%.

La acea vreme, în urmă cu şapte ani, megastarul îşi evaluase averea la 500 de milioane de dolari, însă mama sa a declarat recent, prin vocea unui avocat, că moştenirea este mult mare, respectiv de un miliard de dolari.

Nemulţumită de prevederile testamentare, Katherine Jackson a cerut ieri instanţei din Los Angeles - Curţii Supreme, mai exact - să amâne predarea averii în mâinile executorilor testamentari - John Branca şi John McClain. Femeia s-a declarat neliniştită cu privire la relaţia din ultima vreme dintre fiul său şi cei doi executori. Rezultatul? - Katherine a pierdut temporar controlul asupra moştenirii lăsate de fiul său, în favoarea lui Branca şi a lui McClain.

La 3 august, va avea loc o nouă serie de audieri pentru stabilirea validăţii testamentului lui Michael Jackson. Deocamdată, Katherine are mâinile legate - dacă va contesta testamentul, va pierde 40% din moştenire, pentru că Michael a introdus o clauză cu această specificaţie.

CUSTODIA COPIILOR, DISPUTATĂ ÎN INSTANŢA
Michael Jackson a lăsat în urmă o moştenire mult mai mare decât banii, proprietăţile şi drepturile de autor. Cei trei copii ai săi au rămas fără singurul părinte care le îndruma drumul în viaţă. Copiii au rămas în grija temporară a bunicii, însă tot justiţia este cea care face lumină asupra custodiei, ca şi în cazul împărţirii averii.

Săptămâna trecută, avocaţii lui Debbie Rowe, femeia care i-a născut lui Michael, doi copii - Prince Michael şi Paris, au reuşit să obţină, în instanţă, amânarea, până la 13 iulie, a audierilor privind custodia. Debbie - a doua soţie a megastarului - şi-ar putea primi copiii înapoi, spun mass-media de peste Ocean, susţinându-şi afirmaţia cu o serie de declaraţii ale unor magistraţi americani. O figură controversată, Debbie a renunţat de două ori în trecut la drepturile maternale.

Într-un interviu acordat postului de televiziune NBC 4, Debbie declara, zilele trecute că va încerca prin toate mijloacele să-l îndepărteze pe Joe Jackson, tatăl artistului, de Paris şi Prince Michael. "Îmi vreau copiii înapoi", a spus ea, promiţând că va dovedi, cu ajutorul testelor ADN, că este mama biologică a celor doi.

×
Subiecte în articol: special michael