x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Constanţa: Cazul Iordache, crimă sau sinucidere

Constanţa: Cazul Iordache, crimă sau sinucidere

de Doru Iordache    |    09 Iul 2007   •   00:00

Petrica Iordache a fost un controversat om de afaceri constănţean. Proprietarul unui celebru club din Constanţa, el a fost gasit mort sambata dimineaţă pe digul din apropierea portului de agrement Tomis. Cadavrul a fost descoperit, de familie intre stabilopozi.

Petrica Iordache a fost un controversat om de afaceri constănţean. Proprietarul unui celebru club din Constanţa, Petrică Iordache s-a lansat in afaceri in anii 90. Unul dintre primele sale job-ri a fost comerţul cu automobile aduse din Occident. De la parcul auto, Iordache si-a dezvoltat afacerile si a deschis o minitipografie şi mai apoi, in fostul cinematograf Dacia, clubul No problem. Impreuna cu un alt partener, omul de afaceri mai era acţionar şi la clubul cu acelaşi  nume din Braşov care funcţionează in locaţia fostului cinematograf Cosmos. In urmă cu aproximativ trei ani Petrica Iordache a pornit o nouă afacere cu alţi cinci parteneri. El a investit intr-o fabrica de BCA care este situata la cativa kilometri de Constanta, in localitatea Basarabi. Surse apropiate spun ca aceasta afacere nu mergea prea bine si ca Iordache era in pragul colapsului financiar. El vanduse de curand un hotel pe care-l detinea in statiunea Mamaia dar care nu era finalizat. In jurul personajului Petrica Iordache s-au tesut tot felul de istorii. S-a zvonit ca afacerile cu masini sunt doar o activitate de fatada si ca omul de afaceri s-ar ocupa si cu traficul de droguri. Insa nimic nu s-a confirmat, politistii nu au avut niciodata dovezi clare pentru a-l pune sub acuzare pe Petrica Iordache.Â

Crima sau sinucidere

Â
Sambata dimineaţă Iordache a fost gasit mort pe digul din apropierea portului de agrement Tomis. Cadavrul a fost descoperit, de familie intre stabilopozi. Petrică Iordache plecase cu o seară inainte de acasă, in jurul orei 20.00, cu scopul de a face o plimbare pe dig. Era unul din tabieturile sale. De obicei isi lua şi cainele in aceasta plimbare. De data aceasta a plecat fara caine si fara telefonul mobil. Familia a intrat in panică şi a inceput să dea telefoane pentru a afla ceva despre el. Sambata de dimineaţă, in jurul orei 6.00, fiul a primit tragica veste: tatăl lui era mort. Trupul omului de afaceri zăcea, cu capul in jos, intre stabilopozi.

Perimetrul a fost izolat de politisti si ancheta a fost demarata.

Aproape patru ore procurorii si politistii au luat probe. Seful IJP Constanta, chestorul Vasile Bargoz a declarat ca se iau in calcul toate variantele, atat crima cat si sinuciderea. In urma autopsiei, medicii legişti au stabilit că inecul este cauza decesului. De asemenea s-a dovedit că victima nu era sub influenţa băuturilor alcoolice. Testul de droguri a fost trimis la Bucureşti la Institutul Mina Minovici şi urmează să soseasca răspunsul. După poziţia cadavrului este curios cum a reusit in doar 20-30 de centimetri de apă să se inece Petrica Iordache. Urmează ca anchetatorii să găsească un răspuns la toate aceste intrebări. Sămbătă seara, urma să aibă loc nunta fratelui lui Petrică Iordache, Marcel. Erau aşteptaţi la petrecere oameni importanţi din orş şi toţi asociaţii şi colaboratorii lui Petrica Iordache, dar acesta nu a mai ajuns. Nunta a fost anulată.

×
Subiecte în articol: eveniment iordache