x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Colecţii neobişnuite de parfumuri...

Colecţii neobişnuite de parfumuri...

de Magda Cristina Ursache    |    25 Noi 2011   •   21:00
Colecţii neobişnuite de parfumuri...

Cand eram copil, eram fermecata de parfumurile mamei. De la cele fresh, cu tente florale si citrice, la nelipsita sticluta de Dune, toate ma atrageau ca un magnet. Asa ca nu de multe ori hainele mele erau cufundate intr-un amestec neinteligibil de arome iar aerul din baie ramanea de nerespirat in urma mea. Scuze, mama! Cred ca tocmai din acest motiv a inceput sa-mi cumpere si mie parfumuri. Asa ca am inceput o noua pasiune: colectionatul de sticlute cu fragrante... pentru tanci. Tin minte ca parfumurile pentru copii au avut intotdeauna arome dintre cele mai familiare, cum ar fi cea de guma de mestecat, de fructe sau, una dintre preferatele mele, cea de Cola. Si formele sticlutelor erau atragatoare. Un parfum pe care l-am primit cadou la un Craciun avea un recipient mic, rosu, care semana cu o bricheta. Apasai pe buton si, in loc de flacari, iesea un puternic miros de iasomie. Sticluta mult iubitului parfum 'cola', cum ii spuneam eu, era mica si foarte colorata. Acum as spune ca era foarte 'bubbly', ca si aroma in sine, dar pe atunci tot ce stiam e ca era haios. Ah, cat as vrea sa pot imbutelia mirosurile copilariei!

Dar dumneavoastra? Aveti vreun miros anume pe care l-ati pune in sticluta la pastrareA Cum ar fi 'O zi la plaja'? Sau poate mai degraba 'Parfum de bebelus'? Daca da, atunci persoana la care trebuie sa apelati este Christopher Brosius, proprietarul unui butic avangardist din Brooklyn intitulat 'I Hate Perfume' – 'Urasc Parfumul'.

Dupa cum ii spune si numele, magazinul americanului se ocupa cu fragrante mai neobisnuite, pe care nu le-am numi in mod conventional parfum. Arome din viata noastra de zi cu zi...

'Nu intentionez sa vand milioane de sticlute. Munca mea se refera mai degraba la lucrurile care, desi miros foarte frumos, nu au aceleasi proprietati comerciale pe care le au parfumurile obisnuite', spune Christopher.

Brosius a inceput sa creeze parfumuri unice inca din 1992, cand si-a facut un parfum propriu, pentru care a primit o multime de laude si complimente. Acum, aceasta fragranta este unul dintre produsele care pot fi gasite la buti­cul sau, desi varianta pusa la vanzare azi este una mult mai rafinata si sofisticata decat cea de acum aproape 20 de ani.

Colectia actuala de parfumuri este una cat se poate de diversa si neconventionala. 'Memory of Kindness' este un parfum inspirat de o amintire din copilarie si miroase a crengute de planta de tomate. Unul dintre cele mai comentate produse este unul ce te invaluie cu arome de... friptura de vita. 'Mirosurile de mancare sunt incredibil de puternice', spune Brosius, 'dar ce persoana in toate mintile ar vrea sa miroasa asaA' Ei bine, cel putin cei cativa care l-au cumparat.

Cel mai bine vandut parfum din colectia sa nu este unul care sa aiba legatura cu mancarea, ci unul cu un miros pe cat de interesant, pe atat de bizar pentru un parfum. Acesta se cheama 'In the Library' si are aroma cartilor vechi si prafuite. Cu mana pe inima va spun ca aceasta e una dintre fragrantele pe care mi le-as dori cel mai mult in colectia mea. Am mai evoluat si eu de la mirosurile dulci si explozive!

×
Subiecte în articol: fun jurnalul de duminică