x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Comunicat CopyRO

Comunicat CopyRO

24 Apr 2009   •   00:00
Comunicat CopyRO

Ca urmare a apariţiei editoriale neautorizate a romanului "Enigma Otiliei" de George Călinescu difuzată în data de 23.04.2009 de către SC ADEVARUL HOLDING SRL., COPYRO – Societatea de Gestiune Colectivă a Drepturilor de Autor, în calitate de unic organism de gestiune colectivă în domeniul operelor scrise conform Deciziei Directorului General al ORDA nr. 8/1997, face următoarele precizări:



0-89924-20090424_114057.jpg● Opera marelui scriitor George Călinescu face parte din repertoriul protejat al COPYRO - Societate de Gestiune Colectivă a Drepturilor de Autor în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 8/1996 a dreptului de autor şi a drepturilor conexe cu modificările şi completările ulterioare;

● Între COPYRO - Societate de Gestiune Colectivă a Drepturilor de Autor şi Editura LITERA INTERNAŢIONAL există un contract de editare şi difuzare a romanului "Enigma Otiliei" de George Călinescu pe o perioadă de 2 ani pentru care s-au achitat drepturile de autor, perioadă în care nici un alt trust nu mai putea edita şi difuza opera menţionată;

● Deşi, urmare a campaniei publicitare prin care SC ADEVARUL HOLDING SRL anunţa iminenta apariţie editorială a romanului "Enigma Otiliei" de George Călinescu COPYRO - Societate de Gestiune Colectivă a Drepturilor de Autor a rugat trustul  editorial prin adresele nr. 488/05.03.2009 şi nr. 1113/22.04.2009 să stopeze editarea şi difuzarea romanului, totuşi SC ADEVARUL HOLDING SRL a  difuzat pe piaţă în data de 23.04.2009 romanul "Enigma Otiliei" de George Călinescu ignorând Societatea de Gestiune Colectivă a Drepturilor de Autor - COPYRO, dispoziţiile legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe cu modificările şi completările ulterioare şi prevederile constituţionale.

COPYRO - Societatea de Gestiune Colectivă a Drepturilor de Autor îşi exprimă îngrijorarea asupra faptului că tot mai multe opere scrise sunt editate şi difuzate pe piaţa  de carte fără autorizaţie prealabilă şi atrage atenţia că astfel de practici se circumscriu cadrului sancţionator expres reglementat de prevederile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe cu modificările şi completările ulterioare.
Director General Nicoleta Cofcinski
Avocat Ionescu Mircea Felix-Melineşti
Consilier Juridic Guiu Rodica

×