x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Constanţa: Protest macedonean

Constanţa: Protest macedonean

de Emilia Sava    |    05 Apr 2008   •   00:00
Constanţa: Protest macedonean

Un grup de 12 macedoneni, studenţi la Universitatea “Ovidius” din Constanţa, au protestat ieri în faţa Consulatului General al Greciei faţă de decizia luată împotriva aderării Macedoniei în structurile NATO, la summit-ul desfăşurat la Bucureşti

Un grup de 12 macedoneni, studenţi la Universitatea “Ovidius” din Constanţa, au protestat ieri în faţa Consulatului General al Greciei faţă de decizia luată împotriva aderării Macedoniei în structurile NATO, la summit-ul desfăşurat la Bucureşti. Tinerii au ţinut drapelul Macedoniei la vedere şi au avut pancarte pe care scria în limba engleză “Aici se află cetăţeni macedoneni” sau “Macedonia pentru totdeauna”. În zona Consulatului, paza a fost întărită cu jandarmi şi poliţişti, chiar dacă tinerii au spus că acţiunea lor este una paşnică. Forţele de ordine au luat măsuri de siguranţă fără a împie­dica manifestarea, care s-a desfăşurat pe trotuarul de peste drum de Consulat.

Studenţii au declarat că prin protestul lor vor să demonstreze că Macedonia există şi că ţara lor are cultură şi limbă proprie, fiind cunoscută în lume cu acest nume. Ei şi-au exprimat regretul că ţara lor nu a fost acceptată în NATO chiar dacă merită acest lucru. Protestul, care a durat 50 de minute, s-a încheiat fără incidente.

×
Subiecte în articol: eveniment