x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Concertul lui Michael Jackson, difuzat pe stadionul Iolanda Balaş Soter

Concertul lui Michael Jackson, difuzat pe stadionul Iolanda Balaş Soter

de Alex Revenco    |    02 Iul 2009   •   00:00
Concertul lui Michael Jackson, difuzat  pe stadionul Iolanda Balaş Soter

Michael Jackson se va auzi din nou la Bucuresti, duminica seara! Incepand cu ora 19.00, toti cei care il iubesc pe Regele Muzicii Pop sunt asteptati pe stadionul Iolanda Balas Soter (vis a vis de strandul Tineretului) pentru a urmari concertul "Live in Bucharest: The Dangerous Tour" din 1 octombrie 1992.

La 17 ani dupa primul concert pe care Michael Jackson l-a sustinut la Bucuresti, Nova Music/Sony Music si MTV ii cheama pe fanii megastarului la evenimentul dedicat memoriei artistului, "Remember Michael Jackson at Bucharest", eveniment sprijinit de Primaria Sectorului 1 si Federatia Romana de Atletism.

Fanii lui Michael Jackson sunt asteptati de la ora 19 pe stadionul Tineretului Iolanda Balas de pe Bulevardul Marasti, numarul 26, pentru a retrai cele mai importante momente din cariera artistului pop, prin care si cele mai bune videoclipuri si piese ale superstarului. Iar de la ora 21.oo, "Live in Bucharest: The Dangerous Tour" va putea fi urmarit simultan pe stadionul Iolanda Balas Soter si pe MTV. Cele 122 de minute de concert vor putea fi urmarite si sub forma de streaming pe www.mtv.ro si www.stririleprotv.ro.

Miercuri seara, fanii Michael Jackson au urmarit in numar mare concertul superstarului difuzat de la ora 21.00 atat pe MTV cat si pe www.mtv.ro. In intervalul orar 21.01 - 23.36, MTV a fost lider de audienta dintre posturile de televiziune muzicala, inregistrand in randul publicului din mediul urban cu varsta intre 15 si 34 de ani 1,8 puncte de rating si o cota de piata de 7,2 %, urmat de U TV si Kiss TV cu 0,1 puncte de rating si un share de 0,3 %, respectiv 0,2 si Music Channel cu o cota de piata de 0,0 si un share de 0,1 %.

In acelasi interval orar si pe acelasi segment de public, in randul tuturor canalelor de televiziune din Romania, MTV a fost al treilea cel mai urmarit post de televiziune, dupa Pro TV, care a inregistrat 2,9 puncte de rating si o cota de piata de 11,7 % si Acasa TV care a inregistrat 2,5 puncte de rating si 10,0 % share. In minutul de aur, de la ora 23.33, MTV a fost de asemenea cel mai urmarit post de televiziune muzicala, cu 3,2 puncte de rating si o cota de piata de 13,9 %.

Site-ul www.mtv.ro a inregistrat ieri un record de trafic cand 17.781 de vizitatori unici, cu 97,5% mai multi decat in ziua precedenta, l-au accesat pentru a afla ultimele stiri despre Michael Jackson. Mai mult, incepand cu ora 21.00, aproximativ 6267 de vizitatori unici au urmarit live, pe www.mtv.ro, concertul pe care Michael Jackson l-a sustinut in Bucuresti in 1992. Potrivit datelor SATI, de la aflarea vestii mortii lui Michael Jackson si pana in data de 2 iulie, pe site-ul www.mtv.ro au intrat 64.491 de fani.

"Live in Bucharest: The Dangerous Tour", concertul ce va putea fi urmarit duminica, 5 iulie, de la ora 21.00, pe stadionul Iolanda Balas Soter, este singurul show live Michael Jackson care a fost lansat pe DVD. Peste 70.000 de fani au urmarit concertul artistului pe Stadionul National la 1 octombrie '92, facand ca show-ul din Romania sa fie unul dintre cele mai tari din turneul "Dangerous".

Importanta concertului Michael Jackson a fost pentru romani una nu numai artistica, ci si politica: Jackson a fost primul superstar care a concertat in Romania dupa evenimentele din decembrie 1989. Versiunea de pe DVD a show-ului din Romania a fost difuzata in 1992 la HBO, care a inregistrat atunci o audienta record. Pe langa concertul de la Bucuresti, ‘Live in Bucharest: The Dangerous Tour' mai contine imagini filmate la Madrid sau pe Wembley. Pana in prezent, DVD-ul s-a vandut in peste 850.000 de exemplare.

×