x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cotidian de colecţie - Jurnalul Naţional: Numărul 1

Cotidian de colecţie - Jurnalul Naţional: Numărul 1

de Ruxandra Predescu    |    01 Mai 2007   •   00:00

Joi, 26 aprilie, Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT) a comunicat noile date ale Studiului Naţional de Audienţă Focus (SNAF) pentru ianuarie 2006 - ianuarie 2007. Audienţa Jurnalului Naţional se află in creştere cu 5.000 de cititori, totalul fiind de 947.000 de cititori pe zi.

COTIDIAN DE COLECŢIE - Aproape un milion de cititori!
Joi, 26 aprilie, Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT) a comunicat noile date ale Studiului Naţional de Audienţă Focus (SNAF) pentru ianuarie 2006 - ianuarie 2007. Audienţa Jurnalului Naţional se află in creştere cu 5.000 de cititori, totalul fiind de 947.000 de cititori pe zi.

Cifrele celui mai recent studiu de audienţă confirmă faptul că Jurnalul Naţional işi păstrează poziţia de lider in topul ziarelor de calitate din Romania, la distanţă de 188.000 de cititori faţă de următorul clasat .

Publicul Jurnalului Naţional este localizat in aglomerările urbane, aproape jumătate dintre aceştia (45,8%) aflandu-se in Bucureşti şi in localităţi cu peste 200.000 de locuitori. Cititorii noştri au un profil de invidiat: aproape o treime din aceştia aparţine categoriei socio-demografice AB (29,9%). In ceea ce priveşte ocupaţia acestora, aproape un sfert (22,1%) reprezintă salariaţi cu funcţie de conducere şi intreprinzători particulari. Pentru a completa acest tablou reuşit, trebuie să mai spunem că 35% dintre cei care citesc Jurnalul Naţional sunt absolvenţi de invăţămant superior, şcoală postliceală şi colegiu, in timp ce alţi 35,3% au absolvit liceul. Aproape un sfert (24,7%) din cititorii Jurnalului Naţional are un venit ce depăşeşte 200 de euro/lună, iar o treime depăşeşte acest prag.

APROAPE DE MILION. Cele mai recente date SNAF reprezintă a opta auditare consecutivă in care Jurnalul Naţional ocupă poziţia de lider in topul ziarelor de calitate din Romania. Cu alte cuvinte, de aproape doi ani, Jurnalul Naţional este cel mai citit dintre ziarele de calitate din Romania. Acest fapt demonstrează calitatea incontestabilă a cotidianului editat de Trustul Intact, dar şi faptul că o publicaţie poate avea succes abordand subiecte profunde, analize, reportaje bine documentate. Faptul că Jurnalul Naţional se apropie de un milion de cititori in fiecare zi arată clar opţiunea consumatorilor de presă din Romania pentru campanii editoriale ce surprind viaţa de zi cu zi, fără farduri şi fasoane, aşa cum au fost, sunt şi vor mai fi: "Redescoperirea Romaniei", "Croaziera Jurnalul Naţional", "Un secol de Flămanzi", "Lumea Interzisă", "Omul sub net". Cei aproape un milion de cititori pe care-i are Jurnalul Naţional in fiecare zi citesc "Cartea de Colecţie", citesc şi ascultă "Ediţiile şi muzica de Colecţie", se duc vara la concertele Folk You, caută "Poveşti alese", admiră "Fotografia de Jurnal", savurează cele mai alese "Reţete de Paşti".

CLASAMENTE. Conform celui mai recent SNAF, Cotidianul, aflat la prima auditare, are 129.000 de cititori, cateva ziare au creşteri procentuale modeste: Gandul (0,44%), 7plus (4,23%), Romania liberă (1,27%), Evenimentul zilei (2,99%), iar Libertatea, Adevărul, Ziua, Curierul Naţional şi Ziarul inregistrează pierderi de audienţă. Şi celelalte publicaţii ale Trustului Intact işi menţin poziţiile fruntaşe in topul categoriilor din care fac parte. Astfel, cotidianul Gazeta Sporturilor continuă să rămană cel mai citit ziar de sport din Romania, cu 827.000 de cititori, la o distanţă considerabilă (213.000) faţă de cotidianul de profil editat de Ringier, ProSport. In ceea ce priveşte publicaţiile economice, revista Săptămana Financiară continuă să urce in preferinţele publicului, cu o audienţă de 232.000 de cititori pentru fiecare ediţie, in timp ce principalul său competitor, Capital, pierde 16.000 de cititori.

×
Subiecte în articol: special jurnalul national cititori