x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cozma, ucis de două cuţite diferite

Cozma, ucis de două cuţite diferite

de Florin Gongu    |    17 Feb 2009   •   00:00

În cursul zilei de sâmbătă, cei doi suspecţi arestaţi pe teritoriul Austriei, Nemeth Gyozo şi Raffael Sandor, şi-au dat consimţământul să fie extrădaţi şi prin urmare mutaţi de la arestul Poliţiei din Graz la cel din Vezsprem. Această operaţiune nu mai poate dura din acest moment mai mult de zece zile.



Este aşteptat ca atunci când cei doi vor fi aduşi în Ungaria şi apoi audiaţi să apară şi primele concluzii preliminare în privinţa omorului lui Marian Cozma. "Au fost audiaţi până acum în jur de 100 de martori. Nu se exclude varianta ca în următoarele zile să mai fie reţinuţi şi alţi suspecţi", ne-a declarat o sursă de la Poliţia Vezsprem. Se pare că nu mai este atât de sigur faptul că Raffael Sandor ar fi doar el autorul crimei, deoarece, conform raportului medico-legal, s-au identificat două răni produse de două cuţite diferite. Capetele de acuzare aduse celor reţinuţi până în prezent, coautori la omor, lovituri cauzatoare de moarte şi vătămare corporală gravă, pot fi transformate în câte 25 de ani de detenţie.

Poliţia a fost în discotecă
"Nu Cozma a fost cel vizat, dar el a răspuns la provocare", ar fi o primă explicaţie a poliţiştilor. Curios e că, deşi este evident că grupul atacatorilor a numărat 28-30 de persoane, nu s-au mai luat şi alte măsuri. "Poate că vor mai fi şi alţi inculpaţi, dar nu pentru omor, ci pentru fapte mai minore, pentru bătaia iscată. Deocamdată, pentru tot ce s-a întâmplat în acea seară nu s-a dat nici măcar o amendă pentru tulburarea liniştii publice", ne-a mai dezvăluit aceeaşi sursă.

În timp ce Poliţia din Vezsprem pare blocată în ceea ce întreprinde, oamenii din oraş continuă să vorbească. Cea mai interesantă depoziţie este aceea a unei tinere, care susţine că în discoteca Patriota s-au aflat şi poliţişti! "Când a apărut gaşca lui Sandor şi Sztojka, poliţiştii au plecat din local. S-au mai întors abia după nenorocire."


Sesum externat, Pesici la Zagreb

În cursul dimineţii de ieri a părăsit spitalul sârbul Zarko Sesum. Acesta a suferit multiple fracturi craniene, fiind la un pas să-şi piardă vederea la ochiul drept. Cu toate acestea, conform medicilor, el ar putea să mai joace handbal. La externare, Sesum a fost aşteptat de tatăl său. Cealaltă victimă, croatul Ivan Pesici, se afla încă în spitalul din Vezsprem, dar şi-a manifestat intenţia de a fi transferat la o unitate din Zagreb. El acuză o stare accentuată de oboseală după ce a pierdut un rinichi şi nu doreşte să stea de vorbă cu presa.

×
Subiecte în articol: special